Ад очаква завърналите се в Москва шпиони

Това твърди руският дисидент Владимир Буковски
11 юли 2010 19:40,
271
Ад очаква завърналите се в Москва шпиони
Снимка: БГНЕС

Руският дисидент, писател и защитник на човешките права Владимир Буковски твърди пред британския в. "Дейли Телеграф", че животът на десетте шпиони, които се завърнаха в Русия след размяната със САЩ, ще бъде кошмарен.

Самият Буковски е прекарал 12 години в руски затвори и трудови лагери, настаняван е принудително за лечение в психиатрични клиники преди да бъде изпратен в Европа при размяна на затворници през 1976 г.

"Животът на руските шпиони, завърнали се в Москва, ще бъде кошмар. Някои от тях са прекарали 15 години в Америка и ще им бъде изключително трудно да се приспособят.

От охолен живот с истинска свобода те ще трябва да свикнат да живеят под постоянно наблюдение от руските тайни служби. Всяка тяхна стъпка ще бъде следена отблизо", смята Буковски.

"Когато са били арестувани от американците, вероятно са почувствали облекчение, че най-сетне излизат на светло. След което ги принуждават да се завърнат в Русия и да оставят удобния си западен живот.

Смятам, че най-трудно ще бъде на децата им. Децата биха ви простили, ако сте пияница или глупак, но не и ако сте ги лъгали. През целия си живот те са били лъгани.

Като тийнейджъри, свикнали с американския начин на живот, и като млади хора, Русия ще им се стори ад. За последен път бях там през март 2010 г. и не искам да се връщам.

Москва е като стара проститутка с много грим. Предполагам, че правителството ще ги пенсионира, отпускайки им малки пенсии, след което ще ги изпрати да живеят в някой отдалечен район.

Може да им намери спокойна работа. То ще иска от тях да си мълчат и да не се показват много", допълва Буковски.

Междувременно АФП съобщава, че децата на задържаните в САЩ руски шпиони също ще бъдат изпратени в Русия, за да се присъединят към своите родители.

В ефира на тв канала CBS генералният прокурор на САЩ Ерик Холдер заяви, че на децата, които са сметнати от властите за достатъчно зрели, за да вземат самостоятелно решение, е предложен избор да заминат или да останат. В качеството на „деца на шпионите” в делото фигурират 7 лица на възраст от 1 до 38 г. Повечето от тях са родени в САЩ.

Родителите им бяха депортирани и на 9 юли във Виена стана най-голямата от времето на Студената война размяна на шпиони. Десетте задържани в САЩ руски шпиони бяха разменени за четирима осъдени по-рано за шпионаж.

Списъкът с лицата за размяна е предложен от руска страна на Вашингтон. Задължително условие в сделката било присъствието на учения Игор Сутягин.

В обмена на „руски шпиони” са помилвани и изпратени в САЩ и бившите офицери на руските спецслужби Сергей Скрипал и Александър Запорожский както и ветеранът на руското разузнаване Генадий Василенко.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: шпионски скандал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
13
 
36
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Не, бронхитът както и шарката са отминали отдавна! По-скоро ме тревожи това "изпускане" на нервите. Все пак си младо момче на 25, не е нормално да се държиш по такъв истеричен начин, сипейки обиди. Вече ти обърнах внимание на тази "особеност", вземи си мерки, ако на 25 си с такава истерия, то на 35 на какво ще си заприличал?
205
12
 
35
 
! Отговори
Калин преди 13 години
мм .. имах тежък бронхит от запрашавене като дете.. в болницата лепнах и шарка това фатално ли е .. докторе?:)
204
12
 
37
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Супер, значи съм с около 4 години по-голяма от теб. Не е зле да слушаш кака си:) Да, дано да си останеш на ниво психически гранични състояния. Тонзилектомия не ти ли е еправена? Нашият периметър е широк, от пункции на синусите, тимпанопластики, слюнчени жлези, отомикрохирургия та чак то лорингоектомии на болни от рак на ларинска правим. Рано или късно може да ми дойдеш! А пък да не говоря за отити, синути, ринити, ралингити и т.н., които основно млади хора ги правят!
203
13
 
