Британският дипломатически екип е напуснал Либия

В подходящ момент диалогът ще бъде продължен
6 мар 2011 22:23,
123
Британският дипломатически екип е напуснал Либия
Дейвид Камерън. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Британският дипломатически екип, изпратен в Бенгази, за да установи контакти с бунтовниците, е
напуснал страната, след като е "срещнал трудности", заяви министърът на външните работи Уилям Хейг, съобщи Ройтерс.

"Възнамеряваме, в консултации с опозицията, да изпратим още един екип, за да укрепим нашия диалог, в подходящ момент, заяви министърът. Това дипломатическо усилие е част от по-широката работа на Обединеното кралство по отношение на Либия, включително продължаващите хуманитарни усилия."

Говорител на бунтовниците в Бенгази също потвърди ,че екипът, който според информациите е включвал и командоси от специалните части, е напуснал Либия.

Той потвърди също, че градовете Зауия и Мисурата "остават освободени".

Междувременно британският премиер Дейвид Камерън заяви, че  е време е Кадафи да си върви, съобщи АП.

"Ще продължим да оказваме натиск над режима. Ще продължим да заявяваме, че международното правосъдие има памет и тези, които извършват престъпления срещу човечеството, няма да останат ненаказани", добави още британският премиер на конференция на консерваторите в Кардиф, Уелс.

Британският министър на външните работи Уилям Хейг също повтори призивите на международната общност към Кадафи да се оттегли.

"Предвид продължаващото равнище на незаконно насилие в Либия ние призоваваме полковник Кадафи да сложи незабавно край на употребата на въоръжена сила срещу либийския народ. Той трябва да предаде властта незабавно на правителство, което напълно отговаря на легитимните аспирации на либийския народ,"  заяви още
Камерън.

Още по темата
Британското правителство потвърждава подкрепата си за прехода на властта към правителство, което ще осигури
по-голяма демокрация, справедливост, прозрачност, човешки права и отчетност в Либия.

"Разбираме желанието на либийците да се радват на свободите, които са им отказвани в течение на много
години и ги подкрепяме в усилията им", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: КадафиЛибияуелс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
5
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до 102 ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ ЗАЩОТО РУСНАЦИТЕ ПРЕДАДОХА ВСИЧКИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ лека нощ и от мен
101
5
 
4
 
! Отговори
до 99 преди 13 години
Преди - Лека нощ един последен въпрос:Защо тогава фалира и СИВ и социализма въобще?Защото "фалит" е точната дума!Нямаше нито война, нито нищо!
100
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се, че сме по-свободни, и в икономика и всякак. И не 10% а клони към безкрайност. Просто тогава свободата беше НУЛА.
99
0
 
3
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до 91 явно имаш по оптимистичен поглед на нещата но моя е друг за съжаление аз постоянно котактувам с българи и българки който бягат от България без да имат Кадафи и се заричат с обезумял поглед че крака им няма да стъпи обратно и го правят ще се радвам да си прав най искренно
98
2
 
5
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
95,тъй, преди да пожелая "лека нощ", да отбележа:Осигуряването на заетост беше едно от основните свойства на СИВ - там незаети нямаше. Неплатени заплати и невнесени данъци - също. Ако тогава износът се гарантираше на 100% за ГДР, то сега се гарантира на 100% за Швеция /примерно/. Ако сега Пирдоп и Златица се издържат от комбината, тогава се строяха градове, че да поддържат комбината. Разликата е в това, че тогава, като *** произведеше нещо на 6 ракии, те щат-не щат го взимаха. А сега и претенции проявяват, чат-пат връщат и отказват продукция... :)))Сериозно - има ли здравомислещ, който си мисли, че сега сме дори на 10 процента по-свободни от преди? За икономиката става въпрос.
97
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И ако сегашното положение е крепостничество, в сравнение с него "съюзничеството" с руснаците беше най-черно робство. И ако не дай Боже пак се стигне до там да сме в техния лагер, пак ще бъде такова. Не си правете илюзии, че нещо в руския манталитет се е променило към добро (за нас).
96
0
 
1
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до 94.ние него даваме те ни го вземат от 67 години и явно ни е хубаво мисля щото не се дърпаме много само стоим в стойка партер а те ни обясняват как само мъничко ще ни боли
95
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
икономиката ни всичко останало и на теория, и на практика вече са продадени/подарени на ЕС, НАТО и не знам още кой? И кой от тях би позволил на крепостното си селянче да играе роля, която то си избере?----------------- Докато се надпреварвате да говорите с пропагандни термини, няма да се оправим.Предприятията не са подарени, а са докарани до предфалитно състояние от комунистите и затова и са продадени на ниска цена.
94
0
 
