От фронта в приюта за бездомни

670 000 са безпризорните хора в САЩ. 20% от тях са ветерани
Обновена: 29 яну 2011 08:00 | 29 яну 2011 08:00,
154

Източник: Reuters

Някои американски военни се завръщат от мисии в Ирак и Афганистан и се озовават без дом – на улицата.

В САЩ има около 670 000 бездомни хора. 20 на сто от тях са ветерани от войните. Неправителствени организации се опитват да подпомагат ексвоенните в нужда, като ги настаняват във временни жилища.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
5
 
! Отговори
до 81 преди 13 години
Ти си ровиш в кофите по призвание . При ЖАН не ровеше ли?
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 35 -Майче само в София са повече от 134 000. В района ми на разходка с куче има поне 100, а колко приходящи минават! Докато не си взех куче изобщо не подозирах колко много са съсипаните от живота хора. В София няма обществени бани, няма приюти където да си платят за приспиване както в разказите на О`Хенри. Никаква ефективна помощ!
77
2
 
4
 
! Отговори
до с. преди 13 години
Отдавна "хората" са го измислили.Службата да е професионална , а не наборна.Ние за пореден път сме много години назад, а и 50г настрани даже.
76
3
 
8
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
НЕ СЕ СМЕЙТЕ НА БЕДНИТЕ ХОРА В АМЕРИКА, ЩОТО ОЩЕ МАЛКО ДА ПОУПРАВЛЯВА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ГЕРБ И 20% ОТ НАС ЩЕ ПОЧНАТ ДА РОВЯТ ПО КОФИТЕ.
75
2
 
4
 
! Отговори
с. преди 13 години
И да добавя!Та кой ще ме обезщети!?Като се уволних трябваше да почвам отначало!Септември 1996-та точно преди Жан Виденов да се издъни тотално и да гори Парламента!Галопиращ долар,хиперинфлация,по улиците барикади!Как съм се оправял!Да ме е мислил някой!?Кажете бе келешчета червени!Дето лаете колко онеправдани били американските войници!Аз за разлика от вас съм видял реалния живот и съм се борил с много неща!
74
6
 
4
 
! Отговори
с. преди 13 години
И изобщо имам чувството,че повечето пишещи "компетентно" са някакви пуберчета и изобщо не са служили!Навремето нашите развъртяха някакво бизнесче и покрай тях и аз!Дрешки,маратонки!Добре бях!В един момент щац и войник!Нямаше мърдане!Март 1995-та в ШЗО Плевен!Какъв гърч съм видял там!Няма да го забравя никога!Имахме и заплати!Стигаха за 2 кутии цигари!Бизнесчето естествено потъна!Храната гадна и всяка неделя я баба ми я майка ми с консерви!Кой ще ме обезщети за всичките тия разходи и загуби!?А!?
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен доброжелате преди 13 години
В общи линии след като изгледах клипа, мога да кажа, че наистина е гадно да си бездомен и да ти се налага да спиш в колата си. Както и да ти се налага да вземаш заеми, за да заведеш децата на хотел. Предлагам на българските бездомни поне в най-студеното време да спят в колите си.
72
3
 
5
 
! Отговори
Справедлив преди 13 години
74, точно ББ ще те направи бедняк, нали?Я стига политически глупости ! Да не си се родил преди малко?
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по добре в приют в америка,отколкото в уютен български г*з,но всеки където го влече
70
3
 
3
 
! Отговори
с. до 73 преди 13 години
Ха!Руската армия е наборна!Никой не ги пита!Влиза по задължение!Постоянно излизат новини за невероятни извращения над новобранците!И понеже и мен са ме тормозили "старите кучета" като бях войник ми е много ясно за какво става въпрос!Нямали проблеми с жилищата!Не получават нищо!Аз навремето след година и половина служба какво получих!?Синузит за цял живот и служебна бележка,че съм служил!И оттам да се оправям с тоя живот!Жалки комунистически писарушки!
69
4
 
6
 
! Отговори
100% преди 13 години
До 66. Спокойно пич, под рзвятото знаме на демокрацията сплотения около вожда и учителя на българския народ, другаря ББ, гордо следваме светлия пример на бездомниците в САЩ. Сега 5 на 100 000, след 5 годишния план 100%.
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голяма част от постъпващите в армията на щатите са хора, които така или иначе нямат нищо и се обръщат към армията---------------- Е, какво искаш тогава, за 2 години служба от нищо да станеш милионер или какво?Да не би в руската армия изобщо някой да ги пита дали искат или не? Или им плащат повече пари? Или нямат проблеми с жилищата?
67
7
 
6
 
! Отговори
с. преди 13 години
И какво общо имаме българите с европейската ценностна система!?Щото балканската ценностна система е съвсем различна да ти кажа!Много красиво мразите американците!Изобщо не знаете за какво става въпрос,ама пусто нали от малки ви вкарват омраза в празните тикви по дифолт и лаем!Ами империалисти са все пак!Нека те светна,че в бившия соц. лагер отдавна спряха да *** руски *** и поради тази причина са 100 пъти по-добре от нас!Полша,Чехия,Унгария и тн. какви държави станаха не е истина!Мда!
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Свърши ли войната и мисията се нареждат до дугите социални неудачници. Нашите поне взимат пари за мисиите и що годе могат да оправят нещо в живота си.---------------- Ти сериозно ли мислиш, че войниците в САЩ служат безплатно?А да си чул че ги хранят на корем? А да си чул, че влизат във ВУЗ с предимство? Преди време на едно летище се редим за чекиране, дойде едно войниче с един сак на гръб, жената от гишето веднаго го извика да мине без ред. И никой от опашката не каза дума против.
65
3
 
