Москва е рекордьор по милиардери в света

Мексиканецът Слим продължава да държи палмата на първенството
Обновена: 10 мар 2011 09:44 | 10 мар 2011 09:33, Елка Василева
40
Москва е рекордьор по милиардери в света
Карлос Слим. Снимка: Ройтерс

В годишната класация на най-богатите хора в света, публикувана от списание „Форбс“, за втора поредна година палмата на първенството се държи от мексиканеца Карлос Слим.

През последната година богатството му се е увеличило с 20,5 милиарда и вече възлиза на 74 милиарда долара.

Второто място си запазва шефът на компютърния гигант Майкрософт – Бил Гейтс, който е увеличил богатството си от 53 на 56 милиарда долара.

На третото място също няма промяна – то се заема от инвеститора Уорън Бъфет, който е натрупал още 3 милиарда и сега има точно 50 милиарда долара.

Москва пък заема първото място по брой живеещи в града милиардери в долари.

По данни на списанието в руската столица живеят 79 милиардери.

На второ място е Ню Йорк, където живеят 58 богаташи с милиардно състояние.

Общо в света има 1209 милиардери в долари, твърди изданието.

В сравнение с миналата година броят на милиардерите в Русия и Бразилия се е увеличил с две трети – 101 и съответно 30 души. В Китай милиарди са спечелили 115 души, в Индия – 55 души, пише ВВС.

Макар обаче милиардерите в Китай да са два пъти повече от тези в Индия, всеки индийски милиардер е много по-богат от всеки китайски.

„Средното състояние на индийския милиардер възлиза на около 4,5 милиарда долара, а на китайския – 2,5 милиарда долара“, казва президентът на издателство „Форбс“ Стив Форбс.

Според изданието ръстът на богатите хора в Русия е свързан с ръста на цените на суровините, в Бразилия – с укрепването на националната валута, а в Китай и Индия – с общия ръст на икономиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 13 години
А дали Бил Гейтс, кйто молкоба го хвалите е създал нещо, след като открадва готовият продукт на Макинтош и му променя името!!!!!
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Между Абрамович и Бил Гейтс разликата е, че единият е откраднал заводи, а другият е интелектуален крадец, така че почти не съществъва.-------------- Докато мислите така, ще сте най-бедните в Европа.
37
2
 
0
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Разлики между Бил Гейтс и Роман Абрамович:1.Абрамович е бивш комсомолски секр и губернатор на Чукотка, Гейтс не е!2. Абрамович получава дял в газодобивната компания, която изпомпва газта от Чукотка дори не чрез приватизация, а като свой човек!Бил Гейтс не е получил нищо даром!3.Бил Гейтс създава първия софтуер за компютри и първата му сделка е за 25 000 долара със собственик на кланица в Тексас/ако не се лъжа/. Абрамович нищо не е създал!И т.н. с всичко , което произтича от горните 3 основни
36
0
 
1
 
! Отговори
вили преди 13 години
И на тези им трябва един трап 2 на 2 - нито повече, нито по малко.
35
0
 
1
 
! Отговори
21 преди 13 години
Kolko mu e ..........edna vojna kato ni spretnat............. poznaj koj shte umira i koj bogatee v vImeto na patriotizma
34
0
 
1
 
! Отговори
za 28 преди 13 години
ПАЗАРЕН ФЕОДАЛИЗЪМ=================================.......................................bravo, s 2 dumi v celta......
33
3
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 13 години
Много се радваш явно колко са богати путиновите олигарси! Те също се радват, когато си зареждаш колата с най-скъпия бензин в Европа. А когато ти продадат ръждясалата железария на Белене за 8 милиарда евро каква радост ще настане, не е истина.
32
5
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 13 години
Кога за последен път беше в малък град в Америка? Вече няма желязна завеса, много хора отидоха при идеологическия враг и видяха степента на загниване на капитализЪма. Вашата евтина червена пропаганда хваща дикиш само пред бабичките на Бузлуджа и пред някой пъпчив пубертет, който и в София не е ходил даже.
31
0
 
2
 
! Отговори
mhm преди 13 години
v Moskva milionerite se vodqt siromasi xaxaxa
30
0
 
4
 
! Отговори
Адам Смит преди 13 години
Парадокс...най-богатият човек на света е от една от най-бедните държави в трите америки.Мексико е далеч от най-бедната държава в Америка. Има голяма средна гласа и множество големи предприемачи(даже не включвам тези, занимаващи се с дрога). За съжаление, поради неконтролираната раждаемост имат и много бедни, но не може да се слагат в един кюп с Еквадор, Венецуела, Боливия, Гватемала, Хондурас..
29
1
 
3
 
! Отговори
xa преди 13 години
koi e e toia ivan garelov li?
28
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В РУСИЯ Е СЪЩАТА РАБОТА КАТО БЪЛГАРИЯ - ПАЗАРЕН ФЕОДАЛИЗЪМПАЗАРНА ИКОНОМИКА ЗА МАФИЯТА,ФЕОДАЛИЗЪМ ЗА ОСТАНАЛИТЕ
27
4
 
7
 
! Отговори
до 26 преди 13 години
Ми Тиквата има на сметката на жена си 141 милиона само. Пари които се знаят. А какво друго има остава загадка.
26
3
 
4
 
! Отговори
balgarin преди 13 години
za moskovskite miliarderi se pishe i govori mnogo,no za balgarskite milioneri i miliarderi ne se kazva i duma,mediite sa slepi i gluhi dokoga.dokoga mediite shte sa masha instrument chrez koito gerb manipulira i promiva mozacite na balgarskiat narod.gerb e dal visoki zaplati i na televiziata i na radioto i na presata i te prikrivat kirlivite rizi na gerb.zashto ne pokajat po televiziata balgarskite milioneri i miliarderi ot gerb,a vsichko se pazi v tainai ne se dava glasnostdori ne se komentira.
25
1
 
3
 
! Отговори
? преди 13 години
Тази поговорка е израз на духовната им нищета...
24
7
 
17
 
! Отговори
водния преди 13 години
Е ми то и в америка извън големите градове е глад и мизерия..... Кво като е америка и там ровят по кофите!
23
8
 
2
 
! Отговори
МИЛИАРДЕР преди 13 години
И ПО БЕДНИ МИЗЕРНИ И НЕЩАСТНИ ХОРИЦА - МУЖИЦИ !!! Това е по-важното !
22
1
 
5
 
! Отговори
$ преди 13 години
Американците имат една поговорка: "Като си умен, защо не си богат?" Но това е само поговорка. Или за ябълката на Рокфелер, от която станал милиардер.
21
0
 
30
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Един богаташ...въздъхнал:"Еех,колко хубав щеше да е...живота,ако можехме данакараме...бедните,да умират вместо...нас!" - Ем.Вертхаймер
20
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като гледам истински най-богатите ги няма в класацията защото те са окрали цели държави и са с по няколко нули пред тези...