Над 30 загинали в Пакистан при взрив на фойерверки

Колите на бърза помощ и на пожарната се забавят заради голямото задръстване в центъра на града по това време
12 дек 2005 09:28,
Над 30 загинали в Пакистан при взрив на фойерверки
Полицаи оглеждат опожарения автобус в Лахоре. Снимка: АФП

Най-малко 38 души загинаха на връщане от сватбено тържество при взривяването на автобуса им, претъпкан с фойерверки, съобщи полицията на град Лахоре, разположен в източните части на Пакистан.

Тридесет и осем души загинаха, а други деветнадесет бяха ранени в пожара, избухнал при взривяването на фойерверките в автобус в провинция Пенджаб, обясни Амир Зулфигар – високопоставен полицейски служител. Той добави, че деветима от ранените са в тежко състояние с опасност за живота и са приети в местната болница.

33-годишният Ашик Али - жител на Лахоре, станал очевидец на инцидента, видял как момче хвърля фишеци през прозореца на автобуса. Няколко искри влезли в купето и веднага последвал взрив, който предизвикал пожара.

Колите на Бърза помощ и на пожарната се забавили заради голямото задръстване в центъра на града по това време (17 часа и 30 минути по Гринуич). С пристигането си спасителните екипи започнали да вадят овъглени тела. Националната пакистанска телевизия обяви, че са загинали 50 души, но полицията все още не е потвърдила тази информация.









Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание