Папата се срамува от свещениците-педофили

Бенедикт ХVІ отпътува на посещение в САЩ
15 апр 2008 20:50,
22
Папата се срамува от свещениците-педофили
Педофилията не е съвместима със духовната задача, каза папата. Снимка: БГНЕС

Главата на римокатолическата църква Папа Бенедикт ХVІ заяви, че "дълбоко се срамува" от свещениците, забъркани в педофилски скандали. Светият отец направи това изказване на борда на самолета, с който пътува за Вашингтон.

"Ние дълбоко се срамуваме", каза папата на журналисти.

"Църквата ще направи всичко възможно да излекува раните, причинени от свещениците-педофили", добави той и увери, че "подобни случки няма да се повторят".

"Педофилията въобще не е съвместима със духовната задача.", добави още папата.

Това е първото посещение на Бенедикт ХVІ в САЩ.

Американските католици от своя страна очакват силно слово по отношение на педофилските скандали, в които са замесени няколко свещеници.

Тези скандали струват на църквата повече от 3 милиарда долара обезщетение за жертвите, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
boom преди 16 години
папата да го духа, църквата също и *** да не ми трие поста !
20
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 16 години
Здравейте. Естествено, че и в църквите и сред свещениците има много негативни неща - живеем в опорочен и изкривен свят. Това не е причина да се правят прибързани заключения и обобщения. Хрисиянството е единственото нещо променило толкова мащабно целия свят към по-добро.
19
0
 
0
 
! Отговори
b0zata преди 16 години
Поповете явно са като президентите .. карат ни ние да спазваме техните закони но те само се възползват от това като те изобщо не ги спазват.. за мен религията е същото като политиката ... един голям бизнес :)
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да вярваш в нещо ,което никой не е виждал е доста смело.. Да живееш по закони ,които "УЖ" дошли от небето и да посветиш единствения си живот на вярата в нещо за което няма нито едно доказателство.. И как да вярваш в думите "Не кради" ,когато гледаш ,че свещенника краде? Как да повярваш ,че чревоугодничеството е смъртен грях ,когато поповете в църквата са по 150 килограма и никога през живота си не е постили? Как може да даваш дарение за църквата а попа ,който "УЖ" не е на заплата а кара чисто нов FORD C-MAX .. това е истината и за това трябва да се мисли.
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Религията е измислена ,за да пази богатите от бедните.. Не кради ! Че от кой краде? Който няма.. А от Кой ще открадне? То е ясно ,че от бедния няма какво да се открадне.. Не кради на господаря нещата... Царя е избран от Бог!!! Но като е избран защо преяжда ,прилюбодейства,убива, съди-въпреки ,че никой няма право да съди другия"нека пръв да хвърли камък безгрешния" .. Значи царя нарушава всички смъртни грехове но той няма страх от Бога защо ли? Еми щото знае ,че такъв едва ли съществува... Но бедния отнася огромни наказания ако наруши Божа заповед.. Не поглеждай жената на ближния !!! Царя е грабвал най-красивите жени, останалите красавици са за антуража му - а бедния не трябва да я пожелава!!! ако имаш Две ризи едната трябва да я дадеш на гладния.. Някой цар да си е раздал на бедните дрехите и парите или някой кардинал или архиепископ? Естествено ,че не той знае ,че няма да търпи наказание за това.. Религията е най-голямата измама.. Навремето комунистите го проумяха и затвориха църквите..
16
0
 
0
 
! Отговори
JF преди 16 години
пълни измислици ,за свещеници педофили от враговете на църквата . тъпите американци алчни за пари като минат 20 години се сещат ,че като били на 4-5 години били обект на педофили свещеници ,за да изкарат някой долар .
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Още едно доказателство за измамата на религията.. Вие си представете колко вярващи в БОГ са свещениците щом като изнасилват малки деца.. И вие като си давате парите за църквата тия пари не отиват при Господ а в дебелите джобове на свещенниците, които после с тия пари си плащат обещетенията за насилието над деца.. Само в САЩ са дали 3 милярда обещетения.. Щом като Попа не вярва в Бог и няма страх от него ,какво остава за пресъпника..
14
0
 
0
 
! Отговори
piar преди 16 години
скоро СВЕТАТА НКВИЗИЦИЯ ЩЕ ВЪЗКРЪСНЕ И ЩЕ ИЗПРАТИ НА ПРЕЧИСТВАЩАТА КЛАДА ВСИЧКИ ХУЛИТЕЛИ НА ХРИСТА И СВЕТАТА КАТОЛИЧЕСКА ЦЪРКВА
13
0
 