11
 
! Отговори
с. до 66 преди 13 години
Баце,айде и аз да съм бил в Щатите и да съм видял това-онова!Никой не е казал,че парите растат по дърветата и всичко е рози и мед!Обаче са 10 пъти по-добре от нас!Факт!Я питай хилядите студенти,които всяко лято ходят на бригади дали след като са видели достойно заплащане,заплащане за извънреден труд и съвсем различно отношение дали може да се сравняват американските работодатели с българските!И дали ти е проблем да си платиш сметките и наема!А тука роб на Топлофикация!Пич,супер зле сме!Факт!
64
2
 
5
 
! Отговори
Фен преди 13 години
Браво на мнението на човека под номер 43.Точно така е!И баба Ванга на времето каза "Не се продавайте на Америка за пари!"Ние си искаме европейската ценностна система!
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Благодарност от системата която ги е използвала и захвърлила на бунището..... може да ги топли единственно мисълта, че цената на петрола е три пъти по ника в САЩ благодарение на тяхната пролята кръв....----------------- Това малко ли е? Я се опитай да свалиш цената на петрола три пъти с правене на мили очи.
62
1
 
13
 
! Отговори
В преди 13 години
До 39 и 45. Глупостите ги пишете вие и само подлъгвате хората. В България дори и безработните оцеляват и някак си намират средства да висят по кафенетата и кръчмите. Не казвам, че това е похвално, но е абсолютен факт! Практиката и го показва това! Живея във район с 14 % безработица, което наистина е много, но във близо 100 хиляден град има само 5 скитника, които вече са настанени в общински жилища, и 5-6 просякини - част от организирана ромска група. Просто много е важно да има къде човек да се подслони и обикновено това са близките и родните. Да, неприятно е човек да живее в една и съща къща с родителите си и с баба си и дядо си, но все пак е някаква опора, докато си стъпи човек на краката. Докато в САЩ видях отчаяни хора, хора, които като останат без работа сметките ги затрупват и директно ги изхвърлят на улицата и те няма къде да отидат! Видях и хора, които не никога не са живели в собствен дом!При разболяването - зависи от болестта, но пак роднините помагат, а и в болниците не е толкова скъпо - в кардиологията примерно беше под 5 лв. за ден престой, преглед, дори без направление - 20 лв. , линейката идва безплатно за пациента, а как е в САЩ а? Признавам не ми се е налагало да ползвам здравни грижи там, но всеки който заговарях на тази тема настръхваше и говореше за някакви хиляди долари за лекари и зъболекари. Имаше наистина евтина храна в САЩ, но беше абсолютен ***!Ядивният хляб, домати кашкавал или сирене и там е с пари. Добре че има български магазини тук-там. Телефоните са евтини само, ако си на някакъв договор, а точно тези договори съсипват хората, защото като се натрупат договори и лизинги, и в един момент останеш без работа, то сметките те затрупват. Лошото е, че това с лизингите и ипотеките взема да се случва и у нас вече, но това е друг въпрос. Аз не казвам, че в България е при всички случаи по-добре, но искам да предупредя бъдещите емигранти да не взимат за чиста монета всичките разкази за блага и изобилие зад океана. В САЩ просто човек наистина има възможност да се развива, особено ако има образование и заложби, но и там има мизерия, престъпност и пр. Болшинството хора, които отидат там, по мое лично мнение и наблюдения, първо се сблъскват с огромно разочарование и разбиване на илюзиите, и после, ако се съвземат и се хванат да бачкат яко, успяват да постигнат нещо. Друга причина да не се вярва много на розови разкази е тази, че повечето неуспели там, като се приберат само демонстрират материално благосъстояние и успехи, но тактично премълчават неудачите си и дори откровено лъжат и така статистиката не успява да ги преброи.
61
3
 
5
 
! Отговори
с. преди 13 години
Понеже комунистическите драскачи пишат простотии за капиталистическото иго,корпоративните интереси и прочее простотии да взема и да ви кажа как стоят нещата!Постъпването в армията на САЩ е напълно доброволно!Те наборна армия нямат!Предоставят условия напълно приемливи за много хора и те стават войници!Доста емигранти стават войници заради гражданство!И си поемат и претеглят риска!Никой не ги кара насила!Руските наборни войници в Кавказ да не са по-добре бе!?Друг е въпроса кой къде ги праща!Мда!
60
1
 
7
 
! Отговори
фен преди 13 години
Време е за новини от Швейцария,Австрия.Дания,Финландия,Холандия и Белгия.ЕВРОПА!Стига с тая Америка,разбрахме как е там.Искам качествени новини от Европа-на социални,бизнес,културни,здравни и всякакви други новини,но от ЕВРОПА!Америка е за американците,мойте уважения ,но на последък особено като,че ли няма много симпатии за тях и защо ли?