Нов самолетен ужас: 88 мъртви в Русия

Пътнически самолет се разби близо до град Перм, всички пътници са загинали
14 сеп 2008 08:49,
77
Нов самолетен ужас: 88 мъртви в Русия
Самолетът е открит напълно унищожен и изгорял. Снимка: БГНЕС

Пътнически самолет се разби близо до руския град Перм, убивайки всичките 88 души на борда, съобщи ВВС.

Машината -  Boeing-737, е собственост на Аерофлот-Север, регионален клон на руската компания Аерофлот, и е изпълнявала полет от Москва. В самолета е имало доста чужденци.

Самолетът загубил контакт с въздушната кула при кацането, а по-късно останките от машината били открити в околностите на Перм, който се намира близо до планинския масив Урал.

„На борда е имало 82-ма пътници, включително седем деца, и шестима души екипаж. Всички те са мъртви“, обявиха от Аерофлот.

„Самолетът се е подготвял за кацане, но загубил контакт на височина от 1100 метра. Останките му са открити близо до Перм, машината е била напълно унищожена и изгоряла“, допълниха от авиокомпанията.

Сред пътниците на борда е имало и граждани на Азарбейджан, Украйна, Франция, Швейцария, Латвия, САЩ, Германия, Турция и Италия.

Почти преди месец в Испания пътнически самолет се разби на мадридското летище Барахас, убивайки 153-ма души, сред които и една българка - Атоанета Кожухарова, майка на 15-годишния футболист Мартин Кожухаров от младежкия отбор на "Реал Мадрид".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Това може и да е вярно,но нали знаеш поговорката - "Не ми хвалистоката,ами пазара".Все пак тия самолети за да се произвеждат,трябва и да се продават,а аз не виждам кой ще ги купи, доколкото разбирам дори Аерофлот се оборудва с Боинг...
55
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
СТРАНДЖАТА - това което казваш не отговаря на истината. Можеш и да разгледаш сайта на Туполев (туполев . ру) и там ще видиш че имат доста нови самолети (аз разгледах само гражданските, но и военните ще погледна) , а и ми направи впечатление че готвят нов свръхзвуков пътнически самолет - TU-444 , (наследник на другия свръхзвуков Ту-144) който ще достига скорост от - Mach 2, 2,125 km/h
54
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 15 години
Не разбирам много от самолети, но твоят коментар ми се струва най-реалистичен. Просто има много стари боинги и може това да е причината.
53
1
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Handel,извинявай,че съм те копирал - не бях прочел всички коментари,но си го казал много точно.
52
1
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Самолетът си е много хубав,но екипажът е празнувал преди това...Освен това,доколкото знам "Ту" и "Ил" се карат само в Русия...Всъщност незнам за Куба,Северна Корея и Никарагуа,ако те изобщоимат самолети...
51
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Последните новини са че "Аерофлот" прекратява всякакви взаимоотношения с тази компания - "Aeroflot-Nord" - която е собственик на падналия Боинг.Според това което прочетох, тази "Aeroflot-Nord" - има 40 самолета , от които около 16 Боинга - останалите са руски. А за "Аерофлот" може да се прочете, че имат много самолети - както руски, така и западни, но интересното е че почти всичките им нови пръчки са за различни модели на европейския "Airbus", както и за над 40 броя - Sukhoi Superjet 100-95 (който сменя Ту-134), а от Боингите са поръчали само 22 броя от модела - Boeing 787-8, докато всичките им стари Боинги пише че ще ги сменят със нови "Airbus"-и.
50
1
 
