Кадафи пак с реч: Трябва да танцувате

Либийският лидер изпраща въздушни целувки към тълпата
Обновена: 25 фев 2011 22:03 | 25 фев 2011 19:50,
182
Кадафи пак с реч: Трябва да танцувате
Снимка: Reuters

В реч, която произнесе пред свои привърженици на Зеления площад в Триполи, либийският лидер Муамар Кадафи призова сънародниците си да защитават Либия и петролните интереси на страната, предаде Ройтерс.

"Бъдете готови да се борите за Либия, да отстоявате либийското достойнство и да браните либийския петрол", каза Кадафи, цитиран от Ройтерс.

Кадафи се зарече отново да се бори срещу враговете си, допълва Ройтерс.

"Ние ще се борим срещу тях и ще ги победим", закани се Кадафи.

"Реагирайте срещу тях, накарайте ги да се срамуват", призова той привържениците си.

Кадафи подчерта, че либийският народ го обича и обеща, че ако се наложи, той ще отвори всички оръжейни складове, за да въоръжи целия народ и племената.

Още по темата

Докато говореше, Кадафи вдигаше заканително юмрук във въздуха, скрил очи зад черни очила, отбелязва Асошиейтед прес. 

По едно време обаче той започна да изпраща и въздушни целувки към тълпата, допълва Ройтерс.

Според агенцията на площада е имало 1000 привърженици на Кадафи.

"Този народ е един достоен и почтен народ, този народ триумфира над Италия /бившия колонизатор на Либия/", припомни Кадафи пред множеството, цитиран от Ройтерс. 

"Трябва да танцувате, да пеете и да се подготвите да осъзнаете истината, че този дух, който притежавате, е по-силен от всеки опит на чужденците и на враговете да ни разрушат", заяви Кадафи.

"Гледайте каква сила има народът. Това е сила, която не може да бъде победена", отбеляза  либийският лидер.

"Така че правете каквото ви харесва. Свободни сте да танцувате, да пеете и да празнувате по всички площади, през цялата нощ. Муамар Кадафи е един от вас. Така че танцувайте, пейте и се веселете!", прикани той привържениците си.

Убитите в Либия са хиляди?

Убитите при размириците в Либия се броят в хиляди, а не в стотици, каквито са официалните данни, заяви заместник-постоянният представител на страната в ООН Ибрахим Дабаши, цитиран от Франс прес.

Дабаши предположи, че Кадафи няма да се остави да бъде заловен жив.

"Това е луд човек, той не е стабилен психологически", каза Дабаши по адрес на Кадафи. 

Дабаши прогнозира, че либийският държавен ръководител ще остане на поста си, "докато бъде убит или извърши самоубийство".

САЩ затвориха посолството си в Либия

САЩ евакуираха с ферибот от Триполи около 150 американски граждани и наеха самолет за по-нататъшното извеждане на американци от страната, предаде Асошиейтед прес.

С ферибота за Малта заминаха и около 150 граждани на други държави, съобщи Ройтерс.

Отплаването му се забави с близо два дни поради лошото време.  

Американски служител каза, че САЩ са затворили посолството си в либийската столица, след като са евакуирали целия си персонал с ферибот и самолет, предаде Асошиейтед прес.

Служителят, на когото се позовава агенцията, каза, че работата на посолството на САЩ в Триполи временно е прекратена поради влошаване на сигурността. 

Той пожела да остане анонимен заради изключително деликатната ситуация.      

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: Муамар КадафиЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОЛКО СТРУВА ГОЦЕ
76
5
 
7
 
! Отговори
от мъдър човек преди 13 години
Този срив на страните от Близкият Изток заварва неподготвени не само лидерите им. Така нареценият цивилизован свят е в пълен шок! Колко бързо взеха да се вайкат за емиграцията за световната борса и да теглят всеки към своя интерес. Всички народи са стада, но не го осъзнават. В това е трагедия! Една овца побягнала и другите вкупом след нея.И сега Кадафи ходи като пастир да ги събира и да ги плаши ту с Обама, ту с Осама на който страх хванат вяра.И с танци ги прлъгва.Стадо без пастир не оцелява!
75
6
 
