Безредици в Швейцария заради депортирането на чужденци с присъди

52,9% подкрепиха екстрадирането на чужденци, извършили престъпления
Обновена: 29 ное 2010 15:16 | 29 ное 2010 15:15,
38
Безредици в Швейцария заради депортирането на чужденци с присъди
Снимка: БГНЕС

Безредици избухнаха в няколко града в Швейцария, след като станаха известни резултатите от референдума, на който швейцарците трябваше да гласуват „за“ или „против“ екстрадирането на чужденци, извършили престъпление.

На вота в неделя 52,9% от швейцарците подкрепиха закон, според който чужденци, срещу които има издадена присъда, ще бъдат автоматично депортирани от страната.

Сега парламентът трябва да изработи списъка с престъпления, за които ще важи законът, затова влизането му в сила може да стане факт едва след пет години.

След края на гласуването в много градове на Швейцария имаше протести срещу новия закон.

В Берн и Цюрих късно вечерта се стигна до безредици, в които полицията се намеси с гумени патрони и сълзотворен газ.

Гневът се насочи срещу офиси на Швейцарската народна партия – крайнодесните са инициатори на закона и референдума.

Повечето швейцарски медии определят резултата от вота като израз на несигурността на обществото, което е изправено пред много бърза промяна.

Андреас Ауер, професор по публично право в университета в Цюрих, смята, че от много отдавна в швейцарското общество има настроение срещу чужденците.

„От повече от 30 години има инициативи, насочени срещу чужденците, които досега бяха отклонявани, но сега една успя да пробие“, коментира професорът.

Според юристи Европейският съд за правата на човека в Страсбург може да определи закона като нарушаващ Европейската конвенция за правата на човека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Швейцариядепортиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
a4o преди 13 години
Нормално за такива като теб, кто видиш малко пара и храна и забравяш за род и Родина....На Папата рака целува ли вече?
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По-голямо зло от жидовската либерал-демоНОкрация няма ,ама вече е близо времето да си платят гяволъка гърбоносите кравопийци за всички престъпления срещу човечеството.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
прави са за какво са им някакви юзеировци
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТИ ИДВАЛ ЛИ СИ ТУК ЯВНО НЕ СИ А ТАЗИ ТЕМА ТУК НЕ Е НА ДНЕВЕН РЕД А ВИЕ ПРОФЕСОРИТЕ ТАМ В БГ ОПРАВЕТЕ СОБСТВЕНАТА НИ ГРАДИНА ПОСЛЕ МОЖЕ ДА ДАВАТЕ АКЪЛ И ЗА ТУКА ИЗОБЩО АКО НЯКОИ СЕ ЗАИНТЕРЕСУВА ДЕ
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА ТЕ ИСКАТ ДА ХРАНЯТ САМО НАЗИ НАЛИ НИЕ СМЕ ПО ДОСТОИНИ ХАХААХА И НА ТЕБ СЕ ВИРЗАХА БАЯ БАЛЪЦИ И ТИ СИ ГОТОВ ЗА ПОЛИТИКАТА В БЪЛГАРИЯ ОБАЧЕ НАВИН НЯМА РИБА ДА СЕ ВИРЖЕ ЗА ПРАЗНА КУКА
32
1
 
2
 
! Отговори
ГРАНДЕН преди 13 години
БРЕ ТИ СИ ГОЛЕМА РАБОТ БРЕ ДАИ ДА ОПРАВИШ ПИРВОМ НАЗИ ПЪК ПОСЛЕ ТИЯ ШОКОЛАДИЛИ СА АЛПИЦИЛИ КОИ СА ТИЯ БРЕ ОТДЕКА ГИ ПОЗНАВАШ Я ВИЖ КОЛКО ТИ СЕ ВЪРЗАХА Я СЪЗДАИ ПАРТИКА ТУК ПРИ НАС Е НАИ ГОЛЕМАТА РИБА ЛОЕВИ СЕ НА ПРАЗНА КУКА
31
2
 
