British Airways предвижда да осъществи 80% от полетите на Хийтроу

Стачката е струвала на компанията 72,9 млн. евро
14 авг 2005 16:47,
British Airways предвижда да осъществи 80% от полетите на Хийтроу
Британската авиокомпания British Airways предвижда да осигури над 80% от полетите на летище Хийтроу в неделя, съобщиха от авиопревозвача. Пълно завръщане към нормално функциониране на полетите обаче е невъзможно да се осъществи по-рано от сряда, поради все още усещащите се негативни ефекти от стачката в четвъртък и петък.

"Предвиждаме да осъществим 85% от полетите ни на средни разстояния и 80% от тези на дълги", съобщава говорителят на компанията, уточнявайки, че при нормални обстоятелства през Heathrow се осъществяват около 500 полети.

Според British Airways само 2 000 от над 70 000 пасажери лишени от полета си от изненадващата стачка на част от наземния персонал, все още чакат полет. Според британската преса обаче става въпрос за „хиляди блокирани пасажери“.

Анализатори припомнят, че това е четвъртата поредна година, в която авиопревозвачът има проблеми с персонала в разгара на летния сезон.

По неокончателни данни стачката от последните дни е струвала на British Airways 50 млн. лири (72,9 млн. евро), от които 7 млн. лири (10,2 млн. евро) са за хотелски нощувки на блокираните на летището пътници.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание