Ад очаква завърналите се в Москва шпиони

Това твърди руският дисидент Владимир Буковски
11 юли 2010 19:40,
271
Ад очаква завърналите се в Москва шпиони
Снимка: БГНЕС

Руският дисидент, писател и защитник на човешките права Владимир Буковски твърди пред британския в. "Дейли Телеграф", че животът на десетте шпиони, които се завърнаха в Русия след размяната със САЩ, ще бъде кошмарен.

Самият Буковски е прекарал 12 години в руски затвори и трудови лагери, настаняван е принудително за лечение в психиатрични клиники преди да бъде изпратен в Европа при размяна на затворници през 1976 г.

"Животът на руските шпиони, завърнали се в Москва, ще бъде кошмар. Някои от тях са прекарали 15 години в Америка и ще им бъде изключително трудно да се приспособят.

От охолен живот с истинска свобода те ще трябва да свикнат да живеят под постоянно наблюдение от руските тайни служби. Всяка тяхна стъпка ще бъде следена отблизо", смята Буковски.

"Когато са били арестувани от американците, вероятно са почувствали облекчение, че най-сетне излизат на светло. След което ги принуждават да се завърнат в Русия и да оставят удобния си западен живот.

Смятам, че най-трудно ще бъде на децата им. Децата биха ви простили, ако сте пияница или глупак, но не и ако сте ги лъгали. През целия си живот те са били лъгани.

Като тийнейджъри, свикнали с американския начин на живот, и като млади хора, Русия ще им се стори ад. За последен път бях там през март 2010 г. и не искам да се връщам.

Москва е като стара проститутка с много грим. Предполагам, че правителството ще ги пенсионира, отпускайки им малки пенсии, след което ще ги изпрати да живеят в някой отдалечен район.

Може да им намери спокойна работа. То ще иска от тях да си мълчат и да не се показват много", допълва Буковски.

Междувременно АФП съобщава, че децата на задържаните в САЩ руски шпиони също ще бъдат изпратени в Русия, за да се присъединят към своите родители.

В ефира на тв канала CBS генералният прокурор на САЩ Ерик Холдер заяви, че на децата, които са сметнати от властите за достатъчно зрели, за да вземат самостоятелно решение, е предложен избор да заминат или да останат. В качеството на „деца на шпионите” в делото фигурират 7 лица на възраст от 1 до 38 г. Повечето от тях са родени в САЩ.

Родителите им бяха депортирани и на 9 юли във Виена стана най-голямата от времето на Студената война размяна на шпиони. Десетте задържани в САЩ руски шпиони бяха разменени за четирима осъдени по-рано за шпионаж.

Списъкът с лицата за размяна е предложен от руска страна на Вашингтон. Задължително условие в сделката било присъствието на учения Игор Сутягин.

В обмена на „руски шпиони” са помилвани и изпратени в САЩ и бившите офицери на руските спецслужби Сергей Скрипал и Александър Запорожский както и ветеранът на руското разузнаване Генадий Василенко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: шпионски скандал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
15
 
43
 
! Отговори
ПРАВО преди 13 години
Русия що не го пратиха и този в САЩ, да се отърват от поредния измислен дисидент?
225
17
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледайте филмите на Alex Jones v youtube за да видите какво зло е СЕЩ,
224
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе какъв ад го гони тоя. Онази Чаплан сега ще дойде у Биг брадър, ще врътне някоя снимка дибидюс, ще напише някоя книжка "Живот в сянка" или нещо от сорта и ето ти ги милионите. Сега важно е да си известен
223
13
 
38
 
! Отговори
Калин преди 13 години
пропагандата върви ли .. ще победим ли .. ще въдворим ли севернокорейският модел .. у бг :)звучиш, като техен радио водещ...
222
13
 
39
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ха.. надявам се да не вляза в съветски, че както са побеснели тези бкп-е функционери.. от както осъзнаха, че ще трябва да си поемат от джоба сметките... жертви и оправдания търсят :) *** нищо .. американският зандан е по цивилизован от съветският.. мисля, че спор няма.. пък и условията са по добри от живота на средностатическият българин в болшевистан!
221
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мдаа...убиеца с плутония излълни задачата и го направиха депутат.........тези се провалиха и ги чака Сибир най-малко............
220
16
 
42
 
! Отговори
rusnak преди 13 години
Глупости на търкалета, в Москва точно, ще си изкарат много яко:)))
219
11
 
37
 
! Отговори
pandiz PALAS преди 13 години
KALINE MOLI SA DA NE OTIDESH V AMERIKAN -DEMOKRAT ZATVOR, SHTE SI PROMENISH MNENIETO .
218
17
 
