Задържаха мъжа заявил, че е получил SMS от катастофиралия самолет

Не всички пасажери от кипърския самолет са загинали от измръзване
16 авг 2005 10:29,
Задържаха мъжа заявил, че е получил SMS от катастофиралия самолет
Снимка: Reuters

Гръцката полиция е задържала мъжа, заявил пред всички медии, че е получил SMS от пътуващия на борда на самолета братовчед с думите „Пилотът посиня. Сбогом братовчеде, на път сме да замръзнем". Според полицията става въпрос за измама и човекът е задържан за лъжесвидетелстване.

В същото време стана ясно, че минимум шест от общо 121-те човека, загинали в самолетната катастрофа близо до Атина, са били живи преди злополучното падане на кипърския самолет, съобщи шефът на следствената полиция Филипос Кутсафтис.

Според предишни информации целият екипаж на самолета е загинал от ниска температура и липса на кислород на височина 10 хил. метра.

До момента е намерено тялото на главния пилот - немецът Мартин Ханс Гюрген. Намерени са и двете черни кутии, включително тази, съдържаща разговорите от пилотската кабина, но тя е силно увредена.

Вчера Кипър обяви тридневен траур в памет кончината на 121-те пасажери и членове на екипажа на разбилия се в неделя самолет на авиокомпанията Helios.

Създадена през 1999 г., Helios е единствената частна кипърска авиокомпания. Самолетният превозвач, предлагащ ниски цени на самолетните билети, притежава четири Boeing 737 и извършва полети основно до Лондон, Атина, София, Дъблин и Страсбург.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание