Жертви при взрив на летище в Москва

Терористичният акт е извършен от камикадзе
Обновена: 31 яну 2011 17:05 | 24 яну 2011 16:39, Елка Василева
516
Жертви при взрив на летище в Москва
Летище Домодедово. Снимка: БТА

Десетки са загинали при терористичен акт на московското летище Домодедово.

Точният брой на жертвите не е официално оповестен. От руското здравно министерство съобщиха за 35 убити и 130 ранени.

Последните данни на Следственият комитет пък посочват, че жертвите са 24, а пострадалите – 50 души.

Бомбата е била взривена в 15,40 ч. българско време от терорист-самоубиец на международния терминал на летището. Според източник от руските правоохранителни органи човекът, който е привел взривното устройство в действие, е от Северен Кавказ.

Мощността на взривената бомба се равнява на 7 кг. тротилов еквивалент. Тя е била напълнена с поразяващи елементи.

Следователите изучават записите от видеокамерите, на които са засечени трима подозрителни мъже, влезли в аерогарата през зала,в която няма детекторни рамки за метал.

По информация на агенция Интерфакс атентаторът, който е задействал взривното устройство, е бил сред посрещачите и бомбата не е дошла от багаж, свален от самолет.

На мястото на кървавия атентат е открита главата на предполагаемия атентатор-камикадзе.

Според източник от руската милиция от намерената глава може да се съди, че предполагаемият атентатор е от арабскитип на видима възраст 30-35 години.

Същевременно РИА Новости съобщи сензационно, че руските спецслужби са знаели, че се подготвя атентат срещу едно от московските летища.

Трима души са били издирвани във връзка с подготвящата се терористична атака, но те са успели безпроблемно да проникнат на територията на летището, а след това да избягат.

Взривното усторйство е било натъпкано с поразяващи метални елементи - парчета от болтове, гайки и пирони, за което говори големият брой пострадали и характерът на нараняванията им.

В интервала от 15 ч. до 15,50 ч., когато е станала експлозията, на летище Домодедово е кацнал и самолет от Бургас, пише РИА Новости.

След справка, направена от Dnes.bg, се установи, че от Бургас за Москва по обяд е излетял полет S7924.

Няма информация за пострадали българи, съобщиха от Министерството на външните работи на България.

МвнР остро осъжда терористичния акт, при който загинаха и бяха ранени десетки хора. Изразяваме нашите съболезнования на близките на загиналите. Не съществува кауза, която да оправдава убийството на невинни граждани, се казва изявление на българското външно министерство.

Георги Първанов е изпратил съболезнователно писмо до президента на Руската федерация Дмитрий Медведев.

Руският президент Дмитрий Медведев нареди всички летища и гари да преминат на специален режим на работа.

Заради атентата държавният глава на Русия отложи предвиденото си за утре заминаване за Швейцария за участие в Световния икономически форум, съобщи говорителката на държавния глава Наталия Тимакова, цитирана от Интерфакс.

Последният голям терористичен акт в Москва беше извършен на 29 март 2010 г.

Терористки-самоубийци активираха взривни устройства на две метростанции. Загинаха 40 души, ранени бяха 88 души.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


516
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
419
1
 
2
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Първо да кажа, Бог да прости жертвите.Много ми е интересно, как става така, че за атентатите в Ирак е виновен Буш (понякога и Иван Костов), а за тези в Русия са виновни мюсулманите. Ако може някой да ме светне.
418
1
 
2
 
! Отговори
bg преди 13 години
USA,Anglia,Izrael i Turcia zashtitavat i nasur4avat sataninskata muslemska gnus v Rusia.
417
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Русия извърши геноцид над чеченския народ и продължава да го прави.Това е само малка частица възмездие за престъпленията на руснаците.Руският народ се състои от роби, които са смели само, когато са на големи групи.
416
7
 
6
 
! Отговори
до 446 преди 13 години
да те такъв акбар направя *** ако те хвана , бедна те фантазия бе ! Всички мусулмани трябва на кол и то голям кол , мръсни мусулмани , мама ви и вашия алах е......
415
1
 
