ООН: Гладуващите да ядат пеперуди, полезни са

В буболечките имат толкова полезни вещества, колкото и в месото
24 фев 2008 14:37,
28
ООН: Гладуващите да ядат пеперуди, полезни са
ООН съветва хората в гладуващите страни да ядат пеперуди, съдържат протеини. Снимка: Булфото

Бръмбарите, скакалците и пеперудите съдържат същото количество белтъчини като например месото или рибата, а в личинките има важни витамини и минерали - категорични са експертите от Програма за развитие на ООН (ПРООН).

Те изтъкват, че насекомите може да бъдат идеален източник на протеини и витамини и така да помогнат на човечеството да се справи в продоволствените проблеми в много страни, отбелязва руската агенция Интерфакс.

По данни на ПРООН подходящи за приемане от човека са около 1400 вида насекоми.

Употребяват ги в храната си 36 африкански, 29 азиатски и 23 страни от Северна и Южна Америка.

Специалисти на ООН вече обсъждат въпроса за събиране, опаковка и разпространение и консумация на полезните насекоми, отбелязва Интерфакс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Съни преди 16 години
В Югоизточна Азия от хилядолетия масово ядат печени скакалци, буболечки и паяци. На европейците може да им е гнусно, но местните казват, че са много вкусни и богати на белтъчини.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
А костюмарите в ООН, може да пробват да хапват термити и мравки! Я мравоядите какви са атлетични - И нямат шкембета даже!
5
0
 
0
 
! Отговори
Jiovanni преди 16 години
Вярно е номер 3 - нещо не си разбрал(а)... ти явно си от онези хора, които имат нужда от превод...Никой не отрича проблема... но има много начини да се реши... и нито един от начините не е да се принудят хората да ядат насекоми... и сред гладуващите има гнусливи нации... дай да им тикаме бръмбари в гърлата....а разсъжденията ти за шкембето.... без коментар...
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Задушено попово прасе,шпиковано с крачета от скакалци в сос от калинки
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Нещо не разбрах номер две защо прави такива асоциации.Кое от казаното в статията не е вярно!?Това че ния сме гнусливи и имаме глупави културни комплекси ти пречи да мислиш разумно.Нямаш си представа колко хиляди хора в азия африка и океания дневно умират от глад а ти си почнал да се правиш на експерт!?Нека дам един пример прословутото шкембе което толкова хора в БГ ядат е страшно вредно защото всички токсини и отрови които яде телето с тревата докато е живо се отлагат там.Но не за българина е гордост че яде шкембе едва ли не може да му се гади но така показва че е мъж!!! Компрексарщина
2
0
 
0
 
! Отговори
Jiovanni преди 16 години
Тия изявления много ми приличат на това на Мария-Антоанета.... Като нямат хляб, защо не ядат пасти. ... "експертите от Програма за развитие на ООН (ПРООН)" навярно си спомнят, че скоро след това бисерче са резнали зелката на кралицата...
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Най-вече червеи,те са най-витаминозни.