5
 
! Отговори
СТАЛИН преди 13 години
До 72 ИСТИНАТА -- Другарю гей , за акциза и ДДС на горивата питай другарите комунисти Костофф , Гоце , Духан и серГЕЙ , те и техните комунистически правителства въведоха акциза и ДДС техните фирми не го плащат .
74
4
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
това ли е официалната позитанска версия.. форумна диверсия .. бензина при Сергей .. 80 стинки :)
73
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубаво ни беше при Станишев, кокато бензина беше 80 ст. , не ни облагаше нито с акцизи нито с ДДС.
72
5
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
komunetata .. Dance be.. vojda kaza .. Dance :)
71
8
 
2
 
! Отговори
ванга преди 13 години
БИНЗИНЯ х7.99лв КИЛОТУ!
70
9
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
ПОНЕЖЕ МНОГО ЛАЕТЕ ЦЕНА НА ЕДИН ТОН БЕНЗИН НА ЕДРО:23 ФЕВРУАРИ 2011 2269,20 ОТ КОИТО АКЦИЗ -710ЛВ,ЗА ТОН И ДДС 453,84 КАТО ИЗВАДИМ ТЕЗИ ДВА ТЕЖКИ ДАНЪКА СЕ ПОЛУЧАВА ЦЕНА:1105,36ЛВ ЗА ТОН БЕНЗИН А-95 ЗНАЧИ РЕАЛНАТА ЦЕНА ЗА ЛИТЪР БЕНЗИН Е :1,10ЛВ.ИЛИ ЗАКРЪГЛЕНО НАД 5 1,11ЛВ ЗА ЛИТЪР.СЕГА КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ДА НИ МАЧКА.БОРИСОВ ОСТАВКА МОМЕНТАЛНО ПРЕСТЪПНИКО.
69
3
 
5
 
! Отговори
юнака преди 13 години
тая снимка е на германски войник при битката за Сталинград-януари 1943г.
68
3
 
4
 
! Отговори
История преди 13 години
Народите винаги са били заложници на психопати.
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, акцизите в България са високи защото НЯМА ИКОНОМИКА ! Или иначе казано, няма от какво друго да идват приходи в бюджета ! Нали заводите ви, идустрията ви и цялата промишленост, както и енергетиката, телекомуникациите ви бяха нерентабилни и комунистически ? Е сега други ще прибират печалбата, а вие ще псувате и ще се кефите на ЮСЕй.
66
5
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Гоце ще поеме ли политическата отговорност .. за случаващото се в Либия .. там Лъсна Истината .. :)
65
2
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 13 години
ЗАЩО АКЦИЗА НА ТОН БЕНЗИН Е 710ЛВ.И ЗАЩО ИМА ДДС ВЪРХУ ЦЕНАТА ДДС И АКЦИЗ,ДВОЕН ДАНЪК НА ЕДИН ПРОДУКТ.Я ОТГОВОРИ,ЛУКОЙЛ МУ БИЛ ВИНОВЕН ,ЧЕ НИЕ ДА ВНАСЯМАЕ И ОТ КУВЕЙТ ПАК ЩЕ Е ТАКАВА ЦЕНАТА БЕ ХАМСТЕР.
64
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Dnes.bg не си занимавайте с такива глуспости като безредиците в Либия, понеже те не ни касаят въобще, не отклонявайте вниманието от безсилието на власт имащите.
63
3
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
гоцето .. за два мандата .. колко .. натрупа .. кадафито напраил 40 милиарда .. тоя орден с които сте го кичили .. колко струва бе *** .. след ващо гоце .. и плюнката си не .. си заслужава!!
62
6
 
3
 
! Отговори
СТАЛИН преди 13 години
До ЦРУ --- Другарю гей , заедно с западните компании да грабят безпрепятствано природните богатства на Либия има и много руски компании които грабят безпрепятствано природните богатства на Либия и затова руснаците също мълчаха като *** докато сатрапа избиваше хиляди хора. Но дори и да не се беше продал на руснаците либийския сатрап ГадАфи от русия нямаше да се чуят вой за демокрация а разпасания башибозук на Русия щеше да да "демократизира" Либия по подобие на Чечения .
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** сте повечто. Няма и никога не е имало племе без ВОЖД. Запомнете го. Разсъждавайте върху това. Чудя се как вървите срещу всяка логика. Никога ли не сте се питали, защо сте винаги зле...
60
8
 
5
 
! Отговори
е преди 13 години
Здраво е изтрещял горкият...
59
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя *** на какъв се прави, изтребва народа си ама го изкарва все едно друг го прави ,пълен *** ,неможе един човек да е лидер над 40 год. и да не се усере,няма такъв .
58
8
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
лукойол работи само със съветски петрол..:) толкова за .. умноста на другарите .. таргаши на чуждото!!