49
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Колкото и да ми се правят на демократична държава, руснаците са все още по-близко до Куба и Северна Корея....Чекистите са живи!!!!За пред света нищо няма да се случи на шпионите, но живота им ще бъде тровен бавно, но сигурно....до като не стигнат до положението на нашия Сергей Антонов...мир на праха му....
217
12
 
35
 
! Отговори
burgas gibi преди 13 години
DO BURGAZLII ,POMNITE LI YOTATA,TOI OSTANA V ANGLIA PO toshovo vreme,POUSUKA SE 5-6 MESEZA VIDE CHE KURA E GOLEM i POISKA DA SE VARNE V GRADA NA ISTINATA ,stuDena birra I topli KEBAPCHETA ,GRADA NA petyo PANDERA I bai tosho LAPATA,GRADA NA BURGASKIA PLAJ I kapanchetata SAS PARJENA zaza ,EI KVO MU TRYABVA NA EDIN BURGAZLIA ,PRYASNA RIBA ,KRADEN MERSEDES I UBAVA BULKA.
216
20
 
51
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Буковски е предател, всеки предател мрази силно родината си, мрази патриотите, защото е потиснат и комплексиран. Като е такъм човеколюбец защо не попита къде изчезнаха няколко милиона иракчани и афганистанци, защо в хамериканските лагери на смъртта лежат хора над, които се извършват всякакви извращения, лежат без съд и присъда в разрез с хартата за военноплениците и правата на човека. Да попита защо производството на опиум се повиши с 40% след като хамерите ги "демократизираха"!!!
215
12
 
35
 
! Отговори
Калин преди 13 години
гулаг е нещо страхотно :)
214
13
 
37
 
! Отговори
Калин преди 13 години
беше запрашавене .. погълнах огромна дози прахоляк.. и до сега ги гълтам в комунистическият бостан наречен бг .. хехе, правеха ми инхалации и прочие.. но както и да е :)ти имаш ли понятие що е истерия и как се проевява .. не ми рецитирай страници лекции по медицина .. а всеми се осмисли малко, преди да поставяш и да даваш оценки .. верно нагон е при вас. но пак ти казвам.. не си полубожество.. малко повече на сериозно се вземаш.. и това не е суета :)
213
12
 
34
 
! Отговори
BUKOVSKI DA MI LAPNE преди 13 години
*, JIVOTATA V RUSIA E 50 PATI PO DOBAR OT SMETKITE V jue yorka,DA SI PLASHTA SMETKITE I DA NE SE RAZBOLEE CHE TOGAVA PAK V ZATVORA.KRIMINAL.
212
14
 
38
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
И не зная за какъв цивилизован свят ми говориш, ако емблемата и символът на този цивилизован свят са лагерите на смъртта-Абу Гдариб и Гуантанамо, мерси от такъв цивилизован Свят!
211
12
 
37
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Защо да не живееш дълго? Особено ако преодолееш истерията си, ще си ОК! Бранхита е възпаление на бронхите-част от белодробния паренхим. Въздухоносните пътища се състоят от нос, носоглътка, ларнкс, трахея, която се разделя на две части за всеки един бял дроб-лев и десен или това е така нар. бифуркация на трахеята, после са бронхите, бронхиолите и накрая алвеолите, където се извършва газовият обмен. Така че бронхитът си е белодробен проблем.
210
11
 
32
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Дочев,ти май желаеш и търсиш неутрализирането на комунистите, че да постигнеш комунизъм? Машалла!Кой точно следва да защити правата ти и да осигури децата ти? Май си самият ти. Ако не ти изнася - друга тема.
209
11
 
36
 
! Отговори
Калин преди 13 години
мм и на 35 . ..ще бъда си бъда физически годен и приемливо сладък хехе :)
208
12
 
36
 
! Отговори
Калин преди 13 години
а ти казваш, че си измерваш психичнофизиологичният статус ... както каза.. интересно ми е, как измери моя :) ..обида е да те напсувам.. това което ти казвам е в противовес на начината ти на мислене.. всепризнат за первезен .. между другото :).. това са си твои разбирания .. обидно е да ги насаждаш сред нормални хора :)начинати на мислене не коренспондира с общо приетите в цивилизованите страни порядки .. пробутваш идеология и съждаваш съобразно нея .. това граничи с психопатология умнице :)
207
12
 
36
 
! Отговори
Калин преди 13 години
пушач съм.. също така.. за бронхита трябва да проверя ..но определено беше белодробен проблем, когато ми лепнаха шарка.....изкажи си мнението.. за здравният ми статус .. ще живея ли доктореее :)