От фронта в приюта за бездомни

670 000 са безпризорните хора в САЩ. 20% от тях са ветерани
Обновена: 29 яну 2011 08:00 | 29 яну 2011 08:00,
154

Източник: Reuters

Някои американски военни се завръщат от мисии в Ирак и Афганистан и се озовават без дом – на улицата.

В САЩ има около 670 000 бездомни хора. 20 на сто от тях са ветерани от войните. Неправителствени организации се опитват да подпомагат ексвоенните в нужда, като ги настаняват във временни жилища.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АКО НЕ Е ТАЗИ ФОНДАЦИЯ, ТЕЗИ ВОЙНИЦИ УБИВАЛИ ЗА САЩ СЕГА ЩЯХА ДА СА НА УЛИЦАТА, ВИЖТЕ ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА ДЪРЖАВАТА АМЕРИКА!------------------------- Е, да, ако не е тая фондация. Ама тая фондация я има, нали? Американци са я направили за американци. Никого не са изхвърлили, а са му плащали заплата, освободили са го и оттам нататък сам се грижи за себе си. Аман от пропагандни простотии.
58
2
 
6
 
! Отговори
с. до 56 преди 13 години
Комунистически пропаганди!Естествено,че е имало бедни хора и нещата не са били идеални!Ама чак пък толкова!Разпитвал съм дядо ми лека му пръст и ми е разказвал човека!Икономически сме били на съвсем прилично ниво!Само картофи ядяли!Навремето също имаше бедни хора,но нещата се криеха!Да,имаше и положителни неща,но като цяло беше голямо дърво!А и да не забравяме,че събитията след 1989-та също бяха дирижирани от другарите и дължим днешната действителност на тях!Факт!
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такава е системата там пращат те в на майка си дивия да мреш за корпоративни завоевателски интереси и после те изхвърлят ,като псе на улицата,ама и американските войници не са за оправдаване след ,като си толкова *** да се биеш за империята на злото то ти си заслужаваш съдбата!------------------ Е, как така хем те пращат насила да мреш, хем после сам си си виновен? Аз мисля, че има една друга държава, в която пращат да се умир и нямаш опция да откажеш.
56
3
 
4
 
! Отговори
с. до 52 преди 13 години
Че какво и е било на системата бе ждрольо комунистически!?Щото е била кофти системата затова явно насилствено са прибрали земите,животните и имотите на хората в ТКЗС!И който се опъне в Белене!Селяните са били добре,бачкали са и са били имотни!Защо комунистите са смачкали БЗНС!?А!?Щото са били силни!Какво било преди 9-ти!?Ти си *** *** червено!Трябваше още 1989-та да ви избесим и друга щеше да е съдбата на България!А не като сега най-големите *** в Европа!***!
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е поне не ги убиват при завръщането им в USA.Сталин навремето уби всички руски военнопленници завърнали се след края на войната.Германците освобождават всички.И руснаците прибирайки се у дома, разбират, че трябва да умрат, защото са попаднали в плен.
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това разбира се сте го преписали от някой руски сайт за пропаганда. "Безпризорен" е руски термин. Безпризорни има в Русия, но става дума за деца. Големите какво има да ги надзираваш? Простото момче "автор" може би е искало да каже "бездомни". Тогава трябва да ползваш руския термин БОМЖ (Без Определено МестоЖителство).
53
0
 
5
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
до 49 добавен от: Азъ Моля те припомни ни колко са бездомните у нас ??Нещо статистиката не ми дава данни .....
52
1
 
5
 
! Отговори
$ $ $ преди 13 години
до :добавен от: с. до 43 Филма за Митко Палаузов щеше да те мотивира да не ядеш никога картофи ....това помня от книгата ..горките, само картофи ядяха....
51
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е това е Америка, това е истинското лице на лукавата и долна държава в света
50
2
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Такава е системата там пращат те в на майка си дивия да мреш за корпоративни завоевателски интереси и после те изхвърлят ,като псе на улицата,ама и американските войници не са за оправдаване след ,като си толкова *** да се биеш за империята на злото то ти си заслужаваш съдбата!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
neka bogatite izvatiat malko ot djoba si za blagotvoritelnost ima tolkova bogati cherni pevzi aktiori zasho ne pomagat na bezdomni ot svoiata rasa kakvi izmeti Bil GATES DAL 20 MIL.$ za blagotvoritelnost,i Bafet zasho ne upravliavat lichno proekti za postroiavane na jilisha za bezdomni za jalost sveta vinagi e bil takav edni imat vsichko drugi nisho.
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е И, значи системата е била добра, сега София като се напълни със сумати хора търсещи работа по добре ли е?
47
2
 
6
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Е,ако сметнем като процент от населението,бездомните в САЩ са повече отколкото у нас.Зле сме хора,много зле.
46
11
 
5
 
! Отговори
с. до 43 преди 13 години
Селата бяха пълни с българи защото системата беше крепостна!Я се опитай да се преселиш в София!Нали имаше жителство!И без адресна регистрация в зеленото паспортче нямаше право да живееш където и да било!Относно промиването на мозъци-тия глупости ги приказвай на партийно събрание!Навремето като дете така ме впечатли Индиана Джоунс,че реших да ставам археолог!Така ме мотивира,че влязох в Класическата гимназия и след това в СУ!Все с история!Какво щеше да ме мотивира филма Митко Палаузов примерно!??
45
0
 
19
 
! Отговори
404040 преди 13 години
-В Америка е прекрасно! Като отидеш, дават ти безплатно хотелска стая, вечеря , водят те на бар и сутринта имаш подаръци на нощното шкафче!- Ти на си бил там скоро?- Не, но жена ми беше!
44
0
 
3
 
! Отговори
Васо преди 13 години
Браво на 35-ти. Точно и обективно.
43
0
 
12
 
! Отговори
с. преди 13 години
39 е много прав!Нека да добавя!Най-ниската средна работна заплата не само в ЕС,но и на Балканите е в България!В същото време цените са безумни!Телефоните и банковите лихви по кредитите са най-високите в Европа!И то не с 1,000036%,а 2-3 пъти!Храните също са невероятно скъпи!Майка ми е вече 10-та година в Испания и да не ви казвам за какво става въпрос!Ще се хванете за главата!И понеже сме все собственици половин България е с заробващи ипотеки и едва се оправят!Айде стига сте писали глупости!
42
2
 
3
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Имам чувство, че тук пишещите са жители на Кувейт или Арабските емирства - само там може така безхаберно да плюеш , щото си на доживотна рента на държавата...
41
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е, но от кога има бездомни хора в България, преди 89та да сте чули бездомен човек или недохранен човек?! Тогава селата пълни с БЪЛГАРИ, ферми, нивите обработени, градовете пълни с деца и весели хора, докато сега сме станали като кучета, *** превзеха селата, всеки ден се убиват хора, стана ежедневие, деца убиват родителите си и ми било нормално, айде бе....американската "култура" на насилие като филмите на ужасите, например плюс продажните ни политици направо промиха мозъците ни
40
5
 
7
 
! Отговори
васо преди 13 години
Бре, тука пълно с политфанатици. Всеки тълкува новината от своята си камбанария. Комуто не харесва тук да стяга куфара и в САЩ. И обратното също, ама потока гледам върви само в едната посока.