1
 
! Отговори
бг преди 13 години
Иначе и голяма част от европейците са си виновни идват в балкански държави, женят и после, кво детето смесица е как ще си запазиш гена, а то гена е най важен за една нация.
30
0
 
5
 
! Отговори
швейцарско преди 13 години
Явно идеята за глобално село няма да я бъде.Не ,че съм ретро, ама като се каже швед да видиш швед, а не като французите особено във футбола там пълно с чисти французи. Тва швейцарците са голяма работа за всичко референдум.
29
0
 
3
 
! Отговори
Ив преди 13 години
Вълкът козината си мени , нравът не!
28
2
 
13
 
! Отговори
читател преди 13 години
Всички чужденци, идващи в Европа трябва да има само две възможности:1. да станат същите като живеещите там - по религия, морал, образование и култура.2. или да си ходят в миризливите, гнусни и примитивни страни.Така аз разбирам емиграцията.
27
2
 
2
 
! Отговори
Graf преди 13 години
До "генади"The National Observer - Ню-Йорк, 25 август 1998 год. ? Верно?The National Observer не съществува от 1977 година. Иначе звучи съвсем "авторитетно". За глупаците.
26
0
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 13 години
По принцип си прав, но си забравил да добавиш още едни, които те мразят не по -малко "низшите славяни". Не се заблуждавай, че в техните очи си нещо повече, само защото си от географска Европа.
25
1
 
17
 
! Отговори
генади преди 13 години
Разбира се, либерално-левичарските *** няма да допуснат депортация на емигрантите. Нелегалната емиграция е най-силното им оръжие за разрушаване на Европейската Цивилизация и Заличаване на хората от европейски произход. Затова, първата стъпка е БУНТ и разрушаване на цялата тази либерално -*** система. Не си мислете "Ама как тъй, ами демокрацията?". Това в което живеете не е демокрация. Това е пълзящ тоталитаризъм - война на дегенератите срещу нормалните хора. Е, на война като на война. Позволихме на разни либерали, марксисти, хомосексуалисти-атеисти да си развяват коня и какво получихме - мир? Разбирателство? Зачитане? Не. Просто те се готвят да ни заличат. Те се готвят да унищожат расата ни, народите ни, нашите семейства, нашите деца и внуци, традициите и религията ни. ТЕ ИСКАТ ДА НИ ИЗЛИЧАТ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА! И вие ще стоите и ще ги гледате? Кротко ще наблюдавате как дегенератите съсипват това, което нашите деди са градили векове и хилядолетия? И няма да направите нищо, за да попречите на отрепките да унишожат вашите деца и внуци?
24
2
 
3
 
! Отговори
musa преди 13 години
Predi nqma6e takiva problemi,sled kato prieha BG i Rumaniq v ES,prestapnstta se uveli4i,ES napravi golqma gre6ka kato prie tezi izostanali postkom. strani,Shveycariq postapva po-pravilno ot rasistka Franciq,kato ne pravi razlika mevdu etnosite,koito sa izvar6ili prestapleniq...
23
8
 
7
 
! Отговори
genadi преди 13 години
Тртябва да се събудим от този робски сън, и да изградим Велика Европа на Нациите!Свята и чиста земя, свободна от *** и техните слуги- левичарските *** и либералните *******сти.
22
8
 
30
 
! Отговори
Аро преди 13 години
Със пълно право хората не искат да хрантутят престъпници, мазни ******ли, ***, ***, шиптари и арабески. това беше спокойна и чиста държава докато не я нападнаха изброените ***.Браво на швейцарците - това е демокрация. Ако на някое от българските правителства им стиска да направят референдум относно ***, черните и арабелите, ще чуят какво наистина мислят българите. Но това никога няма да стане докато ни управлява червената турско *** *** - ***.
21
4
 
17
 
! Отговори
аЕГ преди 13 години
Всички неевропейци трябва да се игонят от Европа и да се изпратят в специални лагери, където ще работят безплатно. Тези, които "демонстрират" ще бъдат разстърелвани с картечница и горени с ***!
20
6
 
