Бившият командир на ВВС: Украйна ще изчезне, ако се работи от 9 до 18 с обедна почивка

Парламентът подкрепи новия закон за мобилизацията
13 фев 2024 21:30, Петър Бойчев
152
Бившият командир на ВВС: Украйна ще изчезне, ако се работи от 9 до 18 с обедна почивка
Снимка БГНЕС

Пълномащабната война в Украйна продължава и ако териториалните центрове за набиране и социална подкрепа работят само до 18:00 часа, тогава страната няма да бъде спасена от руснаците. Това мнение сподели в интервю за украинския Focus бившият командир на военновъздушните войски, полковникът от запаса на Въоръжените сили на Украйна Иван Якубец. Военният експерт подчерта, че сега "заплахата от изчезването на Украйна е наистина голяма“.

Според него има хора, които смятат, че украинската държава вече е победила, но това не е така. "Разбира се, можете да работите от 9 до 18 часа с почивка за обяд, но ние няма да спасим страната по този начин...Победата е като светлината в края на тунела, но той може да се срине и светлината може да загасне“, предупреди офицерът от запаса.

На 7 февруари парламентът подкрепи на първо четене проектозакона за мобилизацията (10449), внесен от кабинета на министрите, който по-специално предвижда засилване на мерките за мобилизация. В документа се говори още за намаляване на мобилизационната възраст от 27 на 25 години и въвеждане на електронен отчет за военнообвързаните.

По-късно, на 9-и, стана известно, че правителството разреши на ТКЦ и СП да работят денонощно по време на мобилизация и военно положение. Съветникът на ръководителя на кабинета на президента Володимир Зеленски - Михайло Подоля, заяви, че подобно нововъведение е необходимо, за да се премахне пропастта със събитията на фронта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
31
 
5
 
! Отговори
щ преди 3 месеца
Превзехте ли Авдиевка бе рашки ))
114
3
 
35
 
! Отговори
ноби преди 3 месеца
'Според него има хора, които смятат, че украинската държава вече е победила' ??? Аз даже ги знам тези хора, къде са. Прибрани на топло, с лекарски грижи
113
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Новините вече будят само смех до сълзи. Украинците са известни със своята работоспособност. Ся ексика им е да бачката по 48 часа. По-добре да не се спасяват от руснаците. Поне ще имат обедни почивки.
112
6
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Така е. Пълна мобилизация за пълна денацификация! Дано скоро и у нас!
111
1
 
20
 
! Отговори
haha преди 3 месеца
Тия наистина са слепили клемите.
110
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разбрахте ли защо зеленски е против етническите малцинства в Украйна - защото така ще има основание да мобилизира и други националности живеещи там
109
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бюрото може да работи до 18ч, но полит-комисарите обикалят 24часа,
108
16
 
5
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 месеца
До Обикновен 116 Зеления се защитава , а Путин напада.Ху-ли-га-н.
107
43
 
7
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 месеца
До Коментар 95 Краварите ли нападнаха Украйна , или мечкарите начело с уб-и.еца Путин ?Изкефи ме един западен анализатор , който каза че на Путин му е станало скучно 75 г. без война .Мислили кого да нападнат Япония или Украйна. Решили да нападнат Украйна , че били братски народи и са им подръка.
106
7
 
58
 
! Отговори
Обикновен преди 3 месеца
Работиш,имаш семейство..опитваш да им осигуриш нормален живот и изведнъж идва някаква *** като Зеления и се озоваваш на фронта.И за какво..заради служинажа му към други *** ,които си живеят живота като царе а ти просто умираш там някъде в калта.
105
13
 
20
 
! Отговори
Бах мама му. преди 3 месеца
До Закривай окрайна! 105 Украинците са много нагли, две години да защитават държавата си. А можеше още когато 130 000руска армия стоеше на границата им да ги изплаши, да се подарят на Путин. Ела мечко , изяж ме.Не знаеха ли каква огромна военна сила са руснаците ? Стигнаха чак до Авдеевка.
104
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В полската и румънската части на украйна хич не им дреме, че руснаци избиват руснаци! Ходят си на почивка, от време на време прескачат за стока от района на специалната операция. Я някоя изоставена количка ще щипнат... Добре са си те! Чакай ги да идат на фронта. Може, ако има далавера! За тях войната отдавна е приключила, чакат само да се подпише капитулацията. И ще са доста напред в сравнение с руснаците от източните части на територията.
103
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Както се самоопределят русите там, така ще и стане. Правото на самоопределение е в основата на държавния суверенитет. Така например хората в Донбас избраха още навремето да не са част от украинската държава. После избраха да станат граждани на Руската държава. Така стана и в Крим. Ще видим какво ще изберат в останалите области.
102
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украина отдавна загуби своята държавност. Като територия и хора разбира се не бяха как да излезне. Нито украинските руснаци, нито земите им могат да изчезнат. Но самостоятелна държавност може би повече няма да имат. Както впрочем е било винаги.
101
3
 
34
 
! Отговори
СС,С преди 3 месеца
Част,. от,. Територията,на,Украинa е. Руска,.
100
4
 
28
 
! Отговори
Леля чичо преди 3 месеца
Много странен народ е украинския не им се воюва но и не им се партизанства , а така или иначе пак смърт
99
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Те повечето годни за мобилизиране отдавна изчезнаха от Украйна. Цяла Европа е пълна с добре охранени укри, борещи врага по курортите и кръчмите. Кой ще мобилизират!?
98
2
 
50
 
! Отговори
Дзъ преди 3 месеца
Когато една държава се управлява от самовлюбени егоцентрици - рано или късно изчезва. Така са изчезнали много империи и режими. За справка: учебниците по история
97
3
 
48
 
! Отговори
Аз казах преди 3 месеца
Леле, хора .. измисляте си алтернативна реалност и ден след ден затъвате в нея. Ква светлина, къф тунел ве? И къф е тоя полковник от запаса, някъф минувач казал за някво весниче, че Украйна едва ли не има шанс за победа. ....
96
4
 
40
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 3 месеца
Вън наглите окраинци!