Кремъл: Ние сме в състояние на война и Западът е част от нея

Част от територията на Русия била под украинска окупация
Обновена: 22 мар 2024 11:37 | 22 мар 2024 11:36, Петър Бойчев
424
Кремъл: Ние сме в състояние на война и Западът е част от нея
Снимка БГНЕС

Част от територията на Русия фактически е окупирана от Украйна и Москва трябва да "освободи новите региони и да обезопаси хората там“. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Имаме четири нови субекта на Федерацията. И най-важното за нас е да защитим хората в тези субекти и да освободим територията на тези субекти, която в момента фактически е окупирана от киевския режим", заяви представителят на руския президент Владимир Путин в интервю пред aif.ru.

"Ние сме в състояние на война. Да, тя започна като специална военна операция, но веднага след като там се заформи тази компания, когато колективният Запад стана участник в нея на страната на Украйна, за нас тя вече се превърна във война. Убеден съм в това. И всички трябва да разберат това за своята вътрешна мобилизация", заяви говорителят на Кремъл.

Говорителят каза още, че Русия трябва изцяло "да освободи" своите "нови региони", за да гарантира сигурността на хората там, имайки предвид четирите украински региона, които Русия обяви, че анексира през 2022 г., посочва Ройтерс.

Според Киев анексирането от Русия е незаконно заграбване на земя и той няма да се успокои, докато всички руски войници не бъдат прогонени от неговата земя.

Песков заяви, че руската страна не може да позволи на границите ѝ да съществува страна, готова да използва всякакви методи, за да отвоюва Крим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наглите руснаци много бьрзо забравиха как по време на ВСВ американците им помогнаха във всичко:стотици хиляди камиони,десетки хиляди джипове,танкове,оръжие,оръдия,самолети,консерви,цигари па даже и 2мил.и половина копчета за шинели!Да не говорим за милиардите долари и тоновете злато!Спасиха им задни...ците когато немците бяха на само 40км от масква и руските пленници бяха повече от 4 млн!Неблагодарни руски нацисты,тоя път няма да има прошка!Напред към масква!
318
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А знаци руснаците дори немогат да се справят с украина която няма боеприпаси тогава щом са ни били свършили зле е положението Европа и запада нямат оръжия но русия все повече и повече се страхува защо нали няма е вече и войници и боеприпаси от кой тогава ги е страх
317
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО не воюва в Украйна. Само си тества бойната техника. Ако НАТО беше в Украйна, Крим нямаше да е още руски.
316
5
 
2
 
! Отговори
Има да вземаш! преди 1 месец
До Юлия...........Пълна лъжа и опорка са думите ти!. А защо е имало УСССР в бившия СССР? Защо е имало и Казахстанска, Туркменска, Азербайджанска, Киргизка, Узбекска, Таджикска и не знам си още каква СЪЮЗНА РЕПУБЛИКА? Или и те са територия на Русия? Я *** ги питай и тях, както и украинците какви са!
315
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 304 За твое сведение РФ не е признавала никога Нагорни Карабах за част от Армения. А че съвременния Арменски Ръководител който се държи като шизофреник е виновен за съдбата на Армения това е неоспорим Факт
314
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Момици си има достатъчно свърши ха тези дето бяха отредени за Украина
313
4
 
9
 
! Отговори
До юлия преди 1 месец
Не знам дали си наясно, че точно Русия подари българската северна Добруджа на румънците, за да открадне от тях Бесарабия (която също е българска). И същата тази Русия нарочно не повдигна въпроса за Македония по време на Сан Стефано и берлинския конгрес, защото я бяха харизали на Сърбия. А руските князе светослав и Олег унищожават първата българска империя, избиват 60.000 българи и сравняват със земята Плиска.
312
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До пак траете!Да бе да,сигурно е така,ама само в промитите мозъци на чибурашките.5-10 танка и още толкова самолета са голяма сила да знайш...Помагат,никой не отрича,ама я си представи ако се включат с всички сили и средства.И *** сам го каза няколко пъти-Русия няма шанс срещу НАТО в конвекционална война.
311
5
 
5
 
! Отговори
Тц! преди 1 месец
До Не сме във война. - "във война ли е НАТО?" - А не .. само дето му свършиха мунициите и укро-еничарите и се кани да похарчи прибалтиките и Полша. Иначе не е!
310
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 299 РФ вече има както електронни така и физически проби практически от всички НАТО оръжия вкл прехвалените Абрамси, ХИМАРСи и Патриоти... С други думи имат РЕАЛНИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ не РЕКЛАМНИ БРОШУРКИ. Следователно всички неефективни руски оръжия или се свалят тихичко от въоръжеие или се модифицират по новите изисквания... да унищожават НАТО оръжия... ДА ЗА ТАКИВА НЕЩА НЕ СЕ ГОВОРИ ПО ТЕЛЕВИЗОРА
309
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ама не видя че русия ги продаде накарали да се съгласят да признаят завоеванията на азерците Путин и после Путин им каза ми вие така се съгласихте
308
5
 
1
 
! Отговори
почи отговори преди 1 месец
До С кой е войната. "Войната на Русия е ВЪВ Украйна СЪС нато. "
307
3
 
9
 
! Отговори
Не сме във война. преди 1 месец
НАТО не воюва с никого. Или аз нещо не съм разбрал. Във война ли сме? Като гледам не сме. Русофиле, във война ли е НАТО?
306
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АЙДЕ СКРИВАЙТЕ ГО ВЕЧЕ ТОЯ СЪСЕЛ,ЧЕ НЕ МОГА ДА ГО ГЛЕДАМ.
305
2
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
ТИ ДА ВИДИШ били във война ,аве ПЕСков значи в Украйна не е война където се а настанихте а е СВО ,а тук дето никой не Ви закача физически било война.
304
0
 
2
 
! Отговори
и ти си малък преди 1 месец
До Анонимен - кой изостави Армения - президента и!
303
0
 
5
 
! Отговори
С кой е войната. преди 1 месец
Войната на Русия е с Украйна.
302
7
 
2
 
! Отговори
Малък си не знаеш преди 1 месец
До Реалист : "А кой я започна бе" НАТО още преди 2000-та
301
1
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 месец
До жиката. Зависи бе, путински Ка п ***? То й държава България не е имало преди 7 век, ако питаш византийците. А имаш ли представа колко нови държави се появиха само в последните 30-40 години? Не си ти, оххлюв невзрачен, който ще каже каква държава ще има, а хората, които живеят там.
300
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой водеше първите мирни преговори за нагорни Карабах кой изостави Армения