150 000 души души изпратиха Качински и съпругата му

Дмитрий Медведев успя да пребори проблемите с трафика и също присъства
18 апр 2010 20:56,
85
150 000 души души изпратиха Качински и съпругата му
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Полският президент Лех Качински и съпругата му Мария бяха погребани днес в катедралата Вавел в Краков. Хиляди хора се стекоха за церемонията по изпращането им, но много от световните лидери не успяха да дойдат заради проблемите с въздушния трафик в Европа, съобщи ВВС.

Преди Качински и съпругата му да бъдат погребани заедно в саркофаг в катедралата, в намиращата се наблизо базилика бе отслужена меса.

В речта си по време на службата, архиепископът на Краков заяви, че след смъртта на президента и делегацията му емоциите по цял свят са разкрили „доброто между хората и нациите“.

Още по темата

Около 150 000 души присъстваха на площада и наблюдаваха церемонията на огромни екрани.

Руският президент Дмитрий Медведев успя да пристигне за погребението, а архиепископът специално го спомена в речта си.

„Съчувствието и помощта, която получихме от руските си братя, внесоха нов живот в надеждата за по-близки отношения и сближаване на нашите две славянски нации“, заяви той.

След това процесията с ковчезите на президента и съпругата ми мина през целия град, за да стигне до катедралата Вавел, където погребението започна със салют.

Тълпи от хора се движеха заедно с процесията и скандираха „Лех Качински! Благодарим ти!“. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
Уважаеми пътешественико, да не би да плачеш за времето, когато цяла източна Европа имаше един цар?...
16
2
 
2
 
! Отговори
ALLIGATOR преди 14 години
г-н Петров за поред път виждам тук едно поредно недоразумение като Вас , първо вземете се поогледайте кой или кой и как са стачкували в Полша , кой ги е оставил въобще да стачкуват , и не само те , от къде почнаха тези стачки и стигнаха и до тук и кой стой зад всичко това ... Вие лично да си спомнята та тякой от тук и където и да е от источния блок да е искал строя да изчезне , стария строй социалистическия ... а кажете , пишете глупости по още една причина и не само
15
2
 
4
 
! Отговори
петров преди 14 години
Гледам, голяма омраза към поляците у някои мишоци тук! И 'що! 'Щото поляците имаха воля и смелост да се опънат на тоталитарния режим - комунизма, да си потърсят гражданските права /на цървула това му е непознато/, да покажат достойнство /също непознато на цървулите/. А, ние си траехме - и 500 години, и 45 години .... И сега си траем. А, не! Не траем - ПИШЕМ.Поляците излязоха да стачкуват по времето на комунизма. НИЕ къде бяхме???
14
1
 
0
 
! Отговори
Акъл море преди 14 години
До SAS--Предишното е за теб.
13
2
 
3
 
! Отговори
пътешественик преди 14 години
Лицемерие повсеместно в Европа....А номер 1 е прав, макар и нерафиниран. Поляците се доказаха като продажен троянски кон за Европа... "най-големият американски съюзник".Ако ни бяха читави балканските политици, сега щяхме да сме в силен балкански съюз и не да ни разиграват като пешки. Ама не - всеки иска да е съвременен цар. Затова по-добре 1000 малки царства ама и 1000 царе. А хората слепи националисти. Как мразите без да познавате не ми е ясно?
12
5
 
2
 
! Отговори
Акъл море преди 14 години
Русия има много добри отношения с Турция,Гърция,Сърбия,с почти цяла Западна Европа и много други страни от други континенти.САЩ се отнасят с уважение към тях и се съобразяват с тях.Русия е добронамерена към всички.Примитивната ти злоба няма място в тази ситуация.Дори и Костов е внимателен в изказванията си по адрес на Русия.След още някоя година съвсем ще ви оредеят редиците!
11
2
 
3
 
! Отговори
флатуленция преди 14 години
А нашия "Гоце" , защо не отиде? Геноцида над българския народ е достатъчен да имаме всеки ден тарур. Изригването на вулканна не е оправдание! Има нещо друго. Всички са мишоци и не е необходимо да имаме траур като се оказа всичко фалшиво....
10
1
 
0
 
! Отговори
Niki преди 14 години
Kato se nauchish da pishesh, togava pitai :)
9
0
 
8
 
! Отговори
.............. преди 14 години
Ще лети Медведев, ако трябва и като Икар, вулканичния прах да не по-страшен от Путин............
8
2
 
4
 
! Отговори
Криста преди 14 години
Да не би да искаш да кажеш,че бог би искал винаги да има омраза между тези народи?
7
4
 
11
 
! Отговори
до-6 преди 14 години
когато нямаше хляб в магазините а аз помня въпреки че бях на 12 години премиер на България беше Иван Костов президент Петар Стоянов плюс син парламент плюс син главен прокорор и днеска никой неказва каде продадоха резервите на България но Полша тагава нение продавала жито само Украйна ни помогна
6
2
 
18
 
! Отговори
Севастократор преди 14 години
Помня,че преди повеч от 10 години бяхме закъсали с хлебното зърно.Тогаваполяците ни помогнаха със 100000 тона,безвъзмедна помощ.Добрите неща се помнят.Дано и народа на Полша запомни с добро,трагично загиналите си чеда.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"150 000 души души изпратиха Качински и съпругата му" - напиши още 10 пъти "души" в заглавието.
4
0
 
5
 
! Отговори
съчувствие преди 14 години
оправете заглавието
3
1
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 14 години
*** ли си или невъзпитан?
2
16
 
7
 
! Отговори
sas преди 14 години
"Руският президент Дмитрий Медведев успя да пристигне за погребението, а архиепископът специално го спомена в речта си.Съчувствието и помощта, която получихме от руските си братя, внесоха нов живот в надеждата за по-близки отношения и сближаване на нашите две славянски нации, заяви той."Дали Бог приема за нормално този манифест на лицемерие?
1
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и шо *** испращатат с хъмвита ***? я ме усветете