Бил Гейтс с нов проект – суперхрана

Основа за новото растение е соргото (метлата)
9 авг 2010 17:00, Елка Василева
127
Бил Гейтс с нов проект – суперхрана
Снимка: БГНЕС

Основателят на компанията "Майкрософт" – Бил Гейтс, се зае с нов проект: въвеждане на нови видове растения, съдържащи всички необходими за човека витамини и минерали,  съобщава британският „Сънди таймс“.

Като основа за това растение, вече получило в световната наука названието „суперхрана“, е избрано соргото (соргото, наричано още у нас метла, е култура с разностранно използване – за зърно и за зелен фураж, за силаж, за захарен сироп, за метли и други).

В момента няколко групи учени работят върху това с помощта на генното инженерство да получат нов вид сорго, което ще може да замени всички други хранителни продукти.

Тяхната цел е да създадат уникален хранителен продукт, който ще съдържа всичко необходимо за нормалното развитие на човека.

Изборът на соргото се обяснява с невероятната му биологична устойчивост и способността му да оцелява в най-тежки климатични условия. Друга негова особеност е, че за отглеждането му е нужна много малко вода в сравнение с другите култури, включително житните.

Засега обаче соргото съдържа малко полезни вещества и се усвоява лошо.

Човечеството наистина се нуждае от разработването на подобен продукт, разсъждава британското издание. Сега три четвърти от запасите питейна вода в света се използват за поливане на растенията, от които се добива храна.

С глобалното затопляне сушата ще се засилва и стотици милиони ще бъдат застрашени от гладна смърт, а милиарди – от недостиг на питейна вода.

Затова фондацията на Бил Гейтс е инвестирала вече 20 милиона долара в работата по създаването на новото поколение житни култури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: Бил Гейтс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
8
 
! Отговори
Амброзия преди 13 години
Ooooooo, той търси формулата на божествената храна - АМБРОЗИЯ.Но, г-н Гейтс, тя съществува. Няма нужда да я създавате чрез генно моделиране и след създаването й 50% от човечеството да са алергични към нея.
36
2
 
2
 
! Отговори
Ох преди 13 години
*** той няма телефон, бе - има само компютър.
35
3
 
1
 
! Отговори
Радо преди 13 години
А ти да не би да знаеш какво е направил той? По телефона ли ти каза?
34
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първо - никакво глобално затопляне няма, а идва ледников период. И второ - това с храните само цели да убие хората. Всеки по-умен го знае.
33
2
 
4
 
! Отговори
Въх преди 13 години
Че да не би Гейтс да е писал операционна система?
32
1
 
3
 
! Отговори
Бонго преди 13 години
Въртят се покрай Бил разни съмнителни откриватели и му пълнят главата с почти сбъднати чудеса. Целта е винаги една - да ги финансират мощно.
31
2
 
9
 
! Отговори
re преди 13 години
На тоя му е през оная работа за гладуващите. Всичко е PR, интереси и пари. Всяки един милион за благотворителност му се е върнал двойно като печалба заради данъчните облекчения, които получава срещу "благотворителността" си.
30
3
 
4
 
! Отговори
Радо преди 13 години
Батко, ти откъде знаеш колко добър програмист е Гейтс? Тука всички се правят на гении и затова всички сме по-богати от него. Като си толкова добър програмист, ще не напишеш една операционна система и да направиш милиардите?
29
4
 
15
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
бил Гей отново към печелбарския бизнес. С брилянтната идея ГМО - от метли, хранителна панацея :)Е американците ще ядат ГМО метли. След 20 години ще имаме първите трикраки и двуглави човешки екземплари.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Русо гладно няма!(стара народна мъдрост)
27
2
 
7
 
! Отговори
Анчо преди 13 години
Абе русо да е, ако ще и метла. :))
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всъщност - да ви светна. В хАмерика данък наследство достига до 70%. тия богати мошеници са наясно, че парите им ще идат (включително и това, което са скрили) в държавата и сега търсят начин да се отърват от парите преди това.А благотворителността е много удобна за такава цел. Познайте, обаче, къде ще отидат парите.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко на M$ (освен Basic) е крадено или купено. Да, Портата е адски добър в маркетинга и търговията... като програмист не е бог знае кво.
24
3
 
5
 
! Отговори
сд преди 13 години
това ще ни довърши, а фарма-*** вече пресмятат печалбите, ние още не сме се приспособили към зърнените хррани - кеф ти безброй болести и мил хаповетой ще ни набутва още едно, хората искат десетки хил години за приспособяване към храна и то при наличие на еволюционен натиск, който сега липсва, и най-недъгавия има поколение, и остава жив с помощта на хаповецветна картинка, ни при това размножаване просто няма друг шанс, да се чудиш как африканците са живеели предии 500 години и какво са яли
23
1
 
6
 
! Отговори
Тъй, тъй ... преди 13 години
Що ли се сетих за една чудна книжица "Пътешествие в Уибробия" на Емил Манов.Там точно соргото беше основата на обществото.:)
22
2
 
4
 
! Отговори
оптимист преди 13 години
Очаквам американците да произведат метла с обеднен уран...
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 12Викаш, по добре гладните от Африка да не умрат от глад, ами да умрат от рак ?!
20
3
 
6
 
! Отговори
gugu преди 13 години
Бойко Борисов му е наредил на Г-н Гейтс да се занимава с това!!!
19
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гнусна глобалистка *** ,що той не си яде генномодифицираната помия да го видим!
18
10
 
8
 
Отговори
NemaZna4ka преди 13 години
Харесван или не - чичо Бил е номер 1! Респект! Тия дето го псуват да вземат малко да си напънат кратуните и да постигнат поне една милионна част от неговите постижения (не само финансови) пък тогава критикувайте и обиждайте !