Бившият командир на ВВС: Украйна ще изчезне, ако се работи от 9 до 18 с обедна почивка

Парламентът подкрепи новия закон за мобилизацията
13 фев 2024 21:30, Петър Бойчев
152
Бившият командир на ВВС: Украйна ще изчезне, ако се работи от 9 до 18 с обедна почивка
Снимка БГНЕС

Пълномащабната война в Украйна продължава и ако териториалните центрове за набиране и социална подкрепа работят само до 18:00 часа, тогава страната няма да бъде спасена от руснаците. Това мнение сподели в интервю за украинския Focus бившият командир на военновъздушните войски, полковникът от запаса на Въоръжените сили на Украйна Иван Якубец. Военният експерт подчерта, че сега "заплахата от изчезването на Украйна е наистина голяма“.

Според него има хора, които смятат, че украинската държава вече е победила, но това не е така. "Разбира се, можете да работите от 9 до 18 часа с почивка за обяд, но ние няма да спасим страната по този начин...Победата е като светлината в края на тунела, но той може да се срине и светлината може да загасне“, предупреди офицерът от запаса.

На 7 февруари парламентът подкрепи на първо четене проектозакона за мобилизацията (10449), внесен от кабинета на министрите, който по-специално предвижда засилване на мерките за мобилизация. В документа се говори още за намаляване на мобилизационната възраст от 27 на 25 години и въвеждане на електронен отчет за военнообвързаните.

По-късно, на 9-и, стана известно, че правителството разреши на ТКЦ и СП да работят денонощно по време на мобилизация и военно положение. Съветникът на ръководителя на кабинета на президента Володимир Зеленски - Михайло Подоля, заяви, че подобно нововъведение е необходимо, за да се премахне пропастта със събитията на фронта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
3
 
40
 
! Отговори
Коледа преди 3 месеца
Тоест давайте да трепаме още 500к от нашите в един предварително знаещ се край. Тези нямат милост, как е възможно това даже с мобилизацията против волята ти, то е доста неефективно. Слава на всеки избягал или предал се в плен украинец, слава.
93
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Желаещи няма, така че центровете за мобилизация спокойно можат да минат и на 4-дневна работна седмица.
92
3
 
36
 
! Отговори
абе преди 3 месеца
тия още витаят из облаците - не можаха да разберат, че това е руска земя, и путин ще си я върне с цената на всичко!....опитай да вземеш захапаната сьомга от устата на сибирската мечка! - по-добре не опитвай!
91
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То там нещата са ясни ..... ние да си гледаме нашите работи .... но спокойно може да изпратим там Тагаренко, Съби Сабята, Настимирчо Танасчо и Грухчо да помагат на място ...
90
3
 
1
 
! Отговори
Ze nigmar преди 3 месеца
Света на бабата, което ще рече дионис ще се барне в правилното тяло:)))
89
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лъжат че побеждават.
88
50
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна трябва да разберат, че работата е на живот и смърт.Или ще бъдат просперираща европейска държава от свободни хора, или ще са крепостни селяни на блатните азиатски ***.Трябва да разберат,че само унищожението на монголоидите ще ги спаси от робство.
87
33
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега чакаме руските *** да се изсакат.
86
5
 
66
 
! Отговори
Коментар преди 3 месеца
И сега какво,раждаш се ,учиш се,взимаш диплома и професия и накрая една разюздана политическа хайка решава да те изпрати да загинеш за техните интереси.Начело на този ужасен сценарий са краварите с тяхните вселенски интереси да владеят всичко.Народите по десетки държави се избиват заради политическите *** и военните .
85
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна ввче не същестяува.
84
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Учудващото в статията е, че докато се говори за изчезването на Украйна, същевременно се вярва в някаква победа. Разликата между тези крайности е реалността, крято там никой не осъзнава. Украйна нито ще изчезне, нито ще победи.
83
38
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Расиушка ще бъде превзета скоро от Китай. Китай имат нужда от територия
82
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Победата е като светлината в края на тунела, но той може да се срине и светлината може да загасне, предупреди офицерът от запаса."...............Във вашият случай светлината в края на тунела е от приближаващия влак.
81
39
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Мен Без никакво съмнение ти си рaшист зависим от Москва и изменил на България
80
5
 
26
 
! Отговори
July преди 3 месеца
Ами започвайте да работите 24/7, и Бай *** иска да дойде да помага, можел да чисти пушки.
79
3
 
29
 
! Отговори
Uwaga ! преди 3 месеца
Александър Сирски (новия главнокомандвуващ украинската армия) участва в парада по повод 69-ата годишнина от Октомврийската революция на 7 ноември 1986 г. на Червения площад в Москва.Дядо му се бие срещу нацистите през Втората световна война.>https://disk.yandex.ru/i/g8MJTQ3h9f59Rg
78
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
слвните вече ще почват да мобилизират по 36 часа в денонощието, ще смалят часа на 30 минути, за да има повече вложени часове, и така победата ще е сигурна!
77
6
 
31
 
! Отговори
Браво преди 3 месеца
Хубава новина дано американци и руснаци успеят да заличат от лицето на земята останалите нацисти от лицето на земята укройнците са изчадия дяволски и заслужават да умрът
76
26
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 месеца
Остават по-малко от 3 месеца до руския ден пабедьй, дали танковете на парада няма да веят украинските знамена.
75
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тя се е пръкнала през 1991 г., преди това Киевска Рус, кралство Рус .......... Украинска ССР. винаги са били свързани, какво се правят на госпожици. Тоя шут им разказа играта и най-лошото, че на цял свят също. САЩ си намериха шута който да ги весели заедно с пажовете в Брюксел. 2 г., никой не каза и дума за МИР, а това е най-важното. Стига с тези пари, стига с тези оръжия, МИР е нужен за да се нормализира живота на всички.