36
 
! Отговори
Калин преди 13 години
няма да ме лекуваш скоро .. не се и надявай.. в средата на 20-те години съм.. но за разлика от тебе която си уж млада.. не съм сдал багажа психично физиологично .. и силно се съмнявам да не си вкарана порочно в медицинският..много силно.. опитваш се да докажеш знание.. пред интернет аудитория.. драпаш ли драпаш....толкова ли си пропаднала!
202
9
 
32
 
! Отговори
з преди 13 години
снс
201
11
 
38
 
! Отговори
Калин преди 13 години
така е ще те позная.. комунистките ги разпознавам.. нагли са!ти толкова ли си уверена в себе си .. не си полубожество мило момиче.. не се имай за свой собствен бог.. не лекувай!
200
10
 
34
 
! Отговори
Калин преди 13 години
хехе испанците взеха ли купата ... ако е така отново калинчо прав хахах
199
14
 
35
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Кога съм заплашвала Калин, че ще му го върна като съм медицинско лице? Извинете, но Вие от някаква форма на афазия ли страдате? Не разбрахте ли поста ми? Как ще разбера дали оперирам Калин, по-вероятно е той да ме познае или осъмни, че съм аз, защото все още съм млада лекарка оториноларинголог с лекичък акцент, тогава ще ми благодари за добре свършената работа и ще съжалява, че ме е обиждал. Ето защо го написах, ако забелязвате следя непрекъснато психико-физиологичният ми статус.
198
11
 
36
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ограничи работохолизма и интелекта си .. до заниманията ти с реставрация на бригадирското движение .. работи с материал, не с хора.
197
8
 
34
 
! Отговори
za 207 преди 13 години
значи е навътре в нещата и е прав....
196
15
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЧЕСТИТО ИСПАНИЯ!!!!!!!!!тОЗИ ОТБОР НА ХОЛАНДИЯ НЕ ТРЯБВА ДА ИГРАЯТ НИКОГА ВЕЧЕ НА СВЕТОВНО И НА ЕВРОПЕЙСКО, ЗАЩОТО НЕ ИГРАЯТ ФУТБОЛ, А НЕЩО ПОДОБНО НА КЕЧ.
195
11
 
32
 
! Отговори
nqkoi si преди 13 години
Момче, вземи си изпии хапчетата, щото говориш глупости ;)
194
12
 
38
 
! Отговори
Калин преди 13 години
сподели на хората .. а те могът и да проверят.. сподели за вълненията си под поста с лика на анна чатпан онзи ден.. вълнения със сексуален подтекст..сподели на хората , сраммно няма.. срамно е да го прикриваш.. срам пред същноста си .. как лекуваш другите, като не си наясно със самата себе си.
193
9
 
40
 
! Отговори
Дочев преди 13 години
Това не са измислици. Човек има право на висок жизнен стандарт и който му отнема това право трябва да се неутрализира. Така както беше неутрализиран Ирак защото се опитваше да спекулира с петрола, така ще бъдат неутрализирани Русия и Иран и тогава ще имаме достъпна енергия и висок стандарт и нашите права ще бъдат защитени, а живота на децата ни осигурен.
192
10
 
40
 
! Отговори
зограф преди 13 години
Буковски е куку, психопат,живее в Израел - евреин и агент на ЦРУ. За какъв дисидент гооворим?
191
13
 
37
 
! Отговори
Калин преди 13 години
може ли да се изразяваш така .. .. ти съзнаваш ли изобщо за емоционалното разтройство на което си податлива? а си тръгнала на мен диагнози да поставяш.. смисляш ли съзнателно изобщо в час ли си със себе си?
190
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Американците са гадни ***....Центъра е повикал шпионите обратно, а те вместо да се върнат, са се предали....американците вместо да им дадат убежище ги върнаха ....сега Сибир ще е най-малкото което ги чака.:(((
189
10
 
37
 
! Отговори
nqkoi si преди 13 години
Хахаха... Ей заблудения, всяка голяма държава с империалистически интереси е такава, не само Русия, а и САЩ и всички бивши велики сили биха били, ако имаха поле за действие, но то е заето изцяло от тея две държави. Междудругото поздрави за тея, които бяха за Испания. Лично аз бях за Холандия, но уви това е футбола, все някой трябва да бъде губещ...
188
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По добре цианкалии, отколкото да ч* рускиня !
187
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
остави другото .. само рускиня може да те заплашва, че като медицинско лице, ще ти го върне тъпкано ! Луда, ненормална история. Такова хванеш ли го .. бой и е* бой и .. бой, че *е награда май!