Москва е рекордьор по милиардери в света

Мексиканецът Слим продължава да държи палмата на първенството
Обновена: 10 мар 2011 09:44 | 10 мар 2011 09:33, Елка Василева
40
Москва е рекордьор по милиардери в света
Карлос Слим. Снимка: Ройтерс

В годишната класация на най-богатите хора в света, публикувана от списание „Форбс“, за втора поредна година палмата на първенството се държи от мексиканеца Карлос Слим.

През последната година богатството му се е увеличило с 20,5 милиарда и вече възлиза на 74 милиарда долара.

Второто място си запазва шефът на компютърния гигант Майкрософт – Бил Гейтс, който е увеличил богатството си от 53 на 56 милиарда долара.

На третото място също няма промяна – то се заема от инвеститора Уорън Бъфет, който е натрупал още 3 милиарда и сега има точно 50 милиарда долара.

Москва пък заема първото място по брой живеещи в града милиардери в долари.

По данни на списанието в руската столица живеят 79 милиардери.

На второ място е Ню Йорк, където живеят 58 богаташи с милиардно състояние.

Общо в света има 1209 милиардери в долари, твърди изданието.

В сравнение с миналата година броят на милиардерите в Русия и Бразилия се е увеличил с две трети – 101 и съответно 30 души. В Китай милиарди са спечелили 115 души, в Индия – 55 души, пише ВВС.

Макар обаче милиардерите в Китай да са два пъти повече от тези в Индия, всеки индийски милиардер е много по-богат от всеки китайски.

„Средното състояние на индийския милиардер възлиза на около 4,5 милиарда долара, а на китайския – 2,5 милиарда долара“, казва президентът на издателство „Форбс“ Стив Форбс.

Според изданието ръстът на богатите хора в Русия е свързан с ръста на цените на суровините, в Бразилия – с укрепването на националната валута, а в Китай и Индия – с общия ръст на икономиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Точен коментар
18
4
 
38
 
! Отговори
44 преди 13 години
Между Абрамович и Бил Гейтс разликата е, че единият е откраднал заводи, а другият е интелектуален крадец, така че почти не съществъва. А тези дето казват, че на запад стават милиардери с ум да се замислят Берлускони и другите подобни колко чести хора са :Д:Д
17
3
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Според изданието ръстът на богатите хора в Русия е свързан с ръста на цените на суровините,............................................Кой е енергийният доставчик... на болшевистан, кои оперира в този сектор тук... ?
16
11
 
28
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Най-богатия човек на планетата е таварисшч ***... - всички руски милиардери са негова собственост...
15
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Карлош Слим е заработвал средно по $57 000 000(милиона) на ден. Искам да съм само един час Карлош Слим и няма повече да искам нищо обещавам.
14
2
 
13
 
! Отговори
Глас Народен преди 13 години
Парадокс...най-богатият човек на света е от една от най-бедните държави в трите америки.
13
3
 
0
 
! Отговори
emokk преди 13 години
Навярно някой заклет комунист е писал статията, цитираните цифри не са верни, още едно доказателство, че в БГ няма журналисти а крайно некомпетентни драскачи.Прилагам линк към страницата на Форбс, за да се уверите сами:forbes/2010/03/09/top-billionaire-cities-new-york-london-billionaires-2010-istanbul_slide_2.html
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a v BG - namalqvat...za6toto vsi4ki sa kreditni milioneri
11
1
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
"667 българи имат доходи по над 2 млн. лева" - заглавие от днешния ден. Да са ни честити!
10
0
 
17
 
! Отговори
съзерцател преди 13 години
Пропуснали са да дадат класация по брой на назначени милиардери.Там Русия води с много на нула.
9
1
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
И то, кога? По време на криза! А сега де, на кого да вярваме? На всички управници, (не само нашите, но и чуждите) или на тази тенденция за увеличение на богатите хора, която е валидна за целия свят.
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ончо 550 лева са ужасно много за най-скъпия град в света. Москва е една световна Руска витрина. По другите градове и провинции е кошмар, точно както в *** е кошмар по по малките градове и населени места.
7
9
 
10
 
! Отговори
Ончо преди 13 години
Ужасно, много ужасно бедни хора точно в Москва няма. Който не го мързи да работи получава 2-3 пъти повече от софиянецаи живее прилично. Минималната пенсия в града е 11 хил.р. (550 лв)
6
0
 
38
 
! Отговори
Г преди 13 години
Богатите стават по-богати, бедните по-бедни!
5
37
 
35
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Разликата между западни, китайски и индийски милиардери е в това, че онези натрупаха богатството си от акъл и предприемчивост, а нашите от бившия соц лагер натрупаха богатството си с измама на гърба на народа от държавната ясла. При онези има равен старт, а при нас лъжа и измама !
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предавам се! Каква е разликата :D
3
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Москва е като в София ужасно богати хора смесени с ужасно много ужасно бедни хора. Все пак сме по един и същ комунистически модел.
2
10
 
9
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Когато Параванов стане...милиардер,тогава да претендира да дава акъли пак да управлява държавата.Стига е цуцал от другите...богаташи;да направипоказно на нацията,как се трупа...имане.
1
7
 
18
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Москва е първенец във вселената по брой олитарси!Въпрос с понижена трудност:КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ БИЛ ГЕЙТС И РОМАН АБРАМОВИЧ?