Р. Гейтс: Активните военни действия в Либия спират скоро

Русия отново призова за спиране на насилието
Обновена: 22 мар 2011 15:18 | 22 мар 2011 15:18, Елка Василева
114
Р. Гейтс: Активните военни действия в Либия спират скоро
Анатолий Сердюков и Робърт Гейтс. Снимка: Reuters

Коалиционните сили в скоро време ще прекратят активната фаза на военната операция в Либия, заяви американският министър на отбраната Робърт Гейтс пред журналисти след срещата си с руския си колега Анатолий Сердюков в Москва.

„Военните операции, които се водят активно в момента в Либия, ще бъдат рязко намалени след няколко дни“, каза Гейтс.

Той заяви, че бъдещето на Либия изцяло зависи от либийския народ. „Бъдещето на Либия е дело на самия либийски народ, той самият ще решава“, каза министърът на отбраната на САЩ, цитиран от РИА Новости.

Той заяви, че войските от коалицията ще направят всичко възможно да бъдат избегнати жертви сред мирното население. Според него всички цели, по които се нанасят удари, се намират далеч от мирни граждани.

От своя страна Анатолий Сердюков заяви, че най-краткият път към надеждната безопасност за мирното население и дългосрочната стабилизация в Либия е незабавното прекратяване на огъня и започване на диалог.

„Ние отново призоваваме както всички либийски страни в конфликта, така и участниците във военната операция да направят всичко възможно за спиране на насилието“, каза руският министър.

Той припомни, че Русия изхожда от това, че мандатът на резолюция 1973 на Съвета за сигурност на ООН предвижда само мерки за защита на гражданското население и недопускане на ескалация на конфликта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
25
 
! Отговори
AGRESORI !!! преди 13 години
NATO, OON I USA SA AGRESORI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
14
 
18
 
! Отговори
marin преди 13 години
Страхотен ход на руснаците. Първо гласуваха въздържали се, за да има война и после твърдо против, за да спре войната и Кадафи да им стане кученце. От тях да купува оръжия и на тях да продава петрол. А при нас бензинът ще поскъпва заради пацифистите, които ми слагат минус.
2
5
 
30
 
! Отговори
ЕР преди 13 години
ШЕ ВИ С*** НА ФАЛШИВАТА ДЕМОКРАЦИЯ И НИЕ ИМАХАМЕ ДЪРЖАВЕН РЕЗЕРВ В ЗЛАТО И НУЛЕВ ВЪНШЕН ДЪЛГ,АМА КАТО НИБУТНАХА ФАЛШИВАТА ДЕМОКРАЦИЯ ВЕЧЕ ИМАМЕ 50 МИЛИАРДА ВЪНШЕН ДЪЛГ.22 ГОДИНИ КРАЖБИ ПРЕПИСАХТЕ ГИ НА ТОДОРЖИВКОВ И СЕГА ИМАТЕ ЗАВОДИ ХОТЕЛИ ПРЕДПРИЯТИЯ КРАДЦИ МРЪСНИ ГНУСНИ.
1
6
 
31
 
! Отговори
Zhylaw преди 13 години
Демократите го хванаха за *** *** полковника :)Сега ще му го подържат малко :D