5
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Сура 9:123. О, вярващи, сражавайте се с неверниците, които са ви наблизо, и нека намерят твърдост у вас! ***Коран, Сура9:5. А изтекат ли месеците на възбрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада! И щом се покаят и отслужват молитвата, и дават милостинята закат, сторете им път! " ***"Коран, Сура 4:89. Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник." ***Коран, Сура 2:191. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците. ***Коран, Сура 2:193. И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли, тогава да не се враждува, освен против угнетителите!
414
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бе не е само исляма проблем. Проблем е, че по тия крайща хората са мега прости, неуки и ***. Няма образование и достъп до цивилизацията. Такива хора живеят там - мега гига ултра ограничени скотове. Добави и фундаментализъм към тия дадености и само се моли да не си наблизо...
413
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЛЛАХ АКБАР ! АЛЛАХ АКБАРР НЕВЕРНИЦИ !!!
412
4
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
нали видяхте ахмед доган как лъже българските турци, така и във всяка арабска държава го прават , този сценарий е измислен от американците - те си удариха кулите фулете и по тях. нета телевизията е затова братя да ни манипулират , надрусани и обработени хора които не знаят вече кои са са тласкани към подобни деяния независимо кои е порачителя а целта е страха у всички нас -амин :)
411
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бедата е исляма. Според моите виждания, исляма е култ. Вижте в какво е превърнат Афганистан днес. Древният Афганистан е бил едно цветущо място, там са живяли и прабългари. Култа дели хората на "вяра" и "неверници", на "наши" и "врагове".
410
0
 
2
 
! Отговори
cookies преди 13 години
NE NA TERORARIZMA !!!
409
2
 
5
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Светът трябва вече официално да осъди двете престъпни книги Талмуда и Корана,от които тръгва злото ...Там на всяка страница се призовават юдеите и ислямистите да избиват "гоите" и "***",за да си заслужат по-добро място в техния Рай.lambo.blog.bg/politika/2009/09/30/niama-dobyr-isliam.407008
408
5
 
4
 
! Отговори
Баххх преди 13 години
Да му туря отзад на тоя алах че измислил мусулмани , да гори в ад този алах .......
407
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аве, не е по темата ама да ви кажа - откакто Ментел купиха Мегалан, тия последните не стават за нищо! *** скапаната връзка!!!! Не се лъжете да ходите при Мегалан. Беха добри докат ментел не ги освиниха!
406
1
 
8
 
! Отговори
jeko преди 13 години
Сега вече скиновете в Русия тотално ще откачат. В Москва и Санкт-Петербург ще тропат кубинки...
405
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
терористите ги чака само едно ... и това е само смъртта !
404
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Патриоте, да ти го мушне бик многократно, и да те поръсят със сол.
403
1
 
3
 
! Отговори
Dimata преди 13 години
I IZBIVAT SAMO NEVINNI, ZASHTOTO AKO SE IZPRAVIAT SRESHTU RUSIA SHTE BADAT POMETENI KATO LISTENCE OT URAGAN. SAMO STRAHLIVCITE DEISTVAT PO TOZI NACHIN, A ISLIAMA NE E RELIGIA, ISLIAMA E PROSTOTIA I SAZDAVA PSIHOPATI I OTKACHALKI. SEGA SHTE VIDIM OTGOVA NA RUSNACITE, PAK SHTE HVARCHAT CHALMI.
402
1
 
9
 
! Отговори
до 428 преди 13 години
Абе патриоте или кой си там , мисли малко преди да пишеш! Кви са тези чеченски "патриоти"? Тези *** режат глави на детца и жени ?!!!
401
1
 
0
 
! Отговори
Ceco i Jane k Moskwu преди 13 години
Oste po rano pisah.Borisov da izprati nemedlenno Cwetanov i Janev da pomognat. Ediniat znae vsi4ko a drugiat moje vsi4ko.oste dokato slizat ot samoleta v Moskva, Jane ste pokaje kopie ot kasovite belejki dokazvasti kyde, koga i kolo vzriv e zakupen. I izrekl ne dorekl,kym nego ste se vkliu4i Cwetanov koito so4eiki trima dusi w tylpata ste nazove s trite imana i EGNtata im vinovnicite ubiici.
400
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чета различни световни новини. Има различни версии. Руската версия е, че са използвани жени камикадзе от северен Кавказ. Това са безумци, насъсквани от ислямски бандити. Исляма не е религия, а култ. Те му казват "вяра", а другите са "неверници". Страшно е , защото действат без жал и освирепено...