Запалителни бомби пред съда в Атина

... заради доживотната присъда за убийството на 25-годишният запалянко на Панатинайкос, който почина през месец март след сбиване
12 дек 2008 16:22,
5
Запалителни бомби пред съда в Атина
Снимка: БГНЕС

Запалителни бомби летяха днес пред съда в Атина, след като се стигна до сблъсъци между враждуващите футболни агитки на Олимпиакос и Панатинайкос.

Инцидентът бе предизвикан заради делото за убийство на фен от запалянко на противников отбор през миналата година, съобщава държавната телевизия.

Двете агитки, които се биха пред съда в гръцката столица, са на враговете Панатинайкос и Олимпиакос, като този инцидент е поредното ескалиране на напрежението в южната ни съседка след последните бунтове и сблъсъци в страната.

Битката стана факт извън съдебната зала, в която хулиганът Христос Сакатис получи доживотна присъда за убийството.

Още двама души получиха по 10 години затвор, а още осем човека получиха присъди до десет месеца зад решетките за притежаване на незаконно оръжие.

Общо 27 души бяха обвинени в случая с убийството на 25-годишния запалянко на Панатинайкос Михалис Филопулос, който почина през месец март след организирана битка между 300 души от двете агитки на гръцките грандове преди началото на женски волейболен мач. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
хе-хе преди 15 години
"Гръцката държава е убиец" и "Полицаите са *** навсякъде!"
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така наречените фенове са *** нямаща общо със спорта. Заради няколкоо стотин *** страдат милиони! Крайно време е да се погелдне сериозно на този проблем! Например на софиските , така наречени 'грандове' ходят 10000 от които около 300-500 ходят само за да се бият. Затварят улици заради 500 !!! Страда цял град заради няма и 500 ***!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
gero преди 15 години
eto o6te edna darjava kato na6ata dosu6t ednakvi,i tiahnite zakoni kato na6ite-nabutani v tamna staia.BALKANI BLIZNATSI
1
0
 
0
 
! Отговори
Сиготуранак*ра преди 15 години
Футболните запалянковци на всякъде са символ на простащината.Там поне са показали как трябва да се действа срещу тях. Тук нямаше да ги осъдят.