«еленски се оплака: ”крайна има нужда от помощ също като »зраел

”краинското небе не може да се пази с думи, за€ви той
15 апр 2024 06:44, јлександър ѕопов
339
«еленски се оплака: ”крайна има нужда от помощ също като »зраел
—нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

ѕрезидентът на ”крайна ¬олодимир «еленски осъди вчера нападението на »ран с ракети и дронове срещу »зраел през миналата нощ и об€ви, че неговата страна има нужда от помощта на съюзниците си, за да отблъсне въздушните атаки, също както е станало с »зраел, предаде –ойтерс.

ƒържавни€т глава отново призова  онгреса на —јў да даде одобрението, което бави, за нови€ пакет от военна помощ за  иев. –ойтерс посочва, че украинските войски са подложени на нова офанзива от страна на руските сили в »зточна ”крайна, а градове и инфраструктура са атакувани всекидневно от ћосква с ракети и дронове.

„»ранските действи€ заплашват цели€ регион и света, както руските действи€ нос€т заплахата от по-широк конфликт. ќчевидното сътрудничество между двата режима в разпростран€ването на терора тр€бва да се сблъска с категоричен и единен отговор от света“, написа вчера в социалната платформа "≈кс" украински€т президент.

ѕо-късно - в традиционното си вечерно видеообръщение към наци€та, «еленски за€ви, че светът е вид€л как "»зраел не е сам в сво€та защита - при възпирането на въздушната заплаха са помагали и съюзниците". "» когато ”крайна казва, че съюзниците не могат да си затвор€т очите за руските ракети и дронове, това означава, че е наложително да се действа, и то да се действа твърдо", за€ви той, като добави, че украинското небе "не се защитава с думи".

"‘актът, че ние в ”крайна чакаме с месеци за жизненоважен пакет от помощ, фактът, че ние все още чакаме гласуването му в  онгреса на —јў, води към друг факт - че самоувереността на терористите расте в тези месеци", каза президентът на ”крайна, като посочи, че "н€ма повече време за губене".

ѕредседател€т на  амарата на представителите (долната камара) в  онгреса на —јў ћайк ƒжонсън каза вчера, че ще се опита да прокара помощ за »зраел тази седмица, в контекста на иранското нападение с ракети и дронове в нощта срещу 14 април. “ой обаче не уточни дали законопроектът за »зраел ще включва помощта за ”крайна или за други нуждаещи се съюзници на —јў.

–ойтерс припомн€, че »ран е доставил хил€ди дронове камикадзе "Ўахед" на –уси€ от началото на пълномащабната инвази€ на ћосква в ”крайна през февруари 2022 г. “е са използвани масирано с цел да се изтощи украинската противовъздушна отбрана и да се пораз€ва инфраструктура дълбоко на украинска територи€, далеч от фронтовата лини€.

ќт месеци насам «еленски призовава западните съюзници на ”крайна, най-вече —јў, да про€в€т "политическа вол€" и да снабд€т  иев със системи за ѕ¬ќ и боеприпаси. ѕрезидентът съобщи вчера, че √ермани€ ще достави на страната му произведени в —јў системи за ѕ¬ќ "ѕейтриът" и ракети за въздушна отбрана "в критичен момент", отбел€зва –ойтерс.

јгенци€та допълва, че в ефира на националната телевизи€ вчера външни€т министър на ”крайна ƒмитро  улеба е казал, че текат преговори за снабд€ването на  иев с още системи "ѕейтриът", но посочи, че в известна степен е смутен от бавните темпове на доставката им.

