Р. Гейтс: Активните военни действия в Либия спират скоро

Русия отново призова за спиране на насилието
Обновена: 22 мар 2011 15:18 | 22 мар 2011 15:18, Елка Василева
114
Р. Гейтс: Активните военни действия в Либия спират скоро
Анатолий Сердюков и Робърт Гейтс. Снимка: Reuters

Коалиционните сили в скоро време ще прекратят активната фаза на военната операция в Либия, заяви американският министър на отбраната Робърт Гейтс пред журналисти след срещата си с руския си колега Анатолий Сердюков в Москва.

„Военните операции, които се водят активно в момента в Либия, ще бъдат рязко намалени след няколко дни“, каза Гейтс.

Той заяви, че бъдещето на Либия изцяло зависи от либийския народ. „Бъдещето на Либия е дело на самия либийски народ, той самият ще решава“, каза министърът на отбраната на САЩ, цитиран от РИА Новости.

Той заяви, че войските от коалицията ще направят всичко възможно да бъдат избегнати жертви сред мирното население. Според него всички цели, по които се нанасят удари, се намират далеч от мирни граждани.

От своя страна Анатолий Сердюков заяви, че най-краткият път към надеждната безопасност за мирното население и дългосрочната стабилизация в Либия е незабавното прекратяване на огъня и започване на диалог.

„Ние отново призоваваме както всички либийски страни в конфликта, така и участниците във военната операция да направят всичко възможно за спиране на насилието“, каза руският министър.

Той припомни, че Русия изхожда от това, че мандатът на резолюция 1973 на Съвета за сигурност на ООН предвижда само мерки за защита на гражданското население и недопускане на ескалация на конфликта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
9
 
10
 
! Отговори
работещ преди 13 години
До Анонимен 16:Следното са ЛЪЖИ:Заплата на мед. сестра - $ 1000 - само за някоиГолеми данъци и налози забранено - само за местниОбразование и медицината - са безплатни - ПЪЛНА ЛЪЖАОбразование и стажове в чужбина на държавни разноски - ПЪЛНА ЛЪЖАНаеми - липсват - ПЪЛНА ЛЪЖАНачин на плащане за електроенергия за населението - безплатно - ПЪЛНА ЛЪЖАСделки с недвижимо имущество - забранени - ПЪЛНА ЛЪЖАЛибийците - най-дивите и мързеливи араби, искат повече, както им е обещал Кадафи.
23
12
 
10
 
! Отговори
за 16 преди 13 години
Мразен е защото избива народа си...........само червено *** може да защитава такъв.........
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И сега кво? Либийски народ да си оправя страната - то не беше ли поначало негово исконно право. Едно знам, български компании е нямало, няма и няма да има при раздаването на консециите за петрол там.
21
4
 
18
 
! Отговори
lk преди 13 години
пореден провал на "демократите". Странно защо все демократите водят воини. "Най-демократичната" САЩ от II -ta световнa до сега не е спряла- Виетнам, Лаос, Гренада... абе няма кътче да не им е застрашен интереса и хоп демократична война, в името на мира и.. *** лицемерните пуяци . Това с тоягата не е дмокрация, та те Ленин ще го направят герой и той избиваше едни за да живеелидругите добре, сега избиват жителите на страната в името на народа на страната, егати каламбур
20
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХА ТАКА К,ВО СТАНА С,Я ОСТАНАХА СЕГА САМО ЛУДОТО ЕВРЕЙЧЕ ОТ ФРАНЦИЯ НЕГОВИЯ СЪПЛЕМЕННИК ДЕЙВИД КАМЕРАН И РАЗБИРА СЕ ОНОВА ПОСМЕШИЩЕ БЕРЛУСКОНИ ,ДАЖЕ ДЕМОКРАТЧОВЦИТЕ -ФОРУМНИ МИШКИ НЕЩО ГИ ГЛЕДАМ СЕ ИЗНИЗАХА СЕГА КИТАЙ И РАШКИТЕ ЩЕ СЕ ПРЕГЪРНАТ С КАДАФИТО И ЩЕ ГУШНАТ ВСИЧКИ КОНЦЕСИИ ДЕТО ДОСКОРО ПОЧТИ БЯХА В РЪЦЕТЕ НА ЗАПАДА А ЗАПАДНИТЕ СУЛЬОВЦИ ЩЕ ДУХАТ СУПАТА,ТОВА Е- СВЕТЪТ СЕ ПРОМЕНЯ И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НИЕ ПАК СМЕ НА СТРАНАТА НА ГУБЕЩИТЕ.
19
4
 
