Кадафи пак с реч: Трябва да танцувате

Либийският лидер изпраща въздушни целувки към тълпата
Обновена: 25 фев 2011 22:03 | 25 фев 2011 19:50,
182
Кадафи пак с реч: Трябва да танцувате
Снимка: Reuters

В реч, която произнесе пред свои привърженици на Зеления площад в Триполи, либийският лидер Муамар Кадафи призова сънародниците си да защитават Либия и петролните интереси на страната, предаде Ройтерс.

"Бъдете готови да се борите за Либия, да отстоявате либийското достойнство и да браните либийския петрол", каза Кадафи, цитиран от Ройтерс.

Кадафи се зарече отново да се бори срещу враговете си, допълва Ройтерс.

"Ние ще се борим срещу тях и ще ги победим", закани се Кадафи.

"Реагирайте срещу тях, накарайте ги да се срамуват", призова той привържениците си.

Кадафи подчерта, че либийският народ го обича и обеща, че ако се наложи, той ще отвори всички оръжейни складове, за да въоръжи целия народ и племената.

Още по темата

Докато говореше, Кадафи вдигаше заканително юмрук във въздуха, скрил очи зад черни очила, отбелязва Асошиейтед прес. 

По едно време обаче той започна да изпраща и въздушни целувки към тълпата, допълва Ройтерс.

Според агенцията на площада е имало 1000 привърженици на Кадафи.

"Този народ е един достоен и почтен народ, този народ триумфира над Италия /бившия колонизатор на Либия/", припомни Кадафи пред множеството, цитиран от Ройтерс. 

"Трябва да танцувате, да пеете и да се подготвите да осъзнаете истината, че този дух, който притежавате, е по-силен от всеки опит на чужденците и на враговете да ни разрушат", заяви Кадафи.

"Гледайте каква сила има народът. Това е сила, която не може да бъде победена", отбеляза  либийският лидер.

"Така че правете каквото ви харесва. Свободни сте да танцувате, да пеете и да празнувате по всички площади, през цялата нощ. Муамар Кадафи е един от вас. Така че танцувайте, пейте и се веселете!", прикани той привържениците си.

Убитите в Либия са хиляди?

Убитите при размириците в Либия се броят в хиляди, а не в стотици, каквито са официалните данни, заяви заместник-постоянният представител на страната в ООН Ибрахим Дабаши, цитиран от Франс прес.

Дабаши предположи, че Кадафи няма да се остави да бъде заловен жив.

"Това е луд човек, той не е стабилен психологически", каза Дабаши по адрес на Кадафи. 

Дабаши прогнозира, че либийският държавен ръководител ще остане на поста си, "докато бъде убит или извърши самоубийство".

САЩ затвориха посолството си в Либия

САЩ евакуираха с ферибот от Триполи около 150 американски граждани и наеха самолет за по-нататъшното извеждане на американци от страната, предаде Асошиейтед прес.

С ферибота за Малта заминаха и около 150 граждани на други държави, съобщи Ройтерс.

Отплаването му се забави с близо два дни поради лошото време.  

Американски служител каза, че САЩ са затворили посолството си в либийската столица, след като са евакуирали целия си персонал с ферибот и самолет, предаде Асошиейтед прес.

Служителят, на когото се позовава агенцията, каза, че работата на посолството на САЩ в Триполи временно е прекратена поради влошаване на сигурността. 

Той пожела да остане анонимен заради изключително деликатната ситуация.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: Муамар КадафиЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
2
 
2
 
! Отговори
Exjoy преди 13 години
В апокалипсис от св.Йоан се посочва, че само три страни ще се противопоставят на новия световен ред наложен от антихриста. Тези страни са Египет,Либия и Етиопия по единодушното тълкование на отците на Църквата. И трите страни ще бъдат смачкани от антихриста след неговото възцаряване. Светиите не ни разкриват времето в което ще се развият тези събития, но сегашното развитие на политическата обстановка показва ясно амбицията на западния свят да постави Либия и Египет по свой контрол.
156
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво нещо е мирисът на петрол:) Най-развит нюх имат американците в това отношение и човешкият живот се обезценява веднага!
155
3
 
