Къде е Кадафи: във военна база или пък е убит?

Вашингтон обаче няма причини да смята, че той е мъртъв
Обновена: 25 фев 2011 15:22 | 25 фев 2011 12:37, Елка Василева
104
Къде е Кадафи: във военна база или пък е убит?
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Макар че либийският лидер Муамар Кадафи прави редовни обръщения към нацията по телевизията, местонахождението му е неизвестно и то старателно се укрива с цел сигурност.

По данни на френския вестник „Фигаро“ през последните дни Кадафи живее във военна база близо до столицата Триполи, която се охранява от елитни части.

В същото време се появиха слухове, че Кадафи е бил убит. Това беше съобщено първо от телевизия CNBC, а след това и от Ройтерс. Специално беше подчертано, че слуховете за смъртта на либийския лидер не са потвърдени.

За това, че Кадафи е мъртъв, се заговори след странното прекъсване на сигнала по време на телевизионното му обръщение в четвъртък.

Не се съобщава откъде са се появили тези слухове и на какво се основават те. Неназован представител на американската администрация заяви, че Вашингтон няма причини да смята, че Кадафи е мъртъв.

Още по темата

„Фигаро“ обаче твърди, че Кадафи е жив и се намира в база, която представлява огромен, отлично охраняван комплекс. На територията на базата се намира работният кабинет на либийския лидер. От кабинета се излиза на двор с трева, където пасат две камили. Мляко от тях Кадафи пие всеки ден.

Според изданието на територията на базата има и подземни бункери.

Дори в базата обаче Кадафи не се чувства в безопасност и носи под дрехите си бронежилетка. По данни на „Фигаро“ армейските спецчасти, охраняващи базата, се командват от малкия син на либийския лидер, 29-годишния Хамис Кадафи.

ИТАР-ТАСС отбелязва, че точно в тази база през 1986 г. Кадафи е преживял американските бомбардировки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
2
 
! Отговори
Nostradamus преди 13 години
tova stane i v BG SLED EDNA GODINA NARODA UMIRA OT GLAD nyma na4in
99
0
 
2
 
! Отговори
Nostradamus преди 13 години
tova stane i v BG SLED EDNA GODINA NARODA UMIRA OT GLAD nyma na4in
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се, че се чувствам сигурен.
97
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
Коментарите кой от кой противоречиви си вървят също като цената на петрола. :)
96
2
 
6
 
! Отговори
да ама не преди 13 години
КАК --УБИТ ЛИ --ха ,ха . Този ще живее още 100 години . Първо ще им покаже на тези лаладжии и имитатори дето искат да го свалят правилният път към небесата и тогава ще се гръмне . Той си е чист *** и трепането му е малко , ама го предпочитам него пред тези мюсулмански орди и тълпи с подчертан терористичен характер които ще направят от Арабския свят един бардак и *** и ще върнат живота там най малко 200 години назад
95
3
 
11
 
! Отговори
pepo преди 13 години
До 93Пич!!! Ти си в затвор!Отвори си очите и погледни в каква "свобода" живееш. Не стига, че е менте ами всеки ден ти предлагат да я жертваш за малко сигурност. Въпреки, че всички са наясно, че сигурност можем да имаме само ако сме напълно свободни. Ти чувстваш ли се сигурен??? Иска ти се да се махнеш ама няма къде - това пък се нарича глобализация!!! Добро утро... защото тези, които сеят войни няма да те оставят дълго да спиш!!!
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Понеже на български Гаддафи звучи ГАДно, а човека беше наш пръв приятел, та комунистите леко се полигавиха и го прекръстиха на Кадафи - да напомня на кадаиф и кадифе - ммммммм, какъв сладур!
93
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя дето ни дари със свободата си ни пребърква джобовете и ни е докарал до просешка тояга въпреки природните дадености. ----------------- Обратното е, този, дето ни държеше в робство, ни хранеше и обличаше, за да примами още роби в лагера си. Но видя се , че само прости и примитивно мислещи народи могат да се вържат на това. Нормалните не си дават свободата за нищо, само животните са готови да влязат в *** заради пълното корито.
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KARLEJITE NE SE otlepiat sami ot tialoto tribva choveshka namesa te iskat samo da piat i piat kravchiza spomnete si za LUJKOV ako zavisishe ot nego oshe sheshe da e kmet i v momenta e takava obstanovkata v LIBIA NO sveta e palen s takiva edni se kriat pod maskata na politizi drugi kmetove,treti prezidenti,drugi chrez sekti,biznesmeni,oligarsi no tiahnata edinstvena zel e vpivane na jilito v kravonosnite jili i piene na krav tova e istinata
91
0
 
4
 
! Отговори
има преди 13 години
камили,пие мляко !
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тука има тука НЕмаА сега кажете къде е Кадафи?
89
2
 
11
 
! Отговори
2 в 1 преди 13 години
Кадафи е при Чавес. Двамата са намерили общ език :))) А също и обща палатка, в която ще дадат началото на нов социален латино-арабски (цигънско-***) примитивосапиенс създаден да се бори срещу злия и западнал долен империалистичен САЩ :)
88
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е как къде е може да е при др. Уго да строят заедно венесуелски петролен олигархо-социализъм,с либийско лице.
87
1
 
6
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Като Бен Али беше толкова важен, защо го *забравихте* ---- Като Хосни Мубарак беше толкова важен, защо го *забравихте* ---- На този етап Муамар Кадафи е *центърът на вселената* ---- Пита се - защо и до кога ---- Много навътре бяхте в нещата - народът живееше едикак си, не знам какво си ---- Дайте информация СЕГА как протича животът на хората и с какво се занимават
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kadafito e pri *** v Stolipinovo...a idi go poznai
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
inache kadafi ima prekrasna jena miaza na KLODIA HANNA uzelil choveka
84
0
 
5
 
! Отговори
Ники преди 13 години
'pepo'(80), безкрайно си прав..., но за народа на 'тикви' и 'шестаци' не му предирай!:-(
83
2
 
8
 
! Отговори
иво преди 13 години
До pepo, Вие пък къде видяхте среден българин. Те измряха след 2001 год.
82
1
 
7
 
! Отговори
до 73 преди 13 години
Знаеш ли защо го е убил? Защото е било нещо като поп Кръстьо- щяло е да го предаде.Затова го е убил. А ти иначе не дей го има за национален герой, апостол. Тя цяла България без турците и *** го почита и го има за Апостола на Свободата. Твоето мнение и на Цанев никой не ги бръсне за слива.Ти оплю и Ботев въпреки че не е убил дете. Така че нали ти казах мнението си за теб-само бих ти наритал тиквата. Това ми е отношението към теб.
81
1
 
5
 
! Отговори
Незнайко преди 13 години
Muammar Abu Minyar al-Gaddafi последното както и да си въртим езика и на арабски и на български, та даже и на македонски се чете ал- ГАДдафи