Р. Гейтс: Активните военни действия в Либия спират скоро

Русия отново призова за спиране на насилието
Обновена: 22 мар 2011 15:18 | 22 мар 2011 15:18, Елка Василева
114
Р. Гейтс: Активните военни действия в Либия спират скоро
Анатолий Сердюков и Робърт Гейтс. Снимка: Reuters

Коалиционните сили в скоро време ще прекратят активната фаза на военната операция в Либия, заяви американският министър на отбраната Робърт Гейтс пред журналисти след срещата си с руския си колега Анатолий Сердюков в Москва.

„Военните операции, които се водят активно в момента в Либия, ще бъдат рязко намалени след няколко дни“, каза Гейтс.

Той заяви, че бъдещето на Либия изцяло зависи от либийския народ. „Бъдещето на Либия е дело на самия либийски народ, той самият ще решава“, каза министърът на отбраната на САЩ, цитиран от РИА Новости.

Той заяви, че войските от коалицията ще направят всичко възможно да бъдат избегнати жертви сред мирното население. Според него всички цели, по които се нанасят удари, се намират далеч от мирни граждани.

От своя страна Анатолий Сердюков заяви, че най-краткият път към надеждната безопасност за мирното население и дългосрочната стабилизация в Либия е незабавното прекратяване на огъня и започване на диалог.

„Ние отново призоваваме както всички либийски страни в конфликта, така и участниците във военната операция да направят всичко възможно за спиране на насилието“, каза руският министър.

Той припомни, че Русия изхожда от това, че мандатът на резолюция 1973 на Съвета за сигурност на ООН предвижда само мерки за защита на гражданското население и недопускане на ескалация на конфликта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Половината дето пишат тук явно са пълни ***. Откъде пък го измислихте това, че Кадафи бил комунист. Я вземета прочетета малко книжки, пък тогава се излагайте публично.
43
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП и АБВ се финансират от Кадафи!!!
42
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Р. Гейтс: Активните военни действия в Либия спират скоро"Пак половинчати работи. Като са почнали да бомбардират поне да довършат работата до край. Или ще правят нещо като хората или изобщо да не го почват.
41
15
 
6
 
! Отговори
работещ преди 13 години
До 28:Поредният съветски всичкоразбирач. Червено ***, не бери кахър за Сарко, ингилиза и Берлускони. Те са си вързали гащите, а това, че *** като тебе, СерГея, Овчаров, Боко Тиквата и пр. ни продават на съветските ти господари за жълти стотинки като се мазнят и на САЩ, за парлама, не прави Путин или "Русия" по-велики, ***.
40
4
 
8
 
! Отговори
ала бала преди 13 години
Падна един самолет и тия разхлабиха примката....те да се пазат западняците ония да не ги разхлабат отзад
39
11
 
4
 
! Отговори
за 35 преди 13 години
Западните демокрации ще обесят още един от вашите.............молете Боко за самолет и отивайте да браните полковника, дано паднете в борбата и се отървем от вас
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тръгнаха като аслани, а се върнаха ***!Като бъдещето на Либия е въпрос на либийския народ, що ги бобихте бе.Сега ще развържете ръцете на лудия Кадаиф, да изтрепа маса народ тайно и полека.ще обяви извънредно положение след края на конфликта за да няма грабежи и мародерства уж и на тия от Бенгази ще им цепне трътките.Пак ще си продава петрол но сета ще насърчава емиграцията и ще ни праща в европа хиляди подаръци под форма на емигранти.
37
2
 
12
 
! Отговори
до 32 преди 13 години
Като е мазен комунист защо демократите Саркози и Берлускони се прегръщаха и легавеха с него?
36
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
айде и после искам една водородна бомба към мека и медина, може и анкара
35
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
16 - Потвърждавам написаното от теб, живял съм 12 години в Либия (върнах се през 2007).Именно това не може да му прости така нареченият "демократичен Запад", който иска всички да са роби, обвързани, обсебени от долара (сега еврото) и да за задлъжняли за да бачкат до живот.Либийският народ не се вписваше в тази схема - имаше свобода и пари, при това без да се поти особено.
34
3
 
