Въпреки войната Зеленски иска подобряване на украинската икономика

Миналата година имаше икономически растеж от над 5%
6 фев 2024 07:39, Елка Василева
59
Въпреки войната Зеленски иска подобряване на украинската икономика
Снимка: архив, БГНЕС

Въпреки че почти от две години Украйна брани територията си от пълномащабното нападение на Русия срещу нея, украинският президент Володимир Зеленски иска да подобри състоянието на икономиката на страната си. Това заяви той в нощното си видеообръщение, предаде ДПА.

Още по темата
В него Зеленски каза, че е посетил регионалните власти в Днепърска, Черкаска и Кировоградска област и е разговарял с тях не само по военни, но и по икономически въпроси.

"Държавата трябва да подкрепи възстановяването на украинското производство", заяви Зеленски.

Един от основните приоритети е да се предоставят максимални възможности на предприемачите да допринесат за икономическия растеж и създаването на работни места, допълни той.

"През изминалата година положихме основите на икономическата стабилност на Украйна", каза Зеленски, като отбеляза, че морският коридор за износ от Украйна функционира, а енергийният сектор е по-добре защитен от руски атаки.
 
Киев е постигнал и споразумения с чуждестранни партньори за дългосрочна подкрепа за Украйна и за финансови програми.

Миналата година завърши с икономически растеж от над 5% за Украйна и Зеленски заяви, че "темпото трябва да се запази и през тази година". За да се постигне това, отношенията между държавните институции и икономиката трябва да бъдат "прозрачни" и чисти в рамките на ясна правна рамка, каза той.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
тоя лъже и за умрелите! с наш кирчо са като братя клоуни! лъжат народа, лъжат и мажат...нашия го махнаха, ама тоя, заради укрофашистите не могат
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна е много привлекателна за чуждите инвеститори. Няма корупция, спойойна обстановка и бизнес среда.
13
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Каква икономика бе,неадекватен наркоман 10 млн. избягаха, във война сте ,а нямате фабрика за барут и боеприпаси дори,границата затворена ,да не избягат патриотите,дълг ,койото ако оцелеете ще връщате десетилетия.Ако украинците имаха капка мозък,трябва да те ликвидират публично,не като винивник-ясно е,че е марионетка,а както символ на това ,че няма да позволят повече да ги третират като материал!
12
1
 
14
 
! Отговори
Мъка преди 3 месеца
Ду**** да ни е яко . Пак ще ни иска пари .
11
1
 
8
 
! Отговори
Да преди 3 месеца
Глупости
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна няма да има икономика поне още 20 години. Имат 19 милиона население и 11 милиона пенсионери. Много инвалиди, ниска раждаемост. Брутални разрушения на индустриалната инфратсруктура, която и така се намираше в източната част. Загуби си повече от половината достъп до море. Целия флот. Цялата добивна промишленост остава в Русия. Най - добрите туристически дестинации също. Европа няма да позволи земеделците да конкурират евроипейските по разбираеми причини. Нищо добро не ги чака още дълго.
9
1
 
8
 
! Отговори
Не си е забравил преди 3 месеца
професията - кабаретист с главно К! Подобряване на украинската икономика, какво ще рече, да си преместим заводите там, ли? Е, имат все още повече население от България, ама мъжете вече им липсват! Нова идея! Да пращат за подобряване на икономиката а и също генно хумания фонд всички високо специализирани мигранти (някои им казват грешно бегълци)! Ако успеят, ние ще повторим опита!
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво бе зелка! 5% икономически растеж е невероятно постижение, особено на фона на 90% разрушена държава! Продължавай все така!
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Целта на господарите е Европа, в частност и украйна и ние да сме потребители, а не производители. Икономиката на украйна се е свила с повече от 1/3. Ще става по-зле, може да е сигурен зеления.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И затова запада ще трябва да даде още бая милиарди..
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Миналата година завършила с икономически растеж от над 5%, казал Зе-удавникът. Той се изкара по-горе от Китай. Би било много смешно, ако не бе толкова тъжно.
4
5
 
6
 
! Отговори
Така е .. преди 3 месеца
И Путин иска до подобри войната , но не става.Войната си е война.Най лошото нещо , което си причиняват хората. Дори животните от един вид не се избиват по между си.
3
2
 
22
 
! Отговори
пак е на линия преди 3 месеца
цялата ви икономика се крепеше на това което са построили руснаците и ви го оставиха, от тогава нищо, а след операцията сте просто за никъде, единствените които ще направят нещо са руснаците, но ти няма как да го разбереш. Твоите приятели само рушат и грабят.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Медиите, особено тази *** са тотално отвратителни.
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма как да извършваш тотална могилизация и да подобряваш икономиката, Зе-клоун.