0
 
! Отговори
do 12 преди 16 години
Писнало ми е от прости *** като теб. Католически *** по нищо не се отличавате от мюсулманите . *** заслужаващи само бесилото.
12
0
 
0
 
! Отговори
п и а р преди 16 години
това са клевети по отношение на църквата и алчни домогвания на родителите които използват децата си като златна мина за да спечелят някои долар-типично по американски . виж примера с джако......
11
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 16 години
Какво искаме от Църква, която смята за грях ползването на презервативи въпреки това, че милиони *** от СПИН, а толерира педофилията? Тия закостенели "божии" служители едва тази година признаха, че земята е кръгла, а Вие искате да признаят нещо, за което има спорни доказателства.:))) Кога са признали нещо навреме и без огромен натиск? Религията може да е и нещо полезно, но е време Църквата да спре да се инати като магаре на мост и да преразгледа някои от догмите си. Време е и католицизмът да спре да изисква въздържание от своите служители, както и да им разреши бракове. Не че ще преборят хомосексуализма и педофилията, но поне доста ще ги ограничат. Сегашните църковни правила са остарели и закостенели. И ако искат и за в бъдеще хората да се уповават на вярата, то трябва да се примирят с факта, че вече сме 21 век, а не да си живеят в средновековието. Църквата твърди, че е пример за святост, чистота и живот според божиите закони. Ами нека тогава дават пример на вярващите. Ама не такъв "светъл" пример като тоя да чукат деца. Да си осъвременят и "правилника" - сиреч Библията.:))) Защото и тя в много неща е в противоречие с това, което Църквата третира за грях. Аз например винаги съм се чудила как се е пръкнало човечеството, като в началото са били само Адам и ***. Та как се е образувало следващото семейство като Църквата отрича кръвосмешението? :))) И това "Око за око, зъб за зъб" малко се разминава с това за двете ризи или шамарите по двете бузи. Та и чукането на деца се размива с такива папски оправдания от типа на "Мене ме е срам". И после що не вярваме? Ами в какво точно да вярваме? В лицемерието, в двуличието, в "божието наказание", което е само за балъците? В кое точно трябва да повярваме след примера, който ни дават свещенниците?
10
0
 
0
 
! Отговори
gandoni преди 16 години
абе , нали знаете , как е при католицизма - достатъчно е да се изповядат пред някой свой колега и той ще им опрости греховете , после той пък ще отиде да му опростят неговите същите грехове и всичко е ОК - все едно нищо не е станало . Измислили са наистина перфектна религиозна машина .
9
0
 
0
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 16 години
Това е единствената тема,по която оправдавам крайни наказания. Ако зависи само от мен педофилията,особено хомопедофилия с деца под 14год. бих въвел 20 години или смърт.Недопустимо е да объркаш и предопределиш бъдещя живот на детето заради собствени прищевки.И лечението може да бъде по-жестоко...
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
3 МИЛИАРДА обезщетение??!!?!! Това е колосална сума! Че то външния дълг на БГ е 8 Млрд!!! А иначе католицизма е може би най-лицемерната религия в света.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Mi kato se sramuva da napravi neshto po vaprosa. To tova pedofilite sa osobenno gnusni bez znachenie dali sa sveshtenitsi ili ne. Neznm kak imat sartse da posegnat na nai-nevinnite.
6
0
 
0
 
! Отговори
izidar преди 16 години
Nima cyrkvata e съвместима със духовната задача?NE! Ne e!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
e tia sa nai golemite
4
0
 
0
 
! Отговори
Vseki преди 16 години
че не се срамува, а е изпратил секретно писмо написано на латински подобни случаи да бъдат старателно потулвани!! Нареждането му е да се прави ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО за да не излизат наяве подобни скандали. От писмото става ясно, че на него не му пука за жертвите, а само за свещенниците! Има филм на BBC за това писмо и за някои от най-фрапиращите случаи. Като пример: свещенник посегнал на над 110 деца в Америка и издирван от Интерпол се крие във Ватикана.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не,разбира се!Просто да ги гони.Нищо повече.
2
0
 
0
 
! Отговори
zzz преди 16 години
Е ти кво искаш, да им държи *** на каишка ли?