Бившият командир на ВВС: Украйна ще изчезне, ако се работи от 9 до 18 с обедна почивка

Парламентът подкрепи новия закон за мобилизацията
13 фев 2024 21:30, Петър Бойчев
152
Бившият командир на ВВС: Украйна ще изчезне, ако се работи от 9 до 18 с обедна почивка
Снимка БГНЕС

Пълномащабната война в Украйна продължава и ако териториалните центрове за набиране и социална подкрепа работят само до 18:00 часа, тогава страната няма да бъде спасена от руснаците. Това мнение сподели в интервю за украинския Focus бившият командир на военновъздушните войски, полковникът от запаса на Въоръжените сили на Украйна Иван Якубец. Военният експерт подчерта, че сега "заплахата от изчезването на Украйна е наистина голяма“.

Според него има хора, които смятат, че украинската държава вече е победила, но това не е така. "Разбира се, можете да работите от 9 до 18 часа с почивка за обяд, но ние няма да спасим страната по този начин...Победата е като светлината в края на тунела, но той може да се срине и светлината може да загасне“, предупреди офицерът от запаса.

На 7 февруари парламентът подкрепи на първо четене проектозакона за мобилизацията (10449), внесен от кабинета на министрите, който по-специално предвижда засилване на мерките за мобилизация. В документа се говори още за намаляване на мобилизационната възраст от 27 на 25 години и въвеждане на електронен отчет за военнообвързаните.

По-късно, на 9-и, стана известно, че правителството разреши на ТКЦ и СП да работят денонощно по време на мобилизация и военно положение. Съветникът на ръководителя на кабинета на президента Володимир Зеленски - Михайло Подоля, заяви, че подобно нововъведение е необходимо, за да се премахне пропастта със събитията на фронта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
2
 
15
 
! Отговори
Брех, ти да видиш преди 2 месеца
Големи призиви тоз укронацист, ама нито той, нито депутатите и синчетата им, нито богаташите им отиват да ***! Само обикновените хора?! А другите по курортите на запад..
134
9
 
1
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Когато водката изчезне от Русия тогава и Украйна. Нотъкъв шанс няма да трае вечно понеже ще си сварят нова.
133
5
 
23
 
! Отговори
Мен преди 2 месеца
УКРИ СЛАГАЙТЕ ОРЪЖИЕ ДОКАТО ОЩЕ МОЖЕТЕ....И ПРОЧЕТЕТЕ МАЛКО ИСТОРИЯ...СРЕЩУ БРАТЯТА РУСИ НИКОЙ НЕ ПОБЕДИЛ ...БЪДЕТЕ РАЗУМНИ ...И ВАС И ТЯХ УВАЖАВАМ .ТА ВИЕ СТЕ ЕДНО ВЪПРЕКИ ЧЕ Е ИМАЛО БАНДЕТОВЦИ ОТ ВАС НО ПОВЕЧЕРО СТЕ СЛАВЯНИ ЗНАЧИ УМНИ И СИЛНИ И ЗДРАВОМИСЛЕЩИ БЪДЕТЕ ЖИВИ !!!
132
3
 
28
 
! Отговори
Напред, на нож преди 2 месеца
Вече ще ловят за фронта не само по магазините, а и в нощните клубове. Да видим докъде ще стигнат така. Рано или късно украинците ще започкат да стрелят по военкоматите.
131
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинските алкохолици ,много пият които са тук ,особенно по черноморието по едно време миналата година бяха изкупили много алкохол по морето
130
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кравар Евроатлантик - Голям поддръжник на Украйна а не отива на фронта да се бие и да стане пушечно месо на Руснаците. ГОЛЯМ СМЕ**ИК!
129
20
 
3
 
! Отговори
Никой преди 2 месеца
До Анонимен 132. Що бе, нашите хъшове не са ли се скитали немили-недраги по чужди страни. Защо има толкова много българи в Украйна, Молдова, Банат? Като ги пишеш тези неща не правиш ли асоциации с българската история? При арменците как е?Всеки народ, който се бори за свободата си страда. И заслужава подкрепа.
128
2
 
44
 
! Отговори
наблюдател преди 2 месеца
Чудя им се на тия дето отиват на фронта да отдадат живота си за една от най-корумпираните държави в света. Все едно да се бия за Боко, Шиши и цялата пасмина у нас та като свърши войната да ни яхнат отново.
127
9
 
2
 
! Отговори
хунка преди 2 месеца
До Анонимен----а Русия се бие с таласъми
126
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разрушени градове,без дом,убити мъже и синове и малки деца,скитате се немили недраги из чужди страни,където сте нежелани от обикновенните хора..Да ви имам славата на героите и на Украйна.
125
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйна изчезна още 2014.
124
5
 
31
 
! Отговори
Гошо преди 2 месеца
За да останат живи все повече украински военослужещи се предават в плен.
123
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
''Според него има хора, които смятат, че украинската държава вече е победила..'' Там пропагандата е сработила ! Тук НЕ !
122
2
 
33
 
! Отговори
... преди 2 месеца
Скоро попаднах на едно клипче от Мариопул, 2014г. Снимка го някакво момче с телефон и нарочно вика "Слава Украини". Всички дори и възрастните ги подминаваха, че и боя щеше да изяде. Та толкова за това кой какъв е.
121
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От 9 до 17 всъщност.
120
2
 
1
 
! Отговори
)) преди 2 месеца
до Аз Гроздето е кисело , а не високо ))
119
2
 
27
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
До Кире - прочети малко новини които са писани от НЕ-амрикански медии и ги сравни с реалността
118
2
 
26
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
До щ - огледай се, има ли някакво значение какво са взели и какво ЩЕ вземат? уРкайна е в руини, Европа вече каза че складовете с боеприпаси са почти празни, Америка чака изборите а малкото зелено човече пак тръгва на обиколка да проси помощ. Та..... има ли някакво значение какво са завзели и какво ще още ще завземат
117
26
 
12
 
! Отговори
Кире преди 2 месеца
Още не мога да разбера лумпеени, които говорят за денацификация, при положение че нацистите са тези, които нападат съседните си държави (Полша, Чехия и т.н.) под претекст че там живеят немци, които имат нужда от защита. Ако има прилики с Руските действия, едва ли са плод на случайност:). В българия му викаме - крадеца вика "Дръжте крадеца":)
116
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лъжат че побеждават.