12
 
! Отговори
генади преди 13 години
През август 1998г. евреите в Ню-Йорк имаха тържество, на което с откровена реч се произнесе Аби Фоксман-президент на А.Д.И.(еврейска организация в САЩ):"Джентълмени!Приветствам ви на втората среща по случай стогодишния юбилей на учениците на Старейшините на Сион. Ние постигнахме своите цели, формулирани на нашата първа среща преди 100 години. Ние управляваме правителствата. Ние създадохме противоречия между нашите врагове и ги принудихме да се унищожават един другиго.Ние принудихме да замълчат критиците на нашите действия и ние сме най-богатата раса измежду всички хора на Земята.Аз говоря за смъртта на бялата раса. Ние напълно ще унищожим всички средства за възпроизводство на така наречената арийска раса.Дойде време да удостоверим, че бялата раса угасва чрез геносмесване и фактически раждаемостта е сведена близко до нулата.Ние всички се наслаждавахме на видението: многократно повторените кадри от целия свят- последните бели деца, играещи с черни деца и знаем, че това е пътят към окончателното унищожаване на бялата раса. Ние можем да разрушим древната чиста кръвна линия на арийците, подбуждайки ги към алтруизъм и създаване на смесено потомство.Съществуват и по-агресивни програми. Тяхната цел-унищожаване на следващото поколение бели деца-заслужава всякаква цена. Ние искаме да дойде момента, когато всеки бял баща ще чувства неудобство от белите деца и ще създава смесено потомство.Ние сме длъжни да използваме нашата власт за опозоряване на белите мъже и жени, които все още държат да съхранят своята расова чистота. В новото общество те ще бъдат подложени на гонения и изгнания.За да не могат гоите да се обединят, трябва да се убиват и да се изолират в затворите.Ние ще се убедим в края на бялата раса тогава, когато разрохканите умове на впечатлителните бели деца ги превърнат в агенти на тяхното собствено унищожение. Нашите усилия в създаването на "хора" от този тип за бялата раса вече има успех. Тези мъже вече не са самостоятелни хора.Хора, вие и вашите предци интензивно работехте, за да докажете, че у нас ще бъде властта, чрез която да държим съдбата на бялата раса в свои ръце. Сега ние имаме точно това.УМИРАЙТЕ, АРИЙСКИ ГОИ!"The National Observer - Ню-Йорк, 25 август 1998 год.
19
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората си пазят държавата чиста от *** , напълно ги подкрепям
18
1
 
8
 
! Отговори
генади преди 13 години
Barbara Lerner Spectre , управител на еврейската фондация "Paideia" /сладко лапаща парите на нещастните шведски данъкоплатци/ , ни обяснява що е "мултикултурализЪм" и защо , аджеба, *** толкова много държат на него: Аз мисля, че има едно възраждане на антисемитизма, защото в този момент Европа все още не се е научила как да бъде мултикултурна.И мисля, че ние /евреите/ трябва да бъдем част от вихъра на тази трансформация, която трябва да се състои. Европа няма да бъде сбор от монолитни общества, както някога са били в миналия век. Евреите ще бъдат в центъра на това. Това е огромна трансформация на Европа . Сега европейците навлизат в мултикултурна среда и срещу евреите ще има недоволство заради лидерската им роля. Но без тази водеща роля и без това преобразуване, Европа няма да оцелее.........................................................................................Не мисля, че би могло да се каже по-ясно!Добре дошли, европейци, в новият мултикултурен "рай"!Вашият континент ще се превърне в цигано-негърски бантустан, вие ще работите по 18-19 часа на ден, за да храните ***, но най-вече, за да издържате ония ***, които искат да играят "водеща роля в този процес".Само си го представете: Цял континент циганизиран, вашите жени, сестри и дъщери биват изнасилвани от гнусни ***, децата ви биват клани от ***...Най-отгоре *** ще командват и ще се радват на своята "водеща роля"...Но вие не бива да протестирате- зер, ще ви обвинят в "расизъм" и "антисемитизъм"!...................................................................Дано на някои промити мозъци им светне най-накрая кой стои зад "Десетилетието на ромското включване", програмите за вкарване на милиони азиатски и африкански емигранти в Европа, и т.н.