Британският дипломатически екип е напуснал Либия

В подходящ момент диалогът ще бъде продължен
6 мар 2011 22:23,
123
Британският дипломатически екип е напуснал Либия
Дейвид Камерън. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Британският дипломатически екип, изпратен в Бенгази, за да установи контакти с бунтовниците, е
напуснал страната, след като е "срещнал трудности", заяви министърът на външните работи Уилям Хейг, съобщи Ройтерс.

"Възнамеряваме, в консултации с опозицията, да изпратим още един екип, за да укрепим нашия диалог, в подходящ момент, заяви министърът. Това дипломатическо усилие е част от по-широката работа на Обединеното кралство по отношение на Либия, включително продължаващите хуманитарни усилия."

Говорител на бунтовниците в Бенгази също потвърди ,че екипът, който според информациите е включвал и командоси от специалните части, е напуснал Либия.

Той потвърди също, че градовете Зауия и Мисурата "остават освободени".

Междувременно британският премиер Дейвид Камерън заяви, че  е време е Кадафи да си върви, съобщи АП.

"Ще продължим да оказваме натиск над режима. Ще продължим да заявяваме, че международното правосъдие има памет и тези, които извършват престъпления срещу човечеството, няма да останат ненаказани", добави още британският премиер на конференция на консерваторите в Кардиф, Уелс.

Британският министър на външните работи Уилям Хейг също повтори призивите на международната общност към Кадафи да се оттегли.

"Предвид продължаващото равнище на незаконно насилие в Либия ние призоваваме полковник Кадафи да сложи незабавно край на употребата на въоръжена сила срещу либийския народ. Той трябва да предаде властта незабавно на правителство, което напълно отговаря на легитимните аспирации на либийския народ,"  заяви още
Камерън.

Още по темата
Британското правителство потвърждава подкрепата си за прехода на властта към правителство, което ще осигури
по-голяма демокрация, справедливост, прозрачност, човешки права и отчетност в Либия.

"Разбираме желанието на либийците да се радват на свободите, които са им отказвани в течение на много
години и ги подкрепяме в усилията им", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: КадафиЛибияУелс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
3
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Не съм знаела, че подпалването на църкви от албанците е признак на демокрация. Скоро тук се появи едно видео, което бе много показателно. Напиши в търсачката Косово-албанци унищожават църква.
41
1
 
4
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Всеки, който подкрепя албанската фанатизирана ***, нека ходи в Албания или нейният по-голям брат-Турция. България е Православна, не джагалска.
40
5
 
2
 
! Отговори
UK преди 13 години
До ивкаНе знам дори и за какви фантасмагории плямпаш. Просто ти чета антиамерикански и антидемократичи коментари и се заливам от смях.Хайде бягай да лягаш и целуни иконата на ленин преди това.
39
5
 
3
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Сърбите подписаха договор, според който се дава автономия на косово, руският спецназ завзе част от Косово, а България изписа едни от най-срамните си страници в историята като подкрепи албанските фанатични мюсюлмани и се изправи открито срещу Христовата вяра, подпалването и унищожаването на църкви в Косово носят български печат също, също и гробовете на повече от 1500 сръбски майки и деца от авияцията на САЩ са изкопани с помощта на Б-я /Костов-***/
38
2
 
6
 
! Отговори
Марк до 34 преди 13 години
Един самолет може да падне и от едно птиче, ако попадне в двигателя му!Самолет може да бъде свален и с обикновенна пушка, макар че шансът е 1:1000000 /примерно/!Това не значи, че стрелялият с пушка е в еднакви технологични позиции със създателя на самолета!
37
3
 
2
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до Ивка ииииии.... какво направиха сърбите че не ми е ясно биха ги като шкембе в дувар без загуби сръбския народ подписа срамна капитулация хванаха и им съдиха лидерите и геройте унизиха ги с косово милошевич го самоубиха и ще ги мачкат още заради шепа твърдоглави комунисти мафиоти света се е променил доста набииииите си го в чугунените червени твърдоглави чутури
36
2
 
2
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Та защо се обиди, 33, за това, че сърбите са напреднали като свалиха суперневидимият самолет със система разработена малко след Втората световна ли? Е,нищо, този самолет поне направи кинокариера като участва в няколко екшъна)))
35
2
 
3
 
! Отговори
USA преди 13 години
Let's support the DEMOCRACY in Libya
34
4
 
5
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Дааааруснаците са 50 години назад, НО сърбите са 50 години напред от САЩ, защото им свалиха суперсамолета със система КУБ разработвана през-50-те години, изобщо е забавно:)))
33
5
 
2
 
! Отговори
UK преди 13 години
А бе щях да напиша нещо но какъв смисъл? Оставям Ивка Червенова Рускоподлогова да продължава с монолога си.
32
2
 
4
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Така е, 29, петолъчките ще отидат на заточение в сибир, хамериканските самолети всичките са белязани с петолъчки...ще отидат в сибир, както отиде сваленият от сърбите стелт.: ))
31
4
 
2
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до 30 и какво ще направиш те руснаците технологично са 50 години назад
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да се научим да бъдем лицемерни и подли като Англичаните, Американците, Евреите, колкото и да не ни харесва. Иначе - дупе да ни е яко...Па кога му дойде времето да се тепат с Руснаците, ние си знаеме :)
29
5
 
4
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до всички петолъчки има място в сибир за всичките заминавайте без да се завръщате
28
5
 
4
 
! Отговори
revlio преди 13 години
ама бързо ги пуснаха англичаните тя английската фрегата само се приближи и арабите напълниха гащите
27
1
 
5
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Хи..хи..24, остави го 20, според него Ирак като държава втора по запас на петрол в света е силно демократична, а иракчаните живеят в заслужено охолство благодарение на природното си богатство, което те сами експлоатират...е, по данни на ООН Ирак е е дна от най-бедните страни в света, но това все пак са долни комунистически манипулации:))
26
1
 
6
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
И още нещо, 20! Пожелавам ти да заминеш за Ирак и там да живееш в демокрация, мир, спокойствие и веселие. Бас ловя, че втората демократична държава, за която бленуваш е Афганистан, и там се вихри демокрация от внесена от хамерите. Просто Ирак и Афгана са иманацията на демокрацията.
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Муамаре, бий хамериканските *** и агенти - честните хора по света с теб !
24
3
 
2
 
! Отговори
некъв читател преди 13 години
Мноо си ***, Сашееееее... Всичките петролни кладенци, до един, са дадени на американски фирми:) Както и тука си имаме ЧЕЗ, Софийска вода и т.н. Демокрация, бате...
23
3
 
5
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
До 20 Хи..хи...по-смешен виц скоро не бях чувала, мерси, развесели ме, явно си падаш по черния хумор, няма лошо. Сега зная какво ще напише: Лукоил купува петрол от Ирак, Ирак е демократична, свободна, мирна, процъхтяваща страна. Едно от райските кътчета на земята и то благодарение на хамериканската доброта:))))