Стив Джобс излиза в отпуск по медицински причини

Акциите на Аpple паднаха рязко след новината
Обновена: 19 яну 2011 14:47 | 18 яну 2011 13:43,
39
Стив Джобс излиза в отпуск по медицински причини
Стив Джобс. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Шефът на Apple Стив Джобс обяви, че бордът на директорите на компанията е одобрил да вземе отпуск по медицински причини, за да се концентрира върху здравето си, предаде Ройтерс.

След новината акциите на Apple паднаха със 7% на фондовата борса във Франкфурт.

„По мое желание бордът на директорите ми разреши да ползвам отпуск по медицински причини, за да мога да се фокусирам върху здравето си. Ще продължа като главен изпълнителен директор и ще участвам във важните стратегически решения за компанията“, посочва Джобс в писмо.

По време на отсъствието му главният оперативен директор Тим Кук ще отговаря за ежедневните операции на компанията, посочва Джобс в изявление за медиите.

Той не уточнява за какъв период ще бъде в отпуск, но казва, че се надява „да се върне веднага, щом е възможно“.

Джобс се оттегли от задълженията си през януари 2009 г. поради здравословни причини, въпреки че продължи да участва във важните за Apple стратегически решения. Тогава отново Кук пое управлението на компанията.

По време на отпуска Джобс претърпя трансплантация на черен дроб и се върна в Apple в края на юни 2009 г.

Apple трябва да обяви резултатите за четвъртото тримесечие след затварянето на пазара във вторник.

Още новини от Комуникации

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: appleСтив Джобс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
3
 
! Отговори
MONIKA преди 13 години
STIGA STE OTVLICHALI vnimanieto na horata S GLUPOSTI.
17
9
 
1
 
! Отговори
qwerty преди 13 години
за всички продукти на ейпъл които си изброил се плаща такса за ползване, поне в белите държави/не и българия/. така, че не си мисли, че ейпъл са толкова готини.в щатите само *** бръмчат с ейпъл.
16
2
 
0
 
! Отговори
mean преди 13 години
аз пък обратното на теб! от 1994 неползван продукти на Apple.... последната ми джаджа apple newton я продадох 1999 год. залежавайки в шкаф 5 години...
15
5
 
5
 
! Отговори
до Gorgona преди 13 години
и би трябвалод а знаеш,че APPLE не произвеждат нищо.Те са един прекупвач.Един произвежда нещо,те го купуват и препродават в нова опаковка.Дори и опаковката се възлага на други.Кажи какво произвеждат ? процесори,памети,ОС ?Точно по тази причина няма да си купя нищо от тях.
14
4
 
6
 
! Отговори
Gorgona преди 13 години
От 1993г. съм този бранш и до преди две години упорито отказвах да използвам продукти на APPLE.Едва тогава осъзнах, защо хората използващи продуктите на тази компания се считат за последователи на една култура.Дано се оправи!
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***
12
2
 
4
 
! Отговори
apple fanboy преди 13 години
iСИКТИР !?!това е много ново... ще да е новата OS...!!! Явно е супер готина .... името е готино значи и тя ще е ....Хетеро сексуален съм, но ако Стив ме пожеале.... НЕГОВ СЪМ!
11
5
 
15
 
! Отговори
:) преди 13 години
ipod, iphone, itunes, ibook, irack, ipen, ispoon, ipopcorn, iСИКТИР
10
4
 
4
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Дано му се размине и да живее още дълго ! Винаги знам, че ако искам супер луксозна и хипер,мега качествена джаджа от гъде да си я купя !
9
20
 
7
 
! Отговори
apple fanboy преди 13 години
Стив е велик!той даде на планетата земя ipod, iphone, itunes, ibook, irack, ipen, ispoon и ipopcorn....извънземните могат само да се поучат от неговта гениалност! те никога няма да имат irack и imopТова е един гений...Представяте ли си какви бокуци има на пазара HTC, Sony Vaio, Canon.... Немога да си представя един живот без ябълка Четох Библията ... и там се споменава за Apple за някой си Адам и гаджето му ***.... Стив е безсмъртен.... дори и за него пишат в Библията...
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има гении, които правят открития и други, които ги прилагат. Не знам кое е по-трудно: дали да напишеш алгоритъм за операционна система или да откраднеш, адаптираш, развиеш и внедриш във всеки дом тази система. Геният на крадци като Бил Гейтс и компания е в това, че погледнаха в бъдещето, видяха компютър във всеки дом и направиха така, че тази джаджа да може да се ползва и от две-три годишни деца с едно просто кликване на мишката, идеята за която между впрочем също откраднаха.
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разболя се човека, след новината че Андроид има по голям пазарен дял от iOS :))
6
2
 
9
 
! Отговори
Кофти преди 13 години
Това са хората, които променят света.
5
3
 
16
 
! Отговори
Пич преди 13 години
"Гледайте филма "Pirates of the silicone valley" и ще разберете колко "гениален" е и той и Бил Гейтс. И двамата са просто добри шефове, но нямат достатъчно инжеренерна мисъл, и просто са крадяли ноу-хау в началото. "А ти защо си мислиш, че гениалните инженери трябва да са богати и известни. Богати и известни стават хората с бизнес нюх, такива които успяват да разберат коя идея ще стане печеливша и имат инициативност да я реализират. Точно такива като Джобс, Гейтс, Зукърбърг и т.н.
4
7
 
9
 
! Отговори
2Зън преди 13 години
Гледайте филма "Pirates of the silicone valley" и ще разберете колко "гениален" е и той и Бил Гейтс. И двамата са просто добри шефове, но нямат достатъчно инжеренерна мисъл, и просто са крадяли ноу-хау в началото. Даже и помежду си. Те не са достатъчно технически грамотни. Хората измислили гениалните неща в компютрите не са толкова популярни. Но дано да се оправи човека, важен е, а болестите не прощават.
3
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дръж се човеко, още тонове джаджи има за откриване.
2
4
 
13
 
! Отговори
4efo преди 13 години
Наистина много голям човек-и като акъл и като държане!
1
2
 
24
 
! Отговори
Кофти преди 13 години
Това показва, че колкото и богат да си пред рака всички сме равни. Велик човек!