Синя моцарела втрещи италианци

Иззеха 70 000 парчета от любимото сирене на цяла Италия
20 юни 2010 11:00,
34
Синя моцарела втрещи италианци
Снимка: Wikipedia

Партида от около 70 000 парчета моцарела бяха конфискувани и иззети от магазините в Италия, тъй като при отваряне се оказало, че са сини на цвят, съобщи ВВС.

Сиренето, което е едно от любимите на италианците, е произведено в Германия, по лиценз на италианска компания.

Сигналът бил подаден от клиентка на магазин в Торино, която забелязала, че сиренето посинява, когато бъде отворено.

Жената се обадила в полицията, а оттам уведомили здравното министерство.  Предупредени са и властите в Германия, както и Европейската комисия.

Лабораторни анализи показали, че странният цвят на сиренето вероятно се дължи на бактерия, а не на токсично заразяване.

Възможно било обаче причината да е съдържание на никел, мед или олово в млякото, от което е правена моцарелата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Моцарелата посинява защото в нея е попаднала бактерия от Костов. Те и теменужките му посиняват
33
0
 
0
 
! Отговори
Um преди 13 години
Добре Гошо, като знеш нещо - кажи го. Дай някакви детайли да се ориентираме за храните.А ти - "Знам нещо *** си е замене"; Содели как се правят храните които не ти харесват :)
32
0
 
1
 
! Отговори
SAPATA преди 13 години
От години се занимавам с безопасност на храните. Бедна ви е фантазията как се правят колбасите. Още по бедна ви е фантазията, ако разберете кой и какви пари са вкарани в хран. индустрия. А вината на всички правителства до сега е, че не издигнаха контролът на "изхода" в ранг на държавна политика. РИОКОЗ и ДВСК нямат лаборатории за експресно изследване. Обяснимо е, като се проследят парите и управлявалите до сега.
31
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 13 години
От години се занимавам с безопасност на храните. Бедна ви е фантазията как се правят колбасите. Още по бедна ви е фантазията, ако разберете кой и какви пари са вкарани в хран. индустрия. А вината на всички правителства до сега е, че не издигнаха контролът на "изхода" в ранг на държавна политика. РИОКОЗ и ДВСК нямат лаборатории за експресно изследване. Обяснимо е, като се проследят парите и управлявалите до сега.
30
0
 
1
 
! Отговори
manuelche преди 13 години
Gab4o, малко странно мение. Първо, сиренето е оцветено с готварски бои. Те са абсолютно безвредни. Проблемът с оцветителите в храните НЕ Е в тях. Проблемът е, че оцветителят може да маскира нещо по-вредно. Второ, "фините италианци" имат една от най-добрите кухни в света и евала им прави, че мнението на потребителя се чува. Макар че не съм съгласна с мнението "Ще ни го продадат тук". Не сме такива абдали, айде стига, все ще видим, че със стоката нещо хич не е в ред.
29
0
 
4
 
! Отговори
Gab4o преди 13 години
В Пикадили в Мола има розово сирене. А децата ни ядат всякакви оцветители и Е505 и т.н в чипсовете, шоколадите, , Nestea-то, МакДоналдс, обикновен салам и т.н, но на никой не му прави впечатление. Обаче италианското сирене Моцццааарреееллллаааааа ще донесе риск на фините италианци
28
0
 
2
 
! Отговори
Aman преди 13 години
Има го в Пикадили в Мол София....и аз го поогледах. Наистина е странно
27
1
 
5
 
! Отговори
Мина преди 13 години
Това в България неможе да се случе. Бай ганъо всичко яде - в България внасят какво ли не като онова 20 г. месо .Дали не е било и на повече години.
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да си чувал за някои метали: мед,цинк,алуминий...или познанията ти само до плюскане стигат?
25
1
 
0
 
! Отговори
123 преди 13 години
a ti kakav med iska6 , ot mravki li !
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигналът бил подаден от клиентка на магазин в София, която забелязала, че сиренето посинява, когато бъде отворено.Жената се обадила в полицията, а оттам я напсували, след което тя уведомила здравното министерство. Предупредени са и властите в Германия, както и Европейската комисия.
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наскоро в Италия беше спряна Моцарела произведена без капка мляко.На това му се казва технология.Учете се БГ производители. А и всяка година не по малко от 550 000 ТОНА доматен концентрат от Китай се превръща в прекрасна Италианска ,,пасата ди помодоро а и същата се продава като такава в БГ .Лично съм я виждал. Има и много други чудеса.
22
3
 
10
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
И тя става за.....ядене,но не я пускат на.....пазара,защото знае всички технологически....хватки;как от суроватка да прави.....моцарела,цоцарела,гоцарела,дуцарела,друсарела....насарела и други ....форми на бели,цветнизрели и недозрели произведения на техноцоцарелското кривунделско занаятчийско...изкуство(всичко е съобразано с БДС и европейските....безмлечнитехнологии).
21
8
 
5
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
да го патентоват, ще падне пара. ако френските сирена не бяха френски, а просто сирена, ведбага биха ги забранили за продажба, те са си развалени.
20
1
 
4
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Сега ще го внесат в България.....Хахахаха Гризи,гризи....
19
2
 
1
 
! Отговори
Дражко преди 13 години
Гризи,гризи сиренце......
18
2
 
6
 
! Отговори
ined преди 13 години
Защо да не се продаде? Произведено в Германия, от мляко, за разлика от "вкусното" българско сирене с неясен произход и съдържание.
17
0
 
7
 
! Отговори
SAPATA преди 13 години
за 8 :-)))))))))))) И техноложката ли си я хапнахте? Ей! Подсъдно е, бе!
16
1
 
3
 
! Отговори
SAPATA преди 13 години
За 13 :-))))))))))))))))))))))))))))Браво! За прав път да нямам основание за коментар!!!!!!!!!!!!!!!
15
1
 
36
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Дайте го в България. Като му сложат етикет "синьо сирене" и ще се продаде на момента.