Бил Гейтс с нов проект – суперхрана

Основа за новото растение е соргото (метлата)
9 авг 2010 17:00, Елка Василева
127
Бил Гейтс с нов проект – суперхрана
Снимка: БГНЕС

Основателят на компанията "Майкрософт" – Бил Гейтс, се зае с нов проект: въвеждане на нови видове растения, съдържащи всички необходими за човека витамини и минерали,  съобщава британският „Сънди таймс“.

Като основа за това растение, вече получило в световната наука названието „суперхрана“, е избрано соргото (соргото, наричано още у нас метла, е култура с разностранно използване – за зърно и за зелен фураж, за силаж, за захарен сироп, за метли и други).

В момента няколко групи учени работят върху това с помощта на генното инженерство да получат нов вид сорго, което ще може да замени всички други хранителни продукти.

Тяхната цел е да създадат уникален хранителен продукт, който ще съдържа всичко необходимо за нормалното развитие на човека.

Изборът на соргото се обяснява с невероятната му биологична устойчивост и способността му да оцелява в най-тежки климатични условия. Друга негова особеност е, че за отглеждането му е нужна много малко вода в сравнение с другите култури, включително житните.

Засега обаче соргото съдържа малко полезни вещества и се усвоява лошо.

Човечеството наистина се нуждае от разработването на подобен продукт, разсъждава британското издание. Сега три четвърти от запасите питейна вода в света се използват за поливане на растенията, от които се добива храна.

С глобалното затопляне сушата ще се засилва и стотици милиони ще бъдат застрашени от гладна смърт, а милиарди – от недостиг на питейна вода.

Затова фондацията на Бил Гейтс е инвестирала вече 20 милиона долара в работата по създаването на новото поколение житни култури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: Бил Гейтс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
5
 
! Отговори
пари-лапа-мент преди 13 години
може би, по-точно би били да се нарекат ционисти вместо евреи - билчо е от тях;
56
1
 
2
 
! Отговори
sadsad преди 13 години
Rothschild Coat of Arms - Ethnicity - JewishCurrent region Monaco, Luxembourg, France, Switzerland, Liechtenstein, United Kingdom, Cayman Islands
55
2
 
11
 
! Отговори
Коста преди 13 години
В едно еврейско търговско училище децата се учат на таблицата за умножение.Учителката пита:-Деца, колко е шест по шест?Малкият Исак веднага скача: - Петдесет!Малкият Моше също скача:-Двеста!!Учителката клати глава, поглежда децата и казва:-Деца, шест по шест е трийсет и шест, максимум трийсет и осем - четирдесет!
54
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бил гейтс дори няма еврейски произход. защо все намесвате тези евреи навсякъде ?аман от измислени конспирации. това, че въртят доста от големите компании, не означава, че движат целия свят. наричате евреин всеки който е милионер с власт. и пи.диди е милионер, и той ли е евреин ? а швейцарските банкери и те ли са евреи ? ами китай или япония ? те имат едни от най-силните икономики в света, които оказват страхотно влияние върху останалите държави. и те ли са евреи ? ами арабските шейхове ???
53
4
 
22
 
! Отговори
Алтаир преди 13 години
Да си ядат тяхната ГМО-соя и да не занимават с тяхната машина за пари. Ние имаме земя, която ни дава всичко , стига да не ни мързи.
52
7
 
3
 
! Отговори
The Wizard преди 13 години
Вместо 'Български Войн' да се беше кръстил 'Великия Конспиратор' по-щеше да ти отива... Хората мислят как да направят нещо да изхранят света, а шилето евреите го гонят...
51
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само като прочетох фразата "генно инженерство" и ми стана ясно за кво иде реч.... пак еврейските истории, целящи масово изтребване на населението по света!!!!
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бих искал да видя тази мазна ухилена кратуна набучена на кол!
49
1
 
3
 
! Отговори
Чудя се преди 13 години
Па нашите *** що си не изядат метлите?
48
1
 
0
 
! Отговори
Хохохо! преди 13 години
хахаха!
47
1
 
0
 
! Отговори
Български Войн преди 13 години
Ти как си обесняваш тези неща.....
46
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
стига с вашите евреи, става банално вече ве.квото стане все евреите и костов са ви виновни.
45
1
 
1
 
! Отговори
тт преди 13 години
...или означава по-точно "данъчно облекчение"...
44
9
 
20
 
! Отговори
Български Войн преди 13 години
Евреите се мъчат с пълна сила да направят човечеството роби...заместители на храни, след това ще има на всички улици войници, ще се трепим за 300 грама я месце, или 500мл мляко....бях чел и за един проект за чипове...във главите на хората, щяло да ги направи по - умни и издръжливи.....да да....
43
3
 
6
 
! Отговори
тт преди 13 години
Бил Гейтс е добър бизнесмен, но не толкова добър програмист.Не че има някакво значение с кое от двете се занимава, щом вади толкова пари...а за това че раздава пари... бих се осъмнил.всичките фондации, на които дава, са пряко или непряко свързани с него, чрез поставени лица или негови хора. Това е игра за милиарди долари, тук няма случайности и думата "благотворителност" най-често се използва за заместител на фразата "пране на пари".
42
5
 
5
 
! Отговори
Анчо преди 13 години
Абе то знаеш ли колко хора са крали разни неща, ама нямат компании за 50 милиарда.
41
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бил Гейтс ОТКРАДВА Уиндоуса от Стив Джобс и го патентова първи. Толкоз по въпроса къф програмист е.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
гледайте Soylent Green !!!
39
3
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
аве тоя Бил гей да доде у нас и да ни помогне бе че яко сме закъсали
38
3
 
33
 
! Отговори
сашо преди 13 години
ГМО, не мерси