1
 
! Отговори
до 91 преди 13 години
Е хайде сега да не си обясняваме посред нощ разликата между СИВ и ЕС!Точно обратното е, че не щат да купуват нищо от икономиката ни! нали борбата е непрекъснато за инвеститори чужди!А това , което е купено работи добре, осигурява заетост срещу прилични заплати и внася данъци!Пример : Медодобивния комбинат в Пирдоп/собственост на Юнион Миниер/!Като се минава с влака се вижда как вече е рекултивиран терена, който приличаше на пустиня! Пирдоп и Златица се издържат от комбината!
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има 111 хил. кв.км земя в едно от най-хубавите места на планетата. Умерен климат, достатъчно вода, няма урагани, няма диви животни да ни ядат, какво повече искате? Ори, мели, яж, дет се вика. Защо е нужно да си даваме Г3 някому?
92
1
 
4
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до 87 кое голямо предприятие работи подчертавам голямо в България че да се дигнем икономически трябва да се даде свобода на малките предприемачи но администрацията ги задушава за да може да яде и само монополистите оцеляват защото са големи и купуват управляващите
91
1
 
1
 
! Отговори
до 89 преди 13 години
Това е повсеместна болест!Дори и в бившето ГДР!Ще се изживее!Историята обаче има други мащаби и докато това стане нашиья живот може и да мине!но какво да правим?Всъщност може да се предприемат някой действия , но не е тук мястото и не е сега момента да се обсъждат!Но няма място за песимизъм! Бях в Австрия и там си имат проблеми , макар и от друг характер!Даже ми се струва, че са малко нещо лигльовци!Ние сме много по-калени и обръгнали!
90
2
 
1
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
До 88Тук леко се изкуших да възкликна като добре познатия Санта Клаус - "Хооооуууу-хооооу-хооооууу". И то в никакъв случай не защото не съм съгласен, а просто защото искам да знам по какъв начин ще станем "богати и с позиции", при условие, че икономиката ни всичко останало и на теория, и на практика вече са продадени/подарени на ЕС, НАТО и не знам още кой? И кой от тях би позволил на крепостното си селянче да играе роля, която то си избере?Тоест - от СИВ скочихме на ЕС. И каква е разликата?
89
4
 
1
 
! Отговори
edinstven преди 13 години
Пикам на главите ви,***!!!
88
1
 
3
 
! Отговори
revlio преди 13 години
Nobody 87 велики сме на администрация за наши хора която изяжда всичко като *** и от некъдърни управляващи комунистически администратори който и грам фантазия нямат как да правят пари законно и така паразита изяжда гостоприемника патриотично дори
87
0
 
5
 
! Отговори
до 87 преди 13 години
Казвам просто един факт, който няма голямо значение!Защото просто не е вярно, че ще ни подмятат защото сме малки!Ще ни подмятат защото сме бедни и зле поставени пред силните и богатите!Извод :Трябва да станем богати и с позиции!Една Австрия не е по-голяма, но никой не може да я подмята!Впрочем развитието на ситуацията около нас е обнадеждаващо!Двата ни вечни конкурента - Сърбия и Гърция затъват!Не злобея, но обективно е добре за нас!Само да се въздигнем икономически! Това не е невъзможн
86
1
 
2
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
85, добре, де, да бъдем малко патриоти. На територия го докарваме на средноевропейска държава. На население - също, независимо, че е барабар с ***. Нещо за икономика, производство и залежи/добив на суровини да кажем? Или ще си крием голия *** със знамето, само и само да крепим идеята колко сме велики?
85
0
 
1
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до Марк в китай е просто неизбежно а каква реклама си прави компартията е друга работа съжалявам то е ясно че няма нормален човек дето да го иска но все по голямата информираност на жълтите ще доведе до резултат
84
0
 
3
 
! Отговори
До 73 преди 13 години
Бг е средноевропейска държава и по територия и по население!Провери!Ей така наизуст:По-малки са - Албания, Хърватия, Македония, Черна гора, Австрия, Дания, Словакия, Словения, Прибалтииските републики, Ирландия и др!
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искам да кажа още нещо. Не американците и не демократите съсипаха България. Сисипията започна далеч преди 1989 г., а когато руснаците видяха, че страната ще премине в другия лагер, направиха всичко възможно да я досъсипят - т. нар. тактика на "изгорената земя". Отстъпваш и взривяваш мостовете. Това е положението. И понеже ние не сме единни, а сме разделени на русофили и демократи, никой не бърза да ни извади от калта, щото не знае към кого ще се преметнем.