Кремъл: Ние сме в състояние на война и Западът е част от нея

Част от територията на Русия била под украинска окупация
Обновена: 22 мар 2024 11:37 | 22 мар 2024 11:36, Петър Бойчев
424
Кремъл: Ние сме в състояние на война и Западът е част от нея
Снимка БГНЕС

Част от територията на Русия фактически е окупирана от Украйна и Москва трябва да "освободи новите региони и да обезопаси хората там“. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Имаме четири нови субекта на Федерацията. И най-важното за нас е да защитим хората в тези субекти и да освободим територията на тези субекти, която в момента фактически е окупирана от киевския режим", заяви представителят на руския президент Владимир Путин в интервю пред aif.ru.

"Ние сме в състояние на война. Да, тя започна като специална военна операция, но веднага след като там се заформи тази компания, когато колективният Запад стана участник в нея на страната на Украйна, за нас тя вече се превърна във война. Убеден съм в това. И всички трябва да разберат това за своята вътрешна мобилизация", заяви говорителят на Кремъл.

Говорителят каза още, че Русия трябва изцяло "да освободи" своите "нови региони", за да гарантира сигурността на хората там, имайки предвид четирите украински региона, които Русия обяви, че анексира през 2022 г., посочва Ройтерс.

Според Киев анексирането от Русия е незаконно заграбване на земя и той няма да се успокои, докато всички руски войници не бъдат прогонени от неговата земя.

Песков заяви, че руската страна не може да позволи на границите ѝ да съществува страна, готова да използва всякакви методи, за да отвоюва Крим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
2
 
12
 
! Отговори
?!? преди 2 месеца
Омразният запад не мре, а в Русия ще има мобилизация. Мобилизация не за защита на родината а за крадене на чужда земя. Тегли от земята нефт и газ печелят много руснаците. Вместо да са богати и да живеят добре. Кремълските самозабравили се ще пратят руските синове да мрът в Украйна.
298
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАТО воюва със стратегия и мисъл. Русия - със сила. Юруш напреде и кой оцелее.
297
9
 
2
 
! Отговори
пак траете! преди 2 месеца
А? Оборудването -натовско, комуникациите -натовски, мунициите - натовски, бронетранспортьорите - натовски, сателитното разузнаване - натовско, ПВОто -натовско, танковете -натовски, артилерията -натовска, самолетите- натовски, дрончетата - натовски, крилатите ракети - натовски,вертолетите - натовски, инструкторите -натовски, командването -натовско, милярдите долари за наемници -натовски, само умопомрачените смъртници -украински! С КОЙ Е ВОЙНАТА?
296
0
 
3
 
! Отговори
Зъл Пудел преди 2 месеца
Уплаших са. Отивам да ми леят куршум.
295
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия воюва с НАТО според тоя таралеж.Русия изгуби стотици хиляди войници,стотици танкове и бронирана техника,много самолети и кораби.А НАТО???НАТО още не са дошли...хахаха
294
9
 
1
 
! Отговори
ОТГОВАРЯМ преди 2 месеца
До И аз пак да питам"Защо руските драскачи не са на фронта срещу "омразните НАТОвци"?" - тука на новинарския фронт сме! : )
293
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Нали беше СВО, сега пък война, я си пийте хапчетата, не помните какво сте лъгали вчера.
292
4
 
14
 
! Отговори
Бай грую преди 2 месеца
Аз съм на 70 години и откакто се помня тези винаги са били във война със запада. Май иначе не могат да дишат. Но веднъж вече не успяха да сломят "гнилия" запад и СССР-то отиде в канала. Сега са на втори опит.
291
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
путин пита песков:Нещо ново?-песков отговаря:Ние сме в състояние на война и Западът е част от нея И как е положението?Ами до тук имаме големи загуби- унищожени стотици наши самолети,хеликоптери, танкове, кораби, единици оръжие, Убити десетки хиляди генерали, офицери и войници. Рафинериите не ги броим.-А Запада- Западът още не се е включил във войната...
290
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руските мишшки не смеят и да помислят да нападнат държава от НАТО,само плямпат простотии да плашат гаргите.
289
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тея чибурашки направо къртят с простите си разсъждения...Баси и глупостите където постоянно творят.
288
8
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
А кой я започна бе, кремълски шушляк?
287
9
 
10
 
! Отговори
Възмутен преди 2 месеца
Тези кремълски олигоффрени няма да излязат от съветската си представа за света.
286
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
кремъл "в състояние на война сме със запада", запада " не сме разбрали че сме във война"
285
6
 
8
 
! Отговори
1262 преди 2 месеца
Ами като искате война ще я получите и ще я загубите.
284
8
 
11
 
! Отговори
Жиката преди 2 месеца
Да не забравяме,че никога не е имало историческа държава Украйна.Няма и да има.
283
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 284 Ква война бе, кой е обявил война на някого? :)))
282
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Естествено, че участват всички западни държави. Войната е 80% пари и логистика. Западът ги осигурява на украинското правителство. По този въпрос спор няма
281
3
 
5
 
! Отговори
Джо бидона преди 2 месеца
Ако има нов план Маршал ,ще изчистя дълговете на САЩ.
280
5
 
9
 
! Отговори
Перко преди 2 месеца
Оппааа ... Песков е един от най-верните хора на Путин. Щом той говори за война работата отива на "дебело". Вече няма СВО, а война. Посочва директно и враговете - Украйна и колективния Запад. Ясно казва: "руската страна не може да позволи на границите ѝ да съществува страна, готова да използва всякакви методи, за да отвоюва Крим". Да не дава Господ, но сериозно замирисва на барут. Тя Украйна вече гори. Кой ли ще драсне клечката на Европа?