4
 
! Отговори
за 16 преди 13 години
Имаш предвид пост 16, нали...........сигурно някой *** от посолството им го пуска
18
4
 
1
 
! Отговори
Emma преди 13 години
Samo za edno si prav- za benzina.Vsi4ko drugo e laga.
17
10
 
4
 
! Отговори
за 16 преди 13 години
Няма такова нещо в Либия...........изобщо безплатен обяд няма - доспод аи другари селяни :)) имат нещо като взаимоспомагателна каса, но цял житов плащаш за да я ползваш
16
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КАДАФИ ВЕРОЯТНО Е МРАЗЕН ЗА ТОВА :19.03.2011 19:17 (UTC)Помощи за безработица - 730 $.* Заплата на мед. сестра - $ 1000.* За всяко новородено се плаща - $ 7,000.* за всяко ново семейство- $ 64 000 - да си купят апартамент.* В началото на частния бизнес - еднократна финансова помощ - 20 000 $.* Големи данъци и налози забранено.* Образование и медицината - са безплатни.* Образование и стажове в чужбина на държавни разноски* Вериги магазини за големите семейства - със символични цени на основните хранителни продукти.* За продажбата на продукти с изтекъл срок на годност - затвор.* Част от аптеките - с безплатно обслужване.* По отношение на фалшификациите - смъртното наказание.* Наеми - липсват.* Начин на плащане за електроенергия за населението - безплатно.* Продажба и употреба на алкохол - е забранен.* Кредити за покупка на кола и апартамент с облекчен режим .* Сделки с недвижимо имущество - забранени.* Закупуването на автомобил - до 50% се заплаща от държавата ,а за милицията - 65%.* Петролът е по-евтино от водата : 1 литър бензин = $ 0,14 .
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия какво направиха изсраха се и ще си ходят.
14
5
 
6
 
! Отговори
за 2 преди 13 години
Стига лъготи :))) 3 пъти правешкия *** доведе страната до фалит........на третия път другарите му му биха шута щото е беше наср*ан некадърен дядка ..........и си построих а капитализъм
13
11
 
5
 
! Отговори
българин преди 13 години
ТЕТКО МАРО, да мислиш не е като да правиш минети. Какво са излаяли съветските ти *** никой вече не го е еня, освен бясното куче Кадафи, наркоикономистът Чавес и др. такива като тебе.
12
18
 
2
 
! Отговори
Резидент преди 13 години
Полковника ще бъде ликвидиран до няколко дена от френски командоси,коитовече са в Триполи.Това не го знаят руснаците,но и да го знаят,не могат дапротиводействат.
11
6
 
5
 
! Отговори
за 8 преди 13 години
Ще ти загори манждата..........острото изказване на путин беше пред колектива на някакъв завод.....................за пред света не смее да го прави
10
10
 
5
 
! Отговори
българин преди 13 години
***, страхотният ти ход можеш да си го завреш отзад. При нас бензинът ще поскъпва точно заради него, а не заради "пацифистите", ако изобщо знаеш значението на думата. А такива като тебе ще продължават да лижат *** ту на руснаците, ту на Кадафито, дето щял да стане на "руснаците" ти кученце. Че те го крепят от 40 г., що досега не им стана кученце? Щото, досега лапаше сам, а сега, когато петрола други ще го продават, може да им стане "кученце", да го хранят и бранят.
9
5
 
12
 
! Отговори
за 4 преди 13 години
Добре че руските агресори нападнаха турците преди 130 години заради някакво си въстание............иначе днес щеше да дишаш през дупето си вместо през устата си...................*** на някои ви харесва
8
6
 
16
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
СЛЕД онзиденшното остро изказване на Путин, както и вчерашното подобно на Медведев, а също и днешната декларация на Китай осъждаща остро военните действия в Либия, и категорично настояваща за тяхното незабавно прекратяване, естествено беше да се случи, това което се случи - прекратяване на военната интервенция на Запада в Либия.
7
2
 
10
 
! Отговори
ДО 6 преди 13 години
Пиши на български бе,че не мога да ти чета латиницата и числата.Тук е българия и българският език е задължителен.
6
11
 
3
 
! Отговори
do 2 преди 13 години
0 vynshen dulg? HAHAHA koga e bilo tova? :)))))))) basi nadrusanite v toia site:))
5
5
 
4
 
! Отговори
do 1 преди 13 години
Vijdam che si mnogo "naiasno" s kakto vsyshtnost se sluchva.