"— ц€лото ми уважение и благодарност към —јў в€рвате ли, че американската арми€ н€ма една излишна система "ѕейтриът", ко€то може да прати в ”крайна?", казва той, цитиран от –ойтерс./Ѕ“ј

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


339
ќще по темата: ¬олодимир «еленски
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
293
0
 
1
 
! ќтговори
«ел€ го отнесе преди 1 месец
тъппото хазарско стаддддо си мисли че на —јў им пука за т€х
292
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќагъл и неблагодарен нахалник, както и народът му! —амо зна€т: ƒј… , и все им е малко, и все не са доволни, и все см€тат, че всички са им длъжни!
291
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«еленски,пускай Ћенчето да заработва ,малко грозничка,ама за 5-10 лева ще € дундуркат
290
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
толкоа ли са прости хохълите,че още не са обесили то€ масов убиец.¬секи друг народ до сега да са го ликвидирали
289
1
 
4
 
! ќтговори
ѕешо от с. ћечка преди 1 месец
“о€ тип е милиардер,да даде той стотина милиона помощ за "неговата" ”крайна. ј на мен с 360лв.пенси€ кой ще ми помогне!?
288
0
 
8
 
! ќтговори
»— јћ, »— јћ, »— јћ преди 1 месец
ƒј…“≈, ƒј…“≈, ƒј…“≈ ќў≈ » ќў≈
287
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«елендрашки, прави като в€търа, прави като вентилатора... ћуахахахахаахахахаххахахахахахах!!! ƒYXA…, Ѕ≈, KPETEH0»ƒ!
286
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
който си мисли и живее с мисълта, че има реална война и украйнци "измират" да потърси какво фотошоп и да гледа свътовна схема как оперира
285
1
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јбе украинци, що не се договорите с руснаците и да изхвърлите тази нацистка  иевска хунта?
284
1
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—тига си разигравал ц€ла ≈вропа и отвличал вниманието с глупости, просто се махни или капитулирай! “и си масов убиец, «еленски!
283
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ostana li sa 2 tubizki vaselin ste pomognat li na koi adres da gi pratim
282
13
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
горките украинци, пожелавам им да получат необходимата помощ и да изритат нашествениците!
281
3
 
2
 
! ќтговори
ƒо ѕрос€к преди 1 месец
и ти ще просиш ако се налага да защитиш дома си, не казвам държава, че е прекалено гол€мо за мозъка ти
280
1
 
3
 
! ќтговори
ƒо “и извини ли се-2 преди 1 месец
заради «еленски ли запада "хлътна"?.... не беше ли *** да напада чужда държава и да принуждава всички да харчат пари за въоръжаване, вместо да търс€т лек за рак, чиста енерги€, нови технологии?...
279
12
 
4
 
! ќтговори
Ѕ√ сме с ”крайна преди 1 месец
Ѕраво на «еленски .. всичкото копейка *** .ха.ха .. грух грух руски прасенца ха ха хаха
278
2
 
11
 
! ќтговори
“и извини ли се-2 преди 1 месец
«аради зелената тени€, «ападът хлътна в 3D инфлаци€.»злъгани от “ени€та в ”кр б€ха изпратени 100ци мил€рди $$,корабни количества оръжие,боеприпаси,технологии и самолетни количества специалисти.¬сичкото това бе в една малка част разпертошинено от руснаците,друга прехвърлена на ƒЋЌ≈–ските опълченци а останалата огромна част най веро€тно разпродадена в јфро-јзи€тските пазар. ъде са $$,които получиха - мостпробаби умело за-ќффшорирани,н€къде пазаруват замъци,€хти и бижута. алашни-јтентат-ѕреврат!!!!
277
2
 
4
 
! ќтговори
ѕрос€к преди 1 месец
276
1
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒесетки хора(може би вече са стотици), загинаха в реката между ”крайна и –умъни€, защото този нацистки уроооод «еленски е затворил ”крайна, като концлагер и не ги пуска нормално да минат граница и ги държи като заложници и концлагеристи! Ќ€кои от телата им плуват по реката, други са потънали, изчезнали, украинци от гранични войски, не слушайте «еленски, дайте живот на украинците и ги пускайте по всички граници, по-добре изб€гали и живи, отколкото мъртви!
275
1
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«еленски, капитулирай! ”крайна отдавна има нужда, да се махаш ти «еленски и ц€лата ви нацистка хунта, украинските военни отдавана тр€бваше да извършат преврат в  иев заедно с руснаците и ви изхвърл€т за масови убийства над населението през последните десет години и да защити собственото си население, а не чужденци, бандити, нацистки зомбита , олигарси!
274
1
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«еленски само иска , а младите дезертират през –умъни€ , ѕолша , –уси€ и други държави !