Британският дипломатически екип е напуснал Либия

В подходящ момент диалогът ще бъде продължен
6 мар 2011 22:23,
123
Британският дипломатически екип е напуснал Либия
Дейвид Камерън. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Британският дипломатически екип, изпратен в Бенгази, за да установи контакти с бунтовниците, е
напуснал страната, след като е "срещнал трудности", заяви министърът на външните работи Уилям Хейг, съобщи Ройтерс.

"Възнамеряваме, в консултации с опозицията, да изпратим още един екип, за да укрепим нашия диалог, в подходящ момент, заяви министърът. Това дипломатическо усилие е част от по-широката работа на Обединеното кралство по отношение на Либия, включително продължаващите хуманитарни усилия."

Говорител на бунтовниците в Бенгази също потвърди ,че екипът, който според информациите е включвал и командоси от специалните части, е напуснал Либия.

Той потвърди също, че градовете Зауия и Мисурата "остават освободени".

Междувременно британският премиер Дейвид Камерън заяви, че  е време е Кадафи да си върви, съобщи АП.

"Ще продължим да оказваме натиск над режима. Ще продължим да заявяваме, че международното правосъдие има памет и тези, които извършват престъпления срещу човечеството, няма да останат ненаказани", добави още британският премиер на конференция на консерваторите в Кардиф, Уелс.

Британският министър на външните работи Уилям Хейг също повтори призивите на международната общност към Кадафи да се оттегли.

"Предвид продължаващото равнище на незаконно насилие в Либия ние призоваваме полковник Кадафи да сложи незабавно край на употребата на въоръжена сила срещу либийския народ. Той трябва да предаде властта незабавно на правителство, което напълно отговаря на легитимните аспирации на либийския народ,"  заяви още
Камерън.

Още по темата
Британското правителство потвърждава подкрепата си за прехода на властта към правителство, което ще осигури
по-голяма демокрация, справедливост, прозрачност, човешки права и отчетност в Либия.

"Разбираме желанието на либийците да се радват на свободите, които са им отказвани в течение на много
години и ги подкрепяме в усилията им", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: КадафиЛибияуелс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до Nobody .. мисля че е слаб играч откакто медведев рязна иран за централата и спря да му продава противосамолетни ракети под натиск на сащ оттогава за мен е само източник на суровини с управляващи който искат само да си запазят феодалното управление и освен пари друго невиждат русия и сащ скоро ама много скоро ще станат дружки първи какво ще пише тогава ивка незнам
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Руснаците не може да се каже, че са слаб играч, но не виждам какво толкова може да ни даде Русия? Дали технология, дали култура? Ами те са 100 пъти по-големи варвари от американците, от европейците да не говорим. Това, което ни е давала някога е евтин нефт, за да ни подържа като част от империята.
60
1
 
2
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Нещо по-сериозно!Руснаците са един нещастен народ! Честно казано просто им съчувствувам!Безпрецедентен факт е руското крушение след 89 г.1.Загубата на Изт. Европа и икономически и военно! Без нито един изстрел!2.Още по-лошо - разпадануето на самата империя - СССР без нито един изстрел!Тоталната загуба на ценностни ориентири в руското бщ. след това крушение се илюстрира с много примери , но само един:Честването на провалени шпиони/Чапмън/, които нормално в СССР се разсрелваха!Жалко за Руси
59
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Маймуняка направи смешни рептилите от острова хахахахах
58
1
 
1
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Ревльо, комунизмът може и да си е отишъл, ама причисляването на Русия към слабите играчи е леееекинко преувеличено.
57
1
 
3
 
! Отговори
Марк до 55 преди 13 години
Аааа благодаря! Руски часовник! супер!Извинявай, малко не съм в час - какво е това УК?Това е нещо като полулегална търговия щото за другите стоки ми пускат реклами в кутията всеки ден, билбордовете ще ми избодат очите, по телевизиите ме дразнят непрекъснато с реклами! А за руските стоки виж как трябва да разпитвам и пак почти нищо не мога да науча!Та кажи моля те този часовник Пальот как да си го купя от УК?Ще съм много горд притежател на руско изделие!Дали ще ме покажат по руската ТВ!?!?
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Провери ли колко струва този Руски часовник а ? Само 940 паунда.
55
1
 
