Турски самолет се разби в Амстердам*

На борда му e имало 135 души; засега се знае, че 50 от тях са оцелели без наранявания
25 фев 2009 12:19, Красимир Ангелов
131
Турски самолет се разби в Амстердам*
Снимка: БГНЕС

Снимки от мястото на катастрофата

Турски пътнически самолет се разби при приземяването си в Амстердам, предаде АФП.

Според агенция Ройтерс на борда на самолета е имало 135 души - 127 възрастни, 1 бебе и 7 души екипаж.

Информацията за евентуални жертви е все още доста противоречива.

Някои от пътниците са загинали, други са ранени, има и такива, които са оцелели без наранявания“, заяви говорител на летището пред CNN.

Изпълнителният директор на Turkish Airlines Темел Котил обаче заяви на пресконференция, че загинали няма.

"Има ранени, които са седяли в задната част на самолета, но няма данни за загинали", каза той.

Според Ройтерс пък има петима загинали.

Самолетът Боинг 737-800 е извършвал полет от Истанбул за Амстердам и се е разбил при кацането си на летище Схипхол, близо до магистрала А9.

Според ВВС, машината се е разцепила на три части и засега има информация, че 50 души са оцелели без наранявания.

На пистата са пристигнали около 30 линейки и пожарни.

Снимки от мястото на катастрофата

*Актуално към 13.55 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
защо турците да ни мразят бе! не ние сме ги колили пет века! а реално българите не ги мразим, просто те ни се качиха на главата!!!
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
81..не си прав..няма смисъл да се караме, но!!! истината е друга - никой не е живял с чужда култура, религия или език..там е работата..всеки си е живял с това, което е, при съседите, които има. проблемът е, че всички все още въздишат колко по - добре е било едно време, когато 'неговите' са били супер, а не се гледа напред. едните вземат български помощи и пенсийки, но не желаят да разберат, че са българи, а другите 'маат кюфтета и гювечи', но обясняват, че това е България...
88
0
 
0
 
! Отговори
балканец преди 15 години
българите мразят турците, но турците не мразят българите.аз знам кои са по-жалките и комплексирани ***, а вие досещате ли се?
87
0
 
0
 
! Отговори
1989 преди 15 години
za 2 dni stanahte s BG, imena i se sopolevihte na KAPU KULE
86
0
 
0
 
! Отговори
до varg1.blog.bg преди 15 години
Наистина зачестиха, но ирония или не, излиза че със самолет е най-безопасно. При автомобилни катастрофи загиват двойно( ако не и тройно) повече хора. С влакове също.Иначе и мен ме е страх. Всеки път като чуя за някоя катастрофа и настръхвам.Да пази Господ....А разбра ли се каква е причината за катастрофата вече?
85
0
 
0
 
! Отговори
националист преди 15 години
Ей кр.етен кой е живял 500 години тук бе! Вие сте се натресли неканени на наша територия и сте ни тормозили, за щастие не сме взели религията и езика ви и за това сега живеем в БЪЛГАРИЯ и вие сте "българи"!!!
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Милите помиярчета от шайката и най-голяма българска пародия в последните години, наречена (Х)Атака, биха злорадствали над всичко и всеки. Но това е нормално за типове които, без капчица срам, биха накарали и собствените си майки и дъщери да проституират или биха отрязали гърлата на собствените си родители без да им мигне окото. На тези *** понятия като човечност и хуманност не им говорят нищо. Браво Атакаджии, Браво Психари и Лайняри от Четата на В(Б)олен.
83
0
 
