Кадафи пак с реч: Трябва да танцувате

Либийският лидер изпраща въздушни целувки към тълпата
Обновена: 25 фев 2011 22:03 | 25 фев 2011 19:50,
182
Кадафи пак с реч: Трябва да танцувате
Снимка: Reuters

В реч, която произнесе пред свои привърженици на Зеления площад в Триполи, либийският лидер Муамар Кадафи призова сънародниците си да защитават Либия и петролните интереси на страната, предаде Ройтерс.

"Бъдете готови да се борите за Либия, да отстоявате либийското достойнство и да браните либийския петрол", каза Кадафи, цитиран от Ройтерс.

Кадафи се зарече отново да се бори срещу враговете си, допълва Ройтерс.

"Ние ще се борим срещу тях и ще ги победим", закани се Кадафи.

"Реагирайте срещу тях, накарайте ги да се срамуват", призова той привържениците си.

Кадафи подчерта, че либийският народ го обича и обеща, че ако се наложи, той ще отвори всички оръжейни складове, за да въоръжи целия народ и племената.

Още по темата

Докато говореше, Кадафи вдигаше заканително юмрук във въздуха, скрил очи зад черни очила, отбелязва Асошиейтед прес. 

По едно време обаче той започна да изпраща и въздушни целувки към тълпата, допълва Ройтерс.

Според агенцията на площада е имало 1000 привърженици на Кадафи.

"Този народ е един достоен и почтен народ, този народ триумфира над Италия /бившия колонизатор на Либия/", припомни Кадафи пред множеството, цитиран от Ройтерс. 

"Трябва да танцувате, да пеете и да се подготвите да осъзнаете истината, че този дух, който притежавате, е по-силен от всеки опит на чужденците и на враговете да ни разрушат", заяви Кадафи.

"Гледайте каква сила има народът. Това е сила, която не може да бъде победена", отбеляза  либийският лидер.

"Така че правете каквото ви харесва. Свободни сте да танцувате, да пеете и да празнувате по всички площади, през цялата нощ. Муамар Кадафи е един от вас. Така че танцувайте, пейте и се веселете!", прикани той привържениците си.

Убитите в Либия са хиляди?

Убитите при размириците в Либия се броят в хиляди, а не в стотици, каквито са официалните данни, заяви заместник-постоянният представител на страната в ООН Ибрахим Дабаши, цитиран от Франс прес.

Дабаши предположи, че Кадафи няма да се остави да бъде заловен жив.

"Това е луд човек, той не е стабилен психологически", каза Дабаши по адрес на Кадафи. 

Дабаши прогнозира, че либийският държавен ръководител ще остане на поста си, "докато бъде убит или извърши самоубийство".

САЩ затвориха посолството си в Либия

САЩ евакуираха с ферибот от Триполи около 150 американски граждани и наеха самолет за по-нататъшното извеждане на американци от страната, предаде Асошиейтед прес.

С ферибота за Малта заминаха и около 150 граждани на други държави, съобщи Ройтерс.

Отплаването му се забави с близо два дни поради лошото време.  

Американски служител каза, че САЩ са затворили посолството си в либийската столица, след като са евакуирали целия си персонал с ферибот и самолет, предаде Асошиейтед прес.

Служителят, на когото се позовава агенцията, каза, че работата на посолството на САЩ в Триполи временно е прекратена поради влошаване на сигурността. 

Той пожела да остане анонимен заради изключително деликатната ситуация.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: Муамар КадафиЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мъдър, мисля че излишно се опитваш да ги убедиш. Това са хора които нямат една прочетена книга, и са открили Интернет преди 3-4 години и си мислят че значт всичко и са мнооого , ама мноого умни и начетени от Гоогъл. Добри са, ама на електронните игри, и на това да вярват на чужди, но не и на свои.
96
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има достатъчно голям брой либийски емигранти, изгонени и избягали от Гадафи, които могат да им пратят плакати. И ако някой му подлива вода, това също е част от играта. Работа на държавния глава е да се грижи за сигурността. Щом не е успял, сам си е виновен.
95
2
 
4
 
! Отговори
ДДД преди 13 години
ТОЯ Е "ХВАНАЛ ВЛАКА" .... ТО МАЙ НЕ ОТ ВЧЕРА ДЕ..;) :)))
94
2
 
4
 
! Отговори
от мъдър преди 13 години
81 За да ти стане по ясно ти давам нагледен пример Ако южно американец от Бразиля например коментира че Сащ е запад ще изглежда грешка ,защото спрямо неговата страна Бразилия САЩ се намира на север. Но това не променя прозвището за САЩ останало му още от"дивият запад" и факта, че САЩ наистина се намират в западното полукълбо на Земята, нали така?! За всеки южно американец това е север.
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
91-ви, попитах СЪС КАКВО Е ПО ХУБАВ ? Функции, възможности ???Недей да отговаряш от името на всички, и това което те ще купят, защото ти неси ВСИЧКИ ! Попитах със каво е ПО-ДОБЪР ?
92
5
 