6
 
! Отговори
Exjoy преди 13 години
Не е ли странно, че целият свят е срещу Кадафи: Сащ, Израел, Европа и Алкайда!!!
154
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да им е честито на либийците! Скоро ще разберат що е то "демокрацията"! Нека попитат иракчаните! Пак атентати, пак жертви!
153
4
 
1
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
За накои хора май ще има. Лези бубилези, в мутрата му влези юмрука.
152
4
 
6
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
154 добре си ми дошъл мишко анонимна. Какво ще желаеш да те черпя. Бира, ракия. Защото аз на тези две питиета им предлагам мезето, ритници и шамари.
151
7
 
1
 
! Отговори
Оня от 149 преди 13 години
Ей, оня от матрицата. Знаеш ли, че едно куче докато лае не хапе? И полека с копчетата на компа, да не ти почукам на вратата.
150
4
 
5
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
145 така като те чета, и оставам с убеждението?! Че ти или си брутален найвник, плещещ яки небивалици или глупости. Или си някой тотално изперкал наркоман, типично като Кадафи разсъждаващ и мислещ, че той ще оцелее. Работата при него отива на изуй ***, и разходки на Зеленият му площад, но все още смята че ще остане на власт, и че всичко ще е както преди, да си прави каквото си иска, и че ще изнудва както си иска света, за да забогатява на гърба, на все по обедняващите му сънародници. Нежели че има петрол да построй държава за чудо и приказ, ала Дубай или ОАЕ.Щял да спечели. Явно света ще се разпадне и ще падне в краката на великият Кадафи, а той ще остане на върха на пук на душманите си, който ще му целуват краката и земята от където е стъпвал. Човече, наистина вземи и се събуди от наркоманският си сън, че ставаш страшно смешен.Просто бива бива фантазии, но подобни разсъждения са меко казани смехотворни. Ще убива с хиляди, и ще мисли че ще остане недосегаем Кадафи. Това само болен мозък може да го мисли.За това и на теб ти го казвам. Вземи и си пии хапечетата с онзи 149 ***, който пък се смята за най-умният, ти се смяташ за най-правият, абе все отбор пациенти сте се събрали тук. Или в случая някой се пише от множество самоличности, за да покаже че сте много умствено деградиралите, а истината е, че един единствен *** се пише от множество самоличности, и то да се забележи че са все анонимни самоличностите.
149
3
 
4
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
149 и ти ли започна да се претисняваш за на чуждите здравословното им състояние? Да си пиели хапчетата, и не знам си още какви дивотии въртящи ти се в главата. И наранина си успял да напляксаш във нещото опитващо се да мине за коменар, или най-малкото пък за мнение.Ако имаш какво да кажеш! то го кажи както си трябва. Защото така излизаш един дълбоко комплексиран ***, знаещ само да ломоти, но не и да разсъждава самостоятелно, по конкретно дадена тема, а умее единствено и само да размива същноста на темите който знаещите и можещите хора умеят да обсъждат.Както сам го каза! Пии си хаповете, и успокоявай топката НЕНОРМАЛНИКО.
148
5
 
4
 
! Отговори
сащ преди 13 години
НА 100 % ЗАВЛАДЯВАМЕ СВЕТОВНИТЕ РЕСУРСИ - С ЛЮБИМИЯ ВИ НАТО - ХА.ХА НАЛИ НАТО ТРЯБВА ДА РАБОТИ - ДА СИ ИЗКАРВА ПРЕХРАНАТА.
147
2
 
6
 
! Отговори
до Menuar.Отговор. преди 13 години
Баща ми е бил по това време.Аз със майка ми отидох през 1971г.Донесохме от Бенгази около 1 к, злато което тогава беше стотинки.Нас българите ни имаха за богове.Националният им стадион и повечето болници бяха построени от българи.Не казвам че са по-големи демократи от тексасците,но не мислиш ли че е хубаво всеки сам да си определя начина на живот.И не ме наричай комунист,защото когато аз съм носил чай на протестиращите през гладната 1997г. ти си стоял в скута на майка си.За последното извинявай
146
4
 
2
 
! Отговори
Де-би-ли! преди 13 години
142 до 145: Рано сте станали. Че и хапчетата още не сте си пили. За вас само едно: идете и се погледнете в огледалото. След това идете и погледнете навън. И благодарете от сърце, че не сте на мястото на някой либиец в Либия. Благодарете от сърце, че сте на топло и ветло и никой не ви преследва и не стреля по вас. И вместо да желаете всякакви лошотии на хора, които нито познавате, нито са ви на нивото огледайте си собствените усрани *** и се заемете с почисването им.
145
3
 
