150 000 души души изпратиха Качински и съпругата му

Дмитрий Медведев успя да пребори проблемите с трафика и също присъства
18 апр 2010 20:56,
85
150 000 души души изпратиха Качински и съпругата му
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Полският президент Лех Качински и съпругата му Мария бяха погребани днес в катедралата Вавел в Краков. Хиляди хора се стекоха за церемонията по изпращането им, но много от световните лидери не успяха да дойдат заради проблемите с въздушния трафик в Европа, съобщи ВВС.

Преди Качински и съпругата му да бъдат погребани заедно в саркофаг в катедралата, в намиращата се наблизо базилика бе отслужена меса.

В речта си по време на службата, архиепископът на Краков заяви, че след смъртта на президента и делегацията му емоциите по цял свят са разкрили „доброто между хората и нациите“.

Още по темата

Около 150 000 души присъстваха на площада и наблюдаваха церемонията на огромни екрани.

Руският президент Дмитрий Медведев успя да пристигне за погребението, а архиепископът специално го спомена в речта си.

„Съчувствието и помощта, която получихме от руските си братя, внесоха нов живот в надеждата за по-близки отношения и сближаване на нашите две славянски нации“, заяви той.

След това процесията с ковчезите на президента и съпругата ми мина през целия град, за да стигне до катедралата Вавел, където погребението започна със салют.

Тълпи от хора се движеха заедно с процесията и скандираха „Лех Качински! Благодарим ти!“. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
3
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 14 години
браво Петров ,е на това се казва демократ ,това ли успя да измислиш до сега ,ха , каузи ,ха още неква простотия да кажеш , а що се отнася до червените не знам да споменал някъде за това ,жалко за тебе лапна стръвта , , виж как сам се изказа за себе си - некадърен и немърлим , ако не усети иронията ми от преди малко ти си за окайване , казах ти още в началото стой далече даскалче от тези неща или поне прочети тук там ,наври си нослето , така е докато мисленето ти стига до носа ще си все така
56
0
 
2
 
! Отговори
Дякона преди 14 години
С кого и защо се каниш да се биеш?
55
3
 
2
 
! Отговори
петров преди 14 години
Не само пъдарите разбирате от оръжие. А, това че "гАрмят" празни е оправдание на некадърните и немърливите. За каузта, в което искам да убедя другите, че от червените по-прости и неграмотни няма, ти вършиш чудеса. Така че аз си лягам спокоен - ти работиш вместо мен. Лека нощ.
54
4
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
до Дякона:Знам, но ние няма да се крием като плъхове, а ще се бием...
53
0
 
3
 
! Отговори
Дякона преди 14 години
Странджа,Странджа,демократите, "царя" и царедворците изсякоха Балкана,гол-голеничък е Той и не става за хайдутлук!
52
3
 
1
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 14 години
много са Петров ,много но ти явно си спал или си бил в Белене по това време , писна ми от такива като тебе които се опитват да променят историята като цяло , да хубаво го каза -чети малко поинтересувай се ,питай тук там , а що се отнася до оръжията виж стой по надалече от тях , че и празни гармят .... като тебе , гарантирам ти че по отношение на тях съм със светлинни години пред тебе , така че успокой топката особено когато няма какво да кажеш
51
1
 
3
 
! Отговори
петров преди 14 години
кой ккакво че сте толкова боси, че велики господа тук а да земете да млакнете, другарите там ги марзеше, источен блок Цитати от Алигатора. Прав си в едно не сме от един и същи калибър! С кремъклийка не се меря!Чети, учи, никога не е късно да се научиш да избягваш граматическите грешки. За смисловите, май, вече ти е късно. И, като каза, че МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ, защо не ни кажеш името на един човек ПРАТЕН да помага на мързеливите поляци!
50
3
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Ех Дяконе, Дяконе, кога ще излезем в Балкана и да развеем знамето?...
49
2
 
1
 
! Отговори
Niki преди 14 години
Otnovo za grozdeto i lisicata da ti pripomnia... Mislia, che ne zaslujavash poveche vnimanieto mi :)
48
1
 
2
 
! Отговори
ALEX преди 14 години
do:niki slushai brate, vuobshte ama vuobshte ne si padam po polyakini, vij ako e chehkinya moje ,no tezi mirizlivi polyakini ne bih gi dokosnul za nishto na sveta
47
7
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
sas, извини я Ленка - тя няма тьоплая вода в къщата и се подмива от самовара...
46
1
 
3
 
! Отговори
Дякона преди 14 години
Странджа,днес е ден на траур,бъди разумен,не се заяждай и не пиши простотии,защото много олекваш!
45
2
 
3
 
! Отговори
Стефчо преди 14 години
Братушките рулират:)Цялаиа Европа блокирана,Медведев си жътка със самолета нагоре надолу:)И СТРАНДЖАТА е пич:)
44
3
 
2
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 14 години
мдаааааа Петров ти да не си некой сладкодумен учител случайно , дано не си че детето си моментално бих го махнал от такав даскал , що се отнася до другото , много добре знам какво говоря ,знам как от целият источен блок пращаха хора лятно време на помощ на братския полски народ защото другарите там ги марзеше яко да бачкат така че велики господа тук а да земете да млакнете , да не говорим за тия стачки и кой ккакво че сте толкова боси
43
1
 
1
 
! Отговори
Niki преди 14 години
Are hodi laskai niakade, ne se pravi na razbirach, sigurno niakoia polska macka ne ti e pusnala i si hodil niakolko chasa s poduti topki i sega sa gadni... Ma taka e , bratle, za lisicata visokoto grozde e kiselo :D :D :D Smeshko!
42
5
 
4
 
! Отговори
sas преди 14 години
Ленке, водка на тебе много дошла. Уже с ума сошла. Спокойной ночи и завтра дано да изтрезнееш. Приготви огурочки киселие, тебе много помогнут. И да не забравиш да смениш *** тази вечер! Наши жени, за разлика от Ленки и Дуси, всяка вечер поддържат строга хигиена. А ваши мъже пият, защо вие не справятес с интимна миризма и те пият, за да загубят свое обоняние. Иначе как легнат до вас???
41
3
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
И аз съм отсъствал от училище и съм бягал от час, но ALLIGATOR-ът май епрекалил...
40
1
 
2
 
! Отговори
петров преди 14 години
бил някъди и си килиино, както и даста др като тебе, тебе унещожиха, знаят ко учат, кой или кой и как са стачкували в Полша, источния блок, Нещо споменаваш за килиЙно ....??? Дане не възпитаваш деца с тази култура.
39
2
 
3
 
! Отговори
Emo преди 14 години
Номер 1 наистина е прав! Какви бяха тези катафалки и коли? Мазерати, Кадилак и пр. Направо съм потресен от тази снобарщина. На фона на 100 загинали се показаха поляците пред целия свят! Браво на организаторите, всички разбраха що за стока сте!!!
38
3
 
3
 
! Отговори
ALEX преди 14 години
POLYACHITE SA NAI-OTVRATITELNATA NACIYA NA SVETA 95% SA EVREI NE NAPRAZNO *** E ISKAL DA GI UNISHTOJI TOTALNO