3
 
! Отговори
СТАЛИН преди 13 години
До 78 --- Интересно какво ли правят овцете от нецивилизования свят като русия например в тая криза , другарю болшевишки мъдрец .
91
3
 
1
 
! Отговори
inatut преди 13 години
do 89aми ако искаш да те изпратя да го видиш на място.. да те застрелят като куче, пък после да ти обясняват колко ти е скъпо знамето или плаката...
90
4
 
5
 
! Отговори
от мъдър преди 13 години
81 Арабският свят е прието да се нарича Близък Изток. Този ареал не обхваща само страните от Северна Африка.Той включва Арабския полуостров и Азия. От Мароко до Кувейт почти до границите на Китай.За България Либия е на юг, но като цяло е прието региона на Арабските страни да се нарича Middle East. Протести има в Йемен, Бахрейн, Йордания. Дори в Сирия и Иран имаше протести които са държави разположени в Югозападна Азия.Това е района на близкият изток.Четете повече!
89
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С какво е бил по-добър ли? С това, че като го сложиш на тезгяха всеки ще си купи Сименса. Само като погледнеш българския телефон ще ти се додрайфа. За да се конкурира трябва да му свалиш цената наполовина и кирията ти отива на кино. Цялата индустрия беше такава. И селското стопанство. И услугите. Най-гнусните магазини бяха "Плод-зеленчук". Самолетите на "Балкан" харчеха два пъти повече от западните. Какво качество, каква ефективност? Булшит!
88
7
 
14
 
! Отговори
Насилствено демократ преди 13 години
Видяхте ли по новините в какво са превърнали резиденцията на Кадафи в Бенгази....?Позната ли ви е тази картинка......този народ тепърва ще страда много....Кой не скача е червен..... сега никой не скача а ровятпо кофите за ***
87
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Докато говореше, Кадафи вдигаше заканително юмрук във въздуха, скрил очи зад черни очила, отбелязва Асошиейтед прес."Нещо са се объркали от Асошиейтед прес - на видеото Кадафито е без очила, но пък си е сложаил много шик ***! Подръжниците му са с некакви евтини картонени плакати напусани на ръка, за разлика от мирно притестиращия народ който носи доста скъпи плакати и за отрицателно време се беше сдобил със голям брой знамена със стария флаг на либия.
86
4
 
11
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Яко е надрусан в последно време!
85
5
 
7
 
! Отговори
до 83 преди 13 години
"Тръганал тоя сополив мюсулмански мишок да обяснява как исляма щял да завземе Европа.***,смешен мюсулмански ***. "Е мноо си прос бе! Ама мноо прос! Може да е всякакъв Кадафи, но не е ислямски фанатик който налага исляма в Европа, даже напротив!
84
3
 
1
 
! Отговори
ДО 83 преди 13 години
КАТО НЯМАШ ДУМИ,РЕЧНИК И СЛОВОРЕД НЕ ПИШИ ПРОСТО,СТИГА С ТОВА КЛИШЕ,ЧЕ СТЕ СМЕШНИ.
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде стига бе. И с кое е бил по-добър ? Може би е имал mp3 мелодийки ?!? Или смс-и ?! Ааа, да сигурно е имал скайп...
82
2
 
4
 
! Отговори
до 77 преди 13 години
ОТ ЯНУАРИ 2011 АКЦИЗА ОТ 640ЛВ.ЗА ТОН СТАНА 710ЛВ.БОРИСОВ ГО ВДИГНА,МИШКО ИНАЧЕ ЗА ДРУГИТЕ *** СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБЕ,МАКАР ,ЧЕ СИ СЛЯП ГЕРБЕР ВИЖ И ЛИДЕРЪТ СИ .ТОЙ НЕ ПАДА ПО ДОЛО ОТ ДРУГИТЕ ГАДОВЕ.
81
8
 
3
 
! Отговори
Нямам думи просто преди 13 години
Тоя не го ли гръмнаха вече.Тръганал тоя сополив мюсулмански мишок да обяснява как исляма щял да завземе Европа.***,смешен мюсулмански ***.
80
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали заводите ви, идустрията ви и цялата промишленост, както и енергетиката, телекомуникациите ви бяха нерентабилни и комунистически ?------------------ Амида, такива бяха. Много добре си спомням какви телефони произвеждахме и как си купих Сименс втора употреба и беше поне 10 пъти по-добър.
79
5
 
4
 
! Отговори
до 78 преди 13 години
Мъдрия, срива не е в Близкия Изток, а в близкия ЮГ! (северна Африка!)Боже, боже коментирате, а дори не знаете къде се разиграва действието!
78
7
 
4
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
В ЛИБИЯ ЗАПОЧНА ЕДИН ПРОЦЕС КОЙТО САМО ЩЕ СВЪРШИ С ПАДАНЕТО НА КАДАФИ ОТ ВЛАСТ.ДИКТАТОРА ПРИКЛЮЧИ СЕГА Е САМО ВЪПРОС НА ВРЕМЕ.