Само 4 страни предоставили финансова помощ на Хаити

Преведени са едва 2% от обещаните $5,3 млрд.
15 юли 2010 19:22, Елка Василева
72
Само 4 страни предоставили финансова помощ на Хаити
Снимка: БГНЕС

Само четири страни са предоставили обещаната финансова помощ за жителите на Хаити, пострадали преди половин година от силното земетресение, съобщи телевизия CNN.

При двата земни труса с магнитуд 7,0 и 5,9 по Рихтер, станали на 12 януари 2010 г., загинаха над 200 000 души, пострадаха над 3 милиона, посочва РИА Новости.

През март на конференция, посветена на мерките в подкрепа на Хаити, донорите обещаха да преведат по сметките на специален фонд, организиран от ООН, 5,3 милиарда долара, но до момента от тази сума са получени само 2%.

По данни от разследване, проведено от INN, повечето правителства, обещали да окажат финансова помощ на Хаити, не са изпълнили обещанието си.

Средства са превели само Естония, Бразилия, Норвегия и Австралия.

САЩ обещаха да помогнат на Хаити с 1,15 милиарда долара, а Венесуела – с 1,32 милиарда долара. Тези пари до момента не са постъпили по сметките на фонда, макар че Венесуела опрости част от дълга на Хаити.

Бившият американски президент Бил Клинтън, който е специален пратеник на ООН за Хаити, обеща да окаже натиск върху правителствата на страните, които не бързат да изпълнят обещанието си, посочи CNN.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
vasil преди 13 години
moje li da mi obqsni6 kva e razlikata za zemnata kora dali ima led varhu neq ili voda??? za6to sled ratopqvaneto da se uveli4ava natiska??? i za6to da se uveli4ava naprejenieto?? nqkoi pi6at samo da si tarkat klaviaturata!
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Руския парламент също не се занимава с измишльотини...добре поне,че има "равновесие" и не само САЩ разполагат с такова оръжие.Руският парламент предложи глобална забрана на тестове НAАRР. През септември 2002 година Държавната Дума на Русия провежда гласуване. Сто осемдесет и осем депутати гласуваха "за" обръщение към президента Владимир Путин, докато за обръщение към ООН гласуваха 220.
29
1
 
5
 
! Отговори
стефко преди 13 години
не в пекин, а в съчуан. не бързай, че си бъркаш фактите :D да ти кажа сащ нямат никакъв интерес да предизвикат конфликт с китай, защото ще им отнеме месеци да прехвърлят другаде цялото си производство, което ще значи един истински индустриален и финансов колапс :)
28
2
 
1
 
! Отговори
do 11 преди 13 години
hahaha o6te edin-dvama "umeni" balgari......Mamata si trakame nie,ei,ne mogat da ni zabludqt,a? hahahahahahahahaha
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А китайския генерал Guo Boxiong още по-малко иска да предизвика конфликт със САЩ въз основата на измишльотини,след като в Пекин загинаха 90 000 души от земетресения,умишлено или причинено поради невнимание на американците,те бяха предупредени да спрат или ще ги погребат.
26
2
 
2
 
! Отговори
стефко преди 13 години
"тийнче" е мозъкът ти, отдавна съм прехвърлил тази възраст. не съм казал, че чавес е ***, нито пък съм фен на сащ и като гледам как сляпо вярваш на една от всичките теории, явно се интересувам от доста преди теб от тези въпроси ;)
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стефко,пуберче такова едно е да се говорят някакви глупости или некокретни неща,друго е официално да бъде изразено становище.А подобно становище на всеки тийн като тебе може да му звучи смешно,но Чавес не е ***,така че покажи малко акъл и сам си прави изводите,може и да се поинтересуваш за какво става въпрос.
24
3
 
4
 
! Отговори
стефко преди 13 години
ти как го казваш "дори президента на венецуела". че то на уго чавес тва му е основното занимание бе :D авторитетните учени ги знам, занимавам се с теории на конспирацията от повече време, отколкото можеш да си представиш, ама все нещо не се връзва, що така? ;) някои неща са верни, други са МНОГО преувеличени :)
23
1
 
5
 
! Отговори
стефко преди 13 години
не ми цъкай минусчета, конспираторче, отговори ми защо в съседната държава нямаше НИТО ЕДНА жертва! ти знаеш ли на какво приличаше хаити преди земетресението? същото си беше. и затова виновни бяха французите.
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стефко а не ти ли е интересно защо дори президента на Венецуела официално нападна САЩ,че си "играят на бог" тоест предизвикват земетресения?Китайски генерал ги заплаши да спрат да атакуват Китай в противен случай американците ще бъдат погребани.И още куп изявления на авторитетни учени.
21
3
 
1
 
! Отговори
Коментар преди 13 години
Глобално затопляне. Стопяване на ледените шапки. Увеличаване на количеството вода на земната повърхност. Увеличаване на налягането върху земната ***. Увеличаване на тектоничната активност. Увеличаване на напрежението между плочите. Глобални географски размествания в световен мащаб... Контролирани локализирани земетресения и изригвания на вулкани с цел предотвратяване на планетарна катастрофа.
20
1
 
2
 
! Отговори
Оо,не преди 13 години
ООН след като си "вземат лихвите" от помощите за пострадалите хора нищо няма да остане.
19
1
 
7
 
! Отговори
стефко преди 13 години
аман от болни мозъци. интересно как в съседната държава на същия остров не умря и един човек?
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно е,че за първи път от 300години насам(пт 1700г)британците са изтеглили военноморската си флотилия 3 дни преди земетресението,каква случайност.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Хаити потънаха огромни количества хуманитарни помощи, и знаете ли къде се оказа, че отиват? В търбусите на богатите, военните, тия с влияние. За простолюдието - един голям среден, и к'вито трохи останат. Същото се отнасяше и за доста африкански страни, където тези с калашниците взимат всичко, а подивелите от немотия *** оставени с оглозганите кокали. Като е такова положението, много ясно, че няма да им дават нищо!
16
0
 
3
 
! Отговори
до HA... преди 13 години
Изключително смешно.
15
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вследствие земетресението в Съчуан от 12-ти май 2008 г., което стана само три месеца преди олимпиадата в Пекин и отне живота на над 90'000 души китайския президент направи изявление към ЕС дане се забъркват със САЩ, защото ще има съответни мерки срещу САЩ заради земетресението. Точните думи на китайския президент към САЩ били:"Спрете, или ще ви погребем!"
14
4
 
0
 
! Отговори
HAHAHHA преди 13 години
Хахаххахаххахахаххахахах
13
2
 
3
 
! Отговори
Sorry преди 13 години
Защо ли си мисля, че нещата с т.н. тектонично оръжие не стоят точно така.Поне за момента някои хора се опитват да помогнат глобално.
12
0
 
4
 
! Отговори
тома неверни преди 13 години
а това е висша форма гионсуратлък.Нчкои да помни :гнусните:комунисти,как питаха къде са 70 мил. от фонда на здравната каса,като по закон ,не могат да се пипат?ревахме,съчувствахме на хаите,отделихме от баничките на децата си и сладоледите-не ,някои друг ги взе,не стигнаха до наистина нуждаещите се.аре на бас,че онова очилато недуразумение,дето промемя рамката на бюджета от петък ,понеделник сутринта,ще каже ,че са преведени ама нз...като доиде коледа,другият никавец,ще ни подсети за сираците...