Бен Ладен погребан тайно... в морето

Целта е гробът му да не стане място за поклонение
Обновена: 2 май 2011 11:27 | 2 май 2011 11:23, Елка Василева
140
Бен Ладен погребан тайно... в морето
Снимка: Reuters

Терорист № 1 Осама бен Ладен, който беше убит на 1 май в Пакистан, вече е погребан в морето.

Това съобщиха американските телевизии CNN и NBC, позовавайки се на анонимни американски чиновници.

Представителите на властите в САЩ подчертаха, че лидерът на „Ал Кайда“ е бил погребан в рамките на едно денонощие съгласно мюсюлманските традиции.

Според американските чиновници тялото е било погребано в морето, така че гробът на Бен Ладен да не се превърне в място за поклонение за ислямистите.

По данни на медиите Осама бен Ладен е бил убит с изстрел в главата при спецоперация на американски и пакистански военни в предградие на пакистанската столица Исламабад.

Следите на лидера на „Ал Кайда“ са били открити преди около седмица. Организаторът на терористичния акт от 11 септември 2001 г. е бил предварително разпознат.

Още по темата

Резултатите от ДНК теста се очаква да бъдат готови до дни, макар че според някои американски медии ДНК анализът вече е извършен и е потвърдил самоличността на убития.

Бен Ладен е роден в Саудитска Арабия. По данни на CBS американците са предложили на Рияд да предадат останките на терориста за погребение, но властите в Саудитска Арабия са отказали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: Осама бен Ладен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
7
 
10
 
! Отговори
Anonim преди 13 години
Чета постовете и не вярвам на ушите си. Ние в Бълграия сме най-умните, не зомбирани, велики същества. Пази се Обама пази се Хамерика, скоро махат визите и ние ще ви залеем с акъл. Ще ви извадим от този зомбиран живот, ще ви покажем как се живее и каква е истината в живота. ***.. ***..
63
5
 
5
 
! Отговори
komentor преди 13 години
хахахах е това е най яката пародия която съм чел хахаха на ЖИВО!!! погребаха човека в морето :Д хахах набързо ей така хахах лелел *** смеха тея американци са по прости от колкото си мислех :Х хаххаха
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИТАР ТАСС Понеделник, 2 Май 2011, 12:03:57Русия определи смъртта на лидера на "Ал Кайда" Осама Бин Ладен като голям успех. Страната е готова да засили сътрудничеството си със Съединените щати в борбата срещу тероризма. "Кремъл приветства сериозния успех, постигнат във войната срещу международния тероризъм", гласи съобщение от пресслужбата на президента Дмитрий Медведев, разпространено от руските осведомителни агенции.
61
15
 
7
 
! Отговори
Discovery преди 13 години
По последни данни населението на Земята е около 7 000 000 000 (седем милиарда) души. От тези 7 милиарда души, само около 5 000 000 милиона българи, си мислят, че всичко на тоя свят е конспирация... + стъпването на американците на Луната, което дори и руснаците не го оспорват..., + атентатите от 11 септември, ама тука българите знаеме по-добре от цял свят, че всичко е конспирация..., а бе може ли мисленето да ни е толкова елементарно, че всичко каквото се случва да го свързваме с конспирация.....
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахаха ний пък им вярваме
59
2
 
19
 
! Отговори
БТК преди 13 години
САЩ го отгледа .... САЩ си ги прибра!!!
58
1
 
7
 
! Отговори
rm преди 13 години
Аз се чудя, тоз ДНК тест - проба от сега взета трябва да се сравни с проба отпреди, yes, no?Откога и откъде е взета пробата "отпреди"?
57
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брее колко много акъли имало където разсъждават на тема конспирация спрете да гледате кино малко бе , станете малко от комповете излезте да подишате чист въздух !
56
2
 
21
 
! Отговори
MARVELL преди 13 години
Е как няма да е погребан в морето. Герой от комиксите може ли да има истински гроб? :)
55
3
 
11
 
! Отговори
БТК преди 13 години
Удобно не,ами ... Ама всички американци си варват ... мамини овчици сладки!
54
1
 
12
 
! Отговори
Обама Бен Ладен преди 13 години
Според мен това е измислен персонаж от САЩ за оправдаване на войнати дето водят и трепят много хора. Проблема е че много араби повярваха и сега ще има много невинни жертви - главно прости американци. Идва краят на САЩ като световна сила. Икономиката им е зле , умира направо. Дългът им е колосален, няма как да го платят...
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Баре една снимчица за доказателство ...нещо?Да бяха залепили една искуственна брада,нешо тюрбан,нещо камуфлажка? А то нищо!Само приказки.Сега Холивуд спешно трябва да почват филм с Брус Уйлис,Рамбо,Шварценегер,Джон Траволта,Джордж Клуни и брата на Брат Пит.И Еди Мърфи в ролятя на О Бама!
52
1
 
8
 
! Отговори
:) преди 13 години
ИЛЮМИНАТИТЕ ВЛАДЕЯТ СВЕТА! За тези ,които ме разбират...не вярвам в историята ни представена от медиите за атентата , но и никога няма да разбера истинските мотиви за атентата
51
0
 
9
 
! Отговори
ДЮНЕР преди 13 години
ВЪПРОС! Кой поред "убит Осама" е това? Аз се сещам за поне 5-6 "убити Осами" преди този.
50
1
 
3
 
! Отговори
konstantin преди 13 години
Осама ако така въобще му е истинското име в момента е на някой хубав остров с много мънгизи и ново лице.. :) искам и аз такава "смърт" .. ша зема да гръмна Обама д'ге
49
0
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 13 години
Е няма такъв смях, погребан в морето - колко удобно.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В едната статия пише,че трупът бил в ръцете им, в другата че бил погребан. Е кой в крайна сметка го е видял тоя труп?!
47
0
 
9
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
МНОГО ЯКО мирише на грандиозна фалшификация.Толкова много противоречиви данни се изнасят и то от авторитетни източници, че много хора с право се съмняват. Още повече, че няма ДНК-експертиза, а щяла да бъде направена след няколко дни. А тялото било погребано вече в морето. А кой ще докаже, че материалът за тази експертиза, след няколко дни, е точно от тялото. Ще трябва да разчитаме на честната дума на ЦРУ. А се знае, че там 7000 души работят в отдела за фалшификации и то експерти.
46
0
 
4
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Колко удобно :) искрено се надявм Америк и америкнците да се отърсят скоро от тази хватка... не всички са зомбирани и слепи...
45
0
 
20
 
! Отговори
мирчо преди 13 години
... сега е наред Дядо Коледа да бъде "убит"....! Пълен цирк !!!