2
 
! Отговори
Той преди 15 години
Питайте очевидците - тъпия Boeing се е запалил още във въздуха. А онези "пияни" пилоти са го отклонили, за да не падне в града Перм. Добре че са били те иначе ... да броим жертвите и от спящите по къщите
49
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
До 46Boeing и Airbus са доста по икономични и все пак по-нови машини от ТУ-134 и ТУ-154. Също така старите ТУ вдигат и доста шум а в ЕС има специални изисквания относно шума.
48
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 15 години
Не съм твърдял че причината за катастрофата е че пилотите са били пияни. Просто казвам че колкото и строг да е контрола пак се нарушават правилата. Никой не може да опровергае факта че руснаците си взимат коняк на борда на космическите кораби. Сред тях обаче медицинският подбор и тренировки са наистина много строги и дори да са си пийнали не може да катурнат самолета. Просто всички са отлични професионалисти и там връзките не вършат работа.По-скоро причината може да е техническа повреда или не дай Боже - терористичен акт. Надявам се следствието да открие причината.
47
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Така е, наи-много Боинги падат, но тук изглежда става въпрос за терористичен акт, защото самолета се е запалил малко преди да кацне, даже някои очевидци казват че е имало 2 взрива - и единия е бил преди падането, а освен това на самолета е бил известен от боевете в Чечня руски генерал, който е бил и съветник на руския президент...
46
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 15 години
Не разбирам много от самолети, но редакторите не си дават труд да слагат подходящи снимки. Имаше статия за една жена родила три бебета чрез ин витро а на снимката бяха четири. Та може и самолетът да е съвсем друг.Иначе за сигурността - забравихте ли за колко катастрофи с коли пишат всеки ден? И това само в България. Наскоро имаше някакъв автобус в Хърватия който се беше разбил и беше с много жертви.Колкото и да не ви се вярва, самолетът си остава най-безопасния транспорт. Психическият фактор тук идва от това, че си затворен в една кутия на 11 километра височина и ако искаш нито можеш да скочиш, нито да излезеш. Но това не означава че масово се разбиват самолети. Що се отнася до Боингите, напоследък наистина много зачестиха случаите с катастрофи с тях.Но за да предпочетат руснаците Боинг пред руска машина, явно са имали причини. Едно време руските машини бяха добри, но мисля че вече не са в състояние да конкурират запада. Пък ги няма вече гениалните конструктори от едно време, а новите специалисти не искат да работят за жълти стотинки.
45
1
 
2
 
! Отговори
do re mi преди 15 години
..imam sasedka ruskinq ,koqto kazva -a za6to TUPOLEV nikoga ne padaet ..
44
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
До немер 7:От къде ще излети и кацне един самолет зависи в голяма степен от природата а не от летище София. Просто в авияцията има закони, които трябва да се спазват като например че трябва да се излита срещу вятъра и др.До 42:В повечето случаи катастрофите стават не по вина на машината а на човека (било пилот техник или координатор на въздушния контрол). Не бих казал че Boeing са опасни самолети.
43
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Престанете с глупавите си мнения за това колко водка или коняк изпили пилотите! Ягодка много правилно каза че дори и да пият вкъщи, никой не допуска пияни пилоти да управляват такива самолети - има си проверки и всякакви писания че самолета паднал защото пилотите се напили са меко казано д е б и л н о т ъ п и !
42
1
 
2
 
! Отговори
Iso преди 15 години
Достатъчно е да се каже,че самолета е Боинг,най-големите кошници.Вижте статистиката-това са най-често падащите самолети
41
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Мисля че е излишен коментара. Тук освен на псевдоразбирачи, на друго не можем да се правим! Единственото нещо кеото можем да направим е да се молим това да не се случи на нас и на близките ни! Мир на праха на загиналите и дано там е по хубаво.
40
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 15 години
Хайде да не се лъжем - публична тайна е че сред руските космонавти е стара традиция да си носят на борда на кораба (и бившата станция Мир) бутилка коняк. Вярно че е забранено, но не е отменено.Каквато и да е причината обаче, жалко за хората. Дано да не е поне терористичен акт. Причината може да бъде всякаква и следствието трябва да я открие, ако си свърши добре работата.
39
1
 
2
 
! Отговори
Бойна баба преди 15 години
Ягодке, личи ти, моето момиче, руския произход. Нито една рускиня не съм чувала и виждала да говори правилен български език, независимо от колко време живее в България. Затова пък съм виждала чехкиня, американка, англичанка, дори сръбкиня, да не грешат и да се гордеят, че са част от българския народ. А що се касае зо подмятанията а водката - това е само една от версиите, ще се установи скоро дали е това или някой е имал зъб на някой военен, пътувал в самолета или пък просто някой пак е забравил да отлепи лепенките на сензорите...
38
1
 
2
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
пилот на самолет,може да си пийне у дома или в ресторант,но не да се качи на самолет да управлява,има си проверки. това са обучени и дисциплинирани хора,но все пак и те също са земни. до сега всички самолети катастрофирали,да не би ги руснаци пияни управлявали. някои хора не мислят с глава...като пишат мненията.
37
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Handel - каква водка бе? Не чете ли по-долните мнения - за това какво казват очевидци на катастрофата?Не си ли чул също че българите и германците пият най-много в Европа? - това някакъв немски доктор или професор го беше казал наскоро.