3
 
! Отговори
хм преди 13 години
Този верно е изперкал. Поввече от Абдула Салех в Йемен:)
144
3
 
3
 
! Отговори
до анонимен преди 13 години
а бе той сам си я граби имал близо 40 милярда долара за кви пари говорим сещащ ли се бе колкото БВП на България ***...от кво ще пази народа си от собствения си народ ли..самия му народ иска да го маха...аман от *** поне недей да пишеш смешни коментари бе
143
4
 
3
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
Абе ще го бомбят лудият, то се е видяло. Тази ретроградна бесовица, по добре сама да си ходи, за да не го разходят из Зеленият площад, както разходиха Садам Хюсейн през 2003 г.
142
7
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Кадафи обича народа си и страната си и ще се бори за да я запази от нови колонизатори - затова искат да я унищожат и да и вземат природните богатства - отново да бъде колония - както бивша българия - унищожиха и разграбиха богатсвата и а сега доунищожават НАРОДА И. Кадафи не нарича народа си тълпа за разлика от тукашните . НО КАДАФИ ЩЕ ПОБЕДИ КОЛКОТО И ЬДА НЕ ВИ СЕ ИСКА ВЪТИОПАШКИ И ГЪЗОБЛИЗАЧИ!
141
3
 
3
 
! Отговори
... преди 13 години
а бе щом Обама каза че не изключва воена намеса прайте си сметката...сега като се изнесат всички чужди граждани...ще му прелетят няколко стелта над главата...лошото е за народа щото тоя е побаркан ще "запали" цялата държава и така ще се махне в арсенала си имал и химическо и биологическо оръжие няма да се поколебеае да затрие половин либия...
140
2
 
4
 
! Отговори
Menuar преди 13 години
Ботев от Пловдив. Я ти като по си запознат! вземи и ни открехни, че изглежда ние сме неук иневежи, а ти са най-просветеният тук, и имаш право само ти да изнасяш умствените си способности като коментари. Изнеси ни лекцията си, че да послушаме и да се посмеем, от сърце, на бисери на психиатричната медицина. Колко видиш ли Кадафи е хуманен, и как всички са виновни, а сами той е най-невиният. Така като го гледам него, и така като ви гледам вас, един калибър комунсити сте.
139
4
 
7
 
! Отговори
Matrixman преди 13 години
137 предлагам ти да вземеш и да слезнеш на земята. Ще отговорил с химическо оръжие Кадафи. Ами да отговори ако му стиска на терориста бе. Какво още седи и чака. През 1986 г. Тогава Кадафи се ежише на цял свят, и яде оловото ***. Май е забравил как се е крил из пустинята като пустинен плъх, че сега пак си е навирил дрогиранията подпухал от алкохол и много дрога нос.Нека ако иска сега пак да се ежи, и да вкара химическото оръжие в действие. Че пак да му гледаме сейра на лудият Кадаф, как го размазват като буболечка на Зеленият му площад. А 136 Теб пък никой не те е питал с кого си бе мижитурко. Защото като толкова ти харесва Кадафа! Бегом при него да му засвидетелстваш подкрепата си, и да се биеш като негов наемник. Че след това и за теб да ти плащаме бакиите, понеже Кадафа е адски неблагодарен. И много обича който му е помогнал, след това да го съди на смърт. Лекуват му племето безплатно, а той ги осъжда на смърт лекуващите. За да изнудва държави на който им дължи пари, и по този начин си връща дълга, като изнудва за още пари, чрез съдебни шантажи.За това казвам! Смърт за Кадафи. Смърт за бедуйнският терорист. Свобода за Либийският свободомислещ народ. Само каква тежка дума за малцина тук в тази кошара наречена българия изказвам. Свободомислие.
138
8
 
3
 
! Отговори
Тодор преди 13 години
до Petar Petrov: А ти помниш ли какво направиха любимите ти американци във Виетнам, Афганистан, Ирак, Сърбия? И полека с плювните, че да не се наложи да лижеш там, където си плюл.