12
 
! Отговори
мм преди 13 години
Хахаха Американците къв *** капан направиха на кръстоносците,хварлиха няколко стотин ракети ,оправиха си военния бюджет и за 2011 и накрая Game Over!!! Сега ще гледаме и ще се смееме на пребаните Саркози и Камерън !!!
33
9
 
4
 
! Отговори
До "AGRESORA&qu преди 13 години
Страхливец и ***,........по страхлив от бясното куче Кадафи ......Досега си сменил над 100 имена тук- DN,NIKOI,NATO,STRAHLIWEZ,AGRESOR ......Браво на западната коалиция......Бой по тиквата на нещастника Кадафи,убиеца на деца който искаше да обеси и нашите сънародници.........А ти страхливецо сменящ всяка секунда имената си не те ли е срам да живееш още като знаеш как си мачкан и тъпкан.....от седмици те призовавам да се видим,но ти си животинче без чест,достойнство и морал
32
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалки са. Жалки са т.нар. западни демокрации. Палячото Сарко се обидил на спонсора си, че го е издал, и праща самолети да го убият. Опитът за физическо ликвидиране с бомби и ракети очевидно не успя и трябва сухопътна операция и окупация на цялата страна като за залавянето на Садам. И започна набиране на желаещи. Но след "успехите" в Ирак и особено в Афганистан се оказа, че няма желаещи. И сега май се отказват да освобождават народа на Либия от тиранина.
31
7
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 13 години
А може би Кадафи е мразен, защото е мазан комунист като теб?
30
3
 
3
 
! Отговори
ас преди 13 години
тотал и би пи, за това напиратщо не бомбардират селото на Дрогба
29
2
 
8
 
! Отговори
Смях преди 13 години
Пак ме разсмяха :)))Като престъпления срещу човечеството са индетифицирани СЕДЕМ случая на разстрел на демонстранти през първите дни на протестите...Това е заявил прокурора Международния наказателен съд (МНС), Луис Морено-Окампо....Наличните факти могат да бъдат недостатъчни за повдигане на обвинение срещу Кадафи, призна Международния обвинител !!! Но разследването на инцедентите, ще бъде предстваено на 4 май пред Съвета за безопасност на ООН със цел информиране :)))))))))
28
3
 
2
 
! Отговори
работещ преди 13 години
До Анонимен 25:Имало е, но се провалиха, защото от червен - управляващ в пазарна среда (даже и частична като либийската) не става.
27
5
 
4
 
! Отговори
за 24 преди 13 години
Чух че единия от синовете на камиларя щял да иска български паспорт.........заради някаква си Дафинка...............там било станало нетърпимо...............либииците си искали 200 милиарда от полковника
26
5
 
1
 
! Отговори
marin преди 13 години
до 10 Нещо не си ми разбрал коментара. Седни малко. Помисли и ако още не си се сетил, че съп питай майка си кога те е изтървала на главата. до 18 Знам политическите игри защото имах много добър учител по история. А колкото до управлението, нас само камшика ни оправя.
25
9
 
14
 
! Отговори
Скарамуш преди 13 години
Путин, Меркел и Обама си направиха гаргара с Камерън, Саркози и Берлускони. Оказа се, че от тях и *** за каца не става. Сарко вече губи изборите. Карла Бруни ще го зареже и ще се гушне при Сейф ал Ислям. След някой-друг месец Путин ще попита Европа: "А когато сняг забръска, що ще чиниш ти зимъска ?". Тиквата ще изчака Уорлик да му каже кои са актуалните световни лидери, за да се нареди "барабар Тиква с мъжете" и ще започне да ни убеждава, че от АЕЦ "Белене" по-убаво нема. "Восток - дело тонкое"