Кличко се оплака от Зеленски: Няма сплотеност

Украинското правителство не правело достатъчно
29 апр 2024 10:43, Нели Христова
49
Кличко се оплака от Зеленски: Няма сплотеност
Снимка: БГНЕС

Кметът на Киев Виталий Кличко обвини украинското правителство, че прави твърде малко в борбата с корупцията в страната.

„Можете да зададете този въпрос (дали се прави достатъчно за борба с корупцията) на всеки гражданин и съм сигурен, че всеки ще отговори: "Не", каза Кличко пред вестниците на германската медийна група "Функе".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски многократно е обявявал строга борба с корупцията и злоупотребите с средства в държавния апарат. Доказателството за успех в тази битка е и предпоставка за членството на страната му в ЕС. Само преди няколко дни министърът на земеделието Микола Солский подаде оставка поради обвинения в корупция. Украинското антикорупционно бюро го обвинява в незаконно присвояване на държавна земя за милиони.

По отношение на контактите си със Зеленски, Кличко се оплака от липсата на сплотеност сред водещите политици в Украйна:

"За съжаление, в това време на война, няма единство между политическите сили“, посочи той. На въпрос дали междувременно се е срещал с президента, за да разреши напрежението между двамата, Кличко каза, че се е опитвал да го направи десетки пъти от началото на войната, защото от столицата зависи много.

"За съжаление нямах възможност да се срещна лично със Зеленски. Вероятно има други неща за вършене. Важно е да забравим политическите амбиции в сегашната ситуация. Да участваш в политическа конкуренция в такава ситуация е глупост", добави кметът на Киев.

Кличко припомни щетите, причинени от руските дронове, и призова за по-голяма международна подкрепа по отношение на противовъздушната отбрана.

"Имаме дефицит на системи за противовъздушна отбрана. Гражданите в Одеса, Днепър и Харков също се нуждаят от добра защита. След две години война щетите в Киев са огромни. Въздушните удари са повредили и унищожили повече от 800 сгради, включително почти 440 жилищни сгради. Повече от 200 души загинаха при въздушните нападения, включително седем деца. Беше особено цинично през зимата на 2022/2023 г., когато руската армия се опита да унищожи критичната инфраструктура на града. Това е геноцид. Ужас е да оставим най-големия град в Източна Европа без вода, електричество и отопление", подчерта градоначалникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кличко тук има а един Киро вземи го на франта и го научи как се стреля да се маха от България
22
2
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 седмици
Като не искате да се предсвате, ще ядете бой я. Само 200 човека загинали за 2 годи и? Путин да се поучи малко от Нета яху, как за зва месеца заминават 20000 цивилни. Нещо май войната на украинците им е малко.
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хвани единия, удари - другия! Така сте вие със Зеленски!
20
2
 
10
 
! Отговори
аха преди 4 седмици
При унищожени 440 жилищни сгради, жертвите са 200 души. Това си е постижение направо. И то не се знае, дали всичките са цивилни, понеже имаше някакви натовци, дето починаха неочаквано от Ковид и други неща.
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ми утрепете зеления Ко му се чудите иначе той се подчинява на сащ че умиргате бавно фашисти
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бийте са не са карайте - Рунд 1 Кличко-Зелен еврей :)))
17
1
 
16
 
! Отговори
Пешо от с. Мечка преди 4 седмици
Ко съ оплакваш бе чоджук - сплотете се и се организирайте и го арестувайте Зеленио и го премахнете,оти мое и тебе некой заблуден крушум да тъ удари
16
0
 
14
 
! Отговори
Ееее преди 4 седмици
Почнаха да се ръфат по между си нещо, защо ли хака и точно сега?
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Една немска журналистка интервюира Кличко във връзка с това, че искат да връщат укрите избягали на запад, дали е готов да се сражава и умре за родината за родината. След 2 минути гробовно мълчание, той отговаря: Не съм готов да умра, готов съм да живея за Родината. Кличко е герой! Готов да живее за родината, че е много ценен и умен.
14
1
 
10
 
! Отговори
до 9-ти, Траят си, преди 4 седмици
защото знаят, че гражданите на Европа няма да тръгнат срещу РФ на война, тая позиция е достатъчно ясно заявена. Затова се надяват на всякакви чудеса да се случат, че белким се проточи войната, докато минат евро-изборите, за да се закрепят във властта за още един мандат.
13
1
 
13
 
! Отговори
българина преди 4 седмици
нали това искахте, като влизахте в нато след мюнхен? война с Русия.... абсолютни тъ ци сте, точно като нас
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В друг сайт Кличко казва по-различни неща. Явно автоцензурата тук е на високо ниво. Кличко казва: "Много политици мислят за постове. Украйна може да престане да съществува след няколко месеца", каза той, "За съжаление има твърде много политици в централната власт, за които личните амбиции са много по-важни от интересите. на страната". Проблемът с борбата с корупцията е много остър в Украйна.Кличко смята, че предприетите от украинското правителство мерки за борба с корупцията са недостатъчни.
11
1
 
11
 
! Отговори
родолюбец преди 4 седмици
ЕС знае по добе от Плитко, че нищо не се прави с корупцията за укрите. Точно такива ръководители им трябват на ЗА-падналите. Ако си вкарват и $ в техните банки са обичани до смърт. ПОгницата от предатели е огромна.
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Крадете милиарди кви помощи търсите още ,фашаги
9
2
 
13
 
! Отговори
с други думи преди 4 седмици
Зеления граби колко може - за останалите трохи.....
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кличко сащ ЕС знаят че Зеленски е наркоман и краде от тях милиарди ни си траят )
7
5
 
22
 
! Отговори
Говедовъд преди 4 седмици
От тези 440 унищожени и повредени жилищни сгради 430 са на сметката на укро-ПВО!Ако забелязвате, с намалянето на боеприпасите им намаляха и ударите по кооперации!
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Кличко припомни щетите, причинени от руските дронове, и призова за по-голяма международна подкрепа" --- За дронове няма нужда от ПВО, то не работи както всички знаят (освен ако не говорим за американските безпилотни самолети които започнаха да се наричат дронове). Та за дроновете требват прашки, ама надали американците могат да доставят прашки за 61 милиарда долара.....
5
19
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 седмици
И както обичат да пишат пyтин0питеците, когато нещо не им отърва: "ФЕЙК НЮЗ" :))) Ама тази новина ще им хареса, нищо че е пред немска медия, които те като цяло недолюбват, ще и повярват на 100% и ще започнат да я дават за пример колко са корумпирани украинците, щом самите те си казват :)))
4
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?