Турски самолет се разби в Амстердам*

На борда му e имало 135 души; засега се знае, че 50 от тях са оцелели без наранявания
25 фев 2009 12:19, Красимир Ангелов
131
Турски самолет се разби в Амстердам*
Снимка: БГНЕС

Снимки от мястото на катастрофата

Турски пътнически самолет се разби при приземяването си в Амстердам, предаде АФП.

Според агенция Ройтерс на борда на самолета е имало 135 души - 127 възрастни, 1 бебе и 7 души екипаж.

Информацията за евентуални жертви е все още доста противоречива.

Някои от пътниците са загинали, други са ранени, има и такива, които са оцелели без наранявания“, заяви говорител на летището пред CNN.

Изпълнителният директор на Turkish Airlines Темел Котил обаче заяви на пресконференция, че загинали няма.

"Има ранени, които са седяли в задната част на самолета, но няма данни за загинали", каза той.

Според Ройтерс пък има петима загинали.

Самолетът Боинг 737-800 е извършвал полет от Истанбул за Амстердам и се е разбил при кацането си на летище Схипхол, близо до магистрала А9.

Според ВВС, машината се е разцепила на три части и засега има информация, че 50 души са оцелели без наранявания.

На пистата са пристигнали около 30 линейки и пожарни.

Снимки от мястото на катастрофата

*Актуално към 13.55 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ех, гнусно племе сме това българите Примитивни и варвари. Вижте тази интелектуална амеба #99.
109
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да наистина ти си първобитен човек!!!
108
0
 
0
 
! Отговори
Humble преди 15 години
Човекът спокойно, тъй дума след думаи твърдо редил песента.Онези го гледали с поглед безумен,онези го гледали с страх.Дори и затвора треперел позорно,и мрака ударил на бег.Усмихнати чули звездите отгореи викнали: "Браво, човек!"
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
туркиня съм,пардон българка с турско самосъзнание.и аз не знам вече.но съм ЧОВЕК
106
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
do 103 'а и още едно нещо.ВИЕ НЕ МРАЗИТЕ САМО ТУРЦИТЕ ИЛИ ОСТАНАЛИТЕ,ВИЕ СЕ МРАЗИТЕ И ПОМЕЖДУ СИ....'абсолютно..така е било и преди да дойдат османците неканени тук...държавата е била на части - деспотства и царства и всички са се мразели..султаните и прочие не само не са оправили нещата, а дори и сегашните 'етнически турци' са прихванали този манталитет и мразят..също като българите..граждани мразят селяни, чалгаджии мразят метали; 'софиянци' мразят 'провинциалисти'; пешеходците мразят шофьори; полицията мрази гражданите; клиентите мразят банките; мъжете мразят жените; младите мразят старите...омразата между турци и българи в България е просто един от детайлите на цялостната омраза...
105
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
хахаха 104...браво...ако си българин, ти стискам ръка...ако си 'турчин''и двете ръце...разсмя ме..точно така, партия от рода на 'партия на омразата' или 'партия на излъганите' у нас ще спечели 210 места от 240...
104
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
основете си партия на омразата.членове ще има...
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
а и още едно нещо.ВИЕ НЕ МРАЗИТЕ САМО ТУРЦИТЕ ИЛИ ОСТАНАЛИТЕ,ВИЕ СЕ МРАЗИТЕ И ПОМЕЖДУ СИ.
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
102 диагнозата ти е готова.сама се издаде.
101
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз съм българка!!!Грешно съм прочела,за което се извинявам!Когато чета за ***,побеснявам!
100
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
гледам от сутринта насам бълвате омраза помежду си.цял един работен ден е това.вие друга работа нямате ли си?как се изхранвате,кой ви дава пари?ама как ще се оправите-нивите пустеят,заводите наполовина празни.всичките вие търговци ли сте какво?кой ще работи здраво за народа,кой ще ви оправи...ле-ле,страшна работа сте ей.
99
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така наречените турци в България са ни рак ни риба!!!Ние не ги искаме,но не ги искат и в Турция!!!Така ,че да си сядат на гъ......вете и да са по-ниски от тревата,ако искат да ги смятаме за хора!!!
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
не се мразете-няма полза.изяжте се бе.всичките сте гладни.
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чета и не вярвам на очите си... Хора, осъзнайте се какви глупости говорите! Тук става дума за човешка трагедия. Как можете да стереотипизирате наците и културите в такъв момент?
96
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Грешиш!!!!Мразим турците все повече с всеки изминал ден!!!Това е в резултат на тяхната наглост !
95
0
 
0
 
! Отговори
osman преди 15 години
ZAVIST ZAVISTTA PRAVI CQLATA OMRAZA KAKVO IMAT BALGARITE,BALGARSKATA DARJAVA S NESTO DE SI IZFUKA NQMAME NISTO ZA JALOST I ZAVIJDAT NA TURCITE NA TURSKATA DARJAVA
94
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 15 години
Ние българите не мразим турците, мразим това което се опитват с цената на всичко да направят в България. Аз също съм бил в Турция и отношението към българите е добро, но има едно голямо НО. Я си представете ако почнем да се държим както се държат те тук в България, поругават закони и др., обиждат ни на *** в собствената ни държава, случая с гробището в Кърджали, ами това че българите нямат глас в Кърджали и други населени места с по голямо присъствие на турци. Кажете ми Вие как бихте се чувствали. А ако в Турция почнем да правим това което те тук какво мислите ще е отношението им към насл Пример - в турски курарт където българи са направили някаква простотия - увеличиха двойно и тройно цените за българи с цел да не ходим там. Представете си ако почнем да правим това което правят те тук- ще затворят границите си за нас а ние им подгъзуваме. Защо българи не могат да имат и закупят имат в Турция? има още много неща да се изпишат по темата но е хубаво вече българския народ да махне капаците от очите си и да погледне малко в страни. Престанете да бъдете като коне с капаци а прогледнете, защото именно това ни държание погубва България. Последно което се срещам - колко пияни турски шофьори на камион се държат по пътищата ни все едно карат по Монца - на всеки поне един път му се е случвало това - няма закони. Овце сме - включвам и себе си - и ако не се променим ще си останем такива.
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
АБЕ КАКВО СТАВА С ТЕЗИ САМОЛЕТИ НАПОСЛЕДЪК? ТО НЕ БЯХА В ИНДОНЕНЗИЯ, ПО РЕКА ХЪДСЪН, В АМСТЕРДАМ? нещо са занижили контрола. няма значение каква е компанията, може да ти падне на главата ако прелита над нас..не стига, че всякакви луди ги отвличат, сега не се знае дали ще пристигнеш...ужасно за загиналите..
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като гледам снимките и направо настърхвам. Лош късмет, човек да е седял точно на разцепената част. :(
91
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От турчен до турчен има огромна разлика, така че не ги слагайте под общ множител.Живея в град, в който кадето и да се обърнеш се чува турска реч, което не е правилно, но пак не бих казал, че ги мразя. Има и такива които не говорят изобщо турски. Всичко е до самия човек!