Бившият командир на ВВС: Украйна ще изчезне, ако се работи от 9 до 18 с обедна почивка

Парламентът подкрепи новия закон за мобилизацията
13 фев 2024 21:30, Петър Бойчев
152
Бившият командир на ВВС: Украйна ще изчезне, ако се работи от 9 до 18 с обедна почивка
Снимка БГНЕС

Пълномащабната война в Украйна продължава и ако териториалните центрове за набиране и социална подкрепа работят само до 18:00 часа, тогава страната няма да бъде спасена от руснаците. Това мнение сподели в интервю за украинския Focus бившият командир на военновъздушните войски, полковникът от запаса на Въоръжените сили на Украйна Иван Якубец. Военният експерт подчерта, че сега "заплахата от изчезването на Украйна е наистина голяма“.

Според него има хора, които смятат, че украинската държава вече е победила, но това не е така. "Разбира се, можете да работите от 9 до 18 часа с почивка за обяд, но ние няма да спасим страната по този начин...Победата е като светлината в края на тунела, но той може да се срине и светлината може да загасне“, предупреди офицерът от запаса.

На 7 февруари парламентът подкрепи на първо четене проектозакона за мобилизацията (10449), внесен от кабинета на министрите, който по-специално предвижда засилване на мерките за мобилизация. В документа се говори още за намаляване на мобилизационната възраст от 27 на 25 години и въвеждане на електронен отчет за военнообвързаните.

По-късно, на 9-и, стана известно, че правителството разреши на ТКЦ и СП да работят денонощно по време на мобилизация и военно положение. Съветникът на ръководителя на кабинета на президента Володимир Зеленски - Михайло Подоля, заяви, че подобно нововъведение е необходимо, за да се премахне пропастта със събитията на фронта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В началото на войната подкрепях Украйна. Нооооо, видях що за народ са украинците и сега казвам: Вън от България всички украински бандюги и пара,зити!
73
6
 
42
 
! Отговори
хммм преди 3 месеца
Поредната жестока западна пропаганда. И това идва казано от държава която последните 30г не е спряла да води войни срещу "тероризма и диктатурата". А истината всъщност е много проста-ако лицемерния запад спре да инвестира пари във войни целия свят ще си отдъхне и ще живее в хармония и прогрес. Това е, всичко друго е ала бала.
72
1
 
20
 
! Отговори
Та преди 3 месеца
Тя не изчезна ли вече?? Едната част руска другата на САЩ
71
33
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Айде копейкаджии, гори Московския завод на МИГ! Да ви е честито! Версиите са две: 1) Украинците имат внедрени хора почти на всякъде във военно - промишления ви комплекс. 2) Поради липсата на качествени западни компоненти, зачестяват авариите в същия този военно - промишлен комплекс. Сами си изберете коя версия предпочитате
70
7
 
19
 
! Отговори
До Въпрос преди 3 месеца
Напълно прав сте. В такъв случай няма как СРАЩ да не са най- на кяр от цялата ситуация, като продължават да хвърлят милиарди за да гледат как се избиват руснаци от двете страни. Жалко за гейропаджиите, те са тия къде най- не са на кяр от това, но те са по-мал оумни от Киро Петков, така че няма да ги жалим.
69
18
 
6
 
! Отговори
До 57 преди 3 месеца
Постът ви е докладван в израелската организация Шалом и в прокуратурата на Република България.
68
9
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 3 месеца
Новия командир на украинската армия, генерал Сирски, е чист етнически руснак. Както и 90% от украинците. Както бащата и синът, които се стреляха, докато синът беше в Брадли-то, а бащата в руския танк. Такива случаи са хиляди. Т.е. и от едната, и от другата страна воюват етнически руснаци. Просто едни руснаци убиват други руснаци. И това на всички им харесва. А тогава защо на нас не трябва да ни харесва?
67
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Имал е предвид друго. По-скоро това: Украйна ще изчезне.
66
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 57В Швейцария например няма еврейска диктатура и референдумите не са забранени. Народа управлява държавата с референдуми. Ето това демокрация. А вие даже не можете да направите референдум за последните левове в джобовете ви в Чалгария, където евреите ще ви ги вземат и ще ги дадат на Зеленски. Ето това е еврейски нацизъм и диктатура.
65
5
 
30
 
! Отговори
777 преди 3 месеца
Укрите са обречени.Одавна да са история ако не бяха Сащ и ЕС да наливат планини от пари и оръжие на бандеровските просяци.
64
4
 
28
 
! Отговори
Мишо преди 3 месеца
Не го разбирам този. Територия как може да изчезне. Област Украйна винаги ще я има в състава на Руската федерация.
63
1
 
18
 
! Отговори
до 60 Анонимен преди 3 месеца
В Селедово, по секрету, е пълна зрада, но Никой не трябва да знае. Руснаците нанесоха удар по полигона "Селидово", в резултат на което хайли лайкли са убити около 1500 бойци на ВСУ.
62
8
 
17
 
! Отговори
До 57 преди 3 месеца
"Погледнете си държавите, Украйна и Чалгария, не виждате ли, че сте под ционистка еврейска диктатура?" --- Можеш ли да ме светнеш коя е държавата Чалгария, бате, щото такава няма? Ти пишеш на български, значи си българин, независимо дали живееш в панелно гето или миеш чинии в някоя "демократична" държава. Та в коя велика демокрация живееш ти, където няма ционистка еврейска диктатура? Щото изреждам наум великите европейски демокрации и най-голямата световна такава - САЩ, ама не стават за пример.
61
13
 
6
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Чакам китайците да извадят историческата карта на Китай да видим къде беше тая Манчурия, дали не е време да си вземат историческите територии.
60
1
 
16
 
! Отговори
Мангалар преди 3 месеца
Так или иначе, но проект Украилският каганат премина към своя финална фаза - позорно закриване.
59
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
напишете нещо за гр. Селедово. нещо криете ли?
58
2
 
26
 
! Отговори
Закривай окрайна! преди 3 месеца
Вън наглите окраинци!
57
2
 
29
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Те като цяло украинците ще трябва да работят с десетилетия като роби по 16 часа на ден (разбира се ще бъде оформено като един приличен договор), за да си изплатят стотиците милиарди задължения.
56
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Погледнете си държавите, Украйна и Чалгария, не виждате ли, че сте под ционистка еврейска диктатура? Такива държави изобщо не трябва да съществуват, няма смисъл да ги спасявате. Демокрацията и свободата са съвсем различно нещо от този еврейски нацизъм, за който работите и воювате. МретеЗа грешна кауза. Ако в Чалгария стане война, заслужава ли си да воювате за тези плъхове Гьобелс Денков и Химлер Тагаренко? Разбира се, че не, просто бягайте далеч от тези убийци на народите.
55
0
 
29
 
! Отговори
Разбрах най-после преди 3 месеца
Украйна ще загуби войната и ще изчезне само защото центровете за мобилизация не смогват да обработят молбите на желаещите да станат войници. То и аз наблюдавам същото - мигрантският поток на украински мъже, потърсили убежище в Европа, се стича обратно към Украйна. Милиони избЕгали укри търчат обратно и денонощно се редят на опашка пред териториалните центрове в родината. Укрите са най-смелите мъже и най-големите родолюбци, виждаме ги всеки ден!