0
 
! Отговори
varg1.blog.bg преди 15 години
катастрофи стават със самолети не се качвам аз на такова чудо
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а доста турци няма как да се почувстват българи по същата причина, поради която и доста българи не се чувстват българи и вече станаха италианци, испанци, англичани и кой знае какви. просто хората не чувстват подкрепа от държавата си и за това са виновни всички досега управлявали..
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kato 500godini si jivyal po moyata kultura ezik ta i religia mislish se za bulgarin vie ste zabludeni hora Ne nie da se naucim a vie da se naucite da ni uvajavate reshenieto e ne nie da otidem nyakide a vie da se osiznaete !!!
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Наистина темата е за катастрофа и нещастие и стискам палци да няма жертви и хората да се оправят!!! Въпреки това не аз повдигнах въпроса турци-българи, и след като така или иначе вече е на лице и имам мнение по него не виждам защо да не го изразя!
79
0
 
0
 
! Отговори
Александрова преди 15 години
Възмутена съм от изписаното от т.нар. българи в този форум. Аз също съм българка - 100%, моето семейство, деца, роднини, но никога не сме се отнасяли по подобен начин към такъв род трагедии. Искам да ви кажа също, че от няколко години почиваме през лятото в Турция и нито веднъж не съм усетила и видяла лошо отношение към нас българите от местните турци. Всички са усмихнати, добри, подават ти ръка на улицата, без да те познават. Защо се отнасяте към тях така, както не е редно? Освен това, възмутена съм от някои от българите с турски произход - предлагам им, да се поучат от истинските турци в Турция, за да разберат какво означава приятелство, човечност и сърдечно общуване. Трябва да се променим, за да не страдаме!
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
niamali sa kusmet...
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
има 9 загинали към момента! инфо директно от летището
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хайде, стига обръщахте такава сериозна тема, в махленски спор.Още недоумявам, как може да се разцепи така самолет? А винаги когато пътувам изпитвам много по-голям страх при излитане.....страшно нещо е това. Дано в крайна счметка жертвите да са много малко.
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
72:)обърнахме го на чат..живях 7 години в истанбул като емигрант по чисто икономически причини, разбира се защото знам езика и защото тук животът в периода виденов - костов тук беше ужасен. не сме напускали България през комунизма, ако съм искал да остана там, съм можел. всъщност, ако през виденовата зима стандарта на македония например беше по - висок, може би щях да отида и там - очевидно знам 'езика' им. много от пишещите тук казват, че истинските турци са в Турция, а останалите искат да делят България. ако това е вярно, същото важи и за истинските българи, които са в емиграция. останалите искат да се делим на турци и българи...и все пак, темата е за самолетна катастрофа и нещастие..
74
0
 
0
 
! Отговори
..... преди 15 години
Аз съм 39....да прави сте, че повечето турчета нз добре българският език. Повечето ми приятели са българи. Да има такива турчета които ги мразя даже и аз (а аз сам от Хасково и има селяните които живеят в околните села) тях ги мразя по простата причнина че са правят на турци и си мислят че са в турция....а ние сме български граждани а не турски граждани.....+ тва несам тука да споря за това а за да следя новината....нема инт че е бил самолате турски...ако беше японски самолет пак щях да следя новината, щом има загинали има семейства в траур. Знаели се, в този самолет може би имаше студент, който с труд е флезнал в някое по-више училище, и за първи пат щеше да посети училището си....но не успя....само пр дадох
73
0
 
0
 
! Отговори
Humble преди 15 години
Изключително точно казано! Браво. Стискам Ви ръката.
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не се паля, просто констатирам. А относно изказването ми, аз не говоря конкретно за теб. Ти сигурно си интелигентен и образован човек, но аз говоря за мнозинството. Живея в Североизточна България, където има много турци и за това имам доста наблюдения.
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
70-ти..защо се палиш? ето пак глупости..да си забелязал, че не знам български? незнаещите български най - вероятно са роми (***) или хора от смесени бракове от малки селца..същото важи и за доста български граждани, без значение произхода им - на доста места ще видиш освен неграмотния диалектен говор, да се пише неграмотно - 'не върлай" (не хвърляй), 'млеко', 'думати' и т.н. не можеш да отречеш, че нещата са като скачени съдове - колкото по - неуспял и неграмотен е един човек, толкова повече влиза в крайности и става лесно манипулируем..