1
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до Ивка .има реалности а какво ти се иска е друга работа съвременния свят е едно полюсен това е факт комунизма си отиде русия е слаб играч ти си я обичай никои не ти казва нищо но не ни карай да не виждаме реалността и не ни натрапваи любовта си мазохисти всякакви има не ми пречат
54
2
 
3
 
! Отговори
UK преди 13 години
До МаркНе го притеснявай Ивката с тези въпроси. Той е изцяло погълнат от онези черно-бели филми на могъща русия с които промиваха мозъците на цял народ.
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кво стана с Ивка бе?Да не би на 4-ти километър да им изключват Интернета след 12.30ч?
52
2
 
4
 
! Отговори
Марк до 50 преди 13 години
Ех да му се не види!как не разбрах по-рано ами си купих италианска кола /Фиат/, не някоя руска Лада пълна с нанотехнология!Ту да му се не види!
51
1
 
3
 
! Отговори
Марк до Ивка преди 13 години
Не разбрах как да намеря някаква /каквато и да е/ руска стока в магазините!Кажи , ти не може да не знаеш, твоите "високотехнологични" руски приятели сигурно произвеждат хиляди модерни и супертехнологични стоки!само че аз очевидно нещо не съм в час щом не мога да ги намаря никъде!А бе едни обувки руски бе, а бе някакво мобилно телефонче руско, а бе и някакво компютърче руско, и т.н.Кажи бе Ивке, че много се притеснявам така! такава супер нация руска, а аз да нямам в къщи нищо руско!
50
2
 
4
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
43,Високотехнологични стоки предлага само Китай. Амреиканците, когато по погрешка сглобят такава, я продават на цена като за уникално произведение на изкуството, а руснаците имат за нанотехнология всичко, което се затяга с ключ, по-малък от 24.
49
3
 
2
 
! Отговори
UK преди 13 години
До androsИскаш да кажеш нещо подобно като Бог Слънце-тиквата. Толкова години верен служител на комунистическият режим и сега изведнъж най-големият демократ. Политиката е *** работа братче. Само хитрите успяват.
48
1
 
3
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Какво стана, изпаднахте в екстаз като видяхте как обичаните от вас албанци рушат църквата ли? Вие харесвате албанците, значи ви възприемам като тях. Съжалявам, но комуникацията с антихристи ме омърсява.
47
1
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 13 години
Естествено!Англичаните знаят как да си гонят интереса!
46
1
 
4
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
А сега виж пък Б-я през пследните 20 години колко загуби-като демографски потенциал и т.н. и виж, че точно ние сме на дъното.
45
3
 
3
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
А хамерите по принцип ги управляват сатанисти, за това, че над Сърбия бомбандираха храмове и манастири много по-стари дори и от хамериканската държава не бе проблем.
44
1
 
3
 
! Отговори
andros преди 13 години
Британците търсят контакт с опозицията, след като издействаха отмяна на ембаргото върху Либия и продадоха маса оръжия на Кадафи, които сега се използват срещу нярода. Нали за това пуснаха и Меграхи - ВР имат ексклузивни права еърху нефта там. И като усетиха че техния човек вече е бита карта - търсят да се намърдат при новите управници... Ето на това се казва политика.
43
5
 
1
 
! Отговори
Марк до Ивка преди 13 години
Направих си труда и прочетох всички /почти/ коментари! Виждам една силна застъпничка за сръбското и руско превъзходство/военно, технологично, а може би и расово/ над "мръсните американски агресори"!По този повод: 1 И сърбите и руснаците са на историческото дъно след като и едните и другите загубиха - едните Югославия, другите СССР!2. От години се опитвам да намеря по магазините каквато и да било стока от "високотехнологичната" Русия! Ако може Ивка да ми посочи такава стока и къде да сия купя!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe