Бен Ладен погребан тайно... в морето

Целта е гробът му да не стане място за поклонение
Обновена: 2 май 2011 11:27 | 2 май 2011 11:23, Елка Василева
140
Бен Ладен погребан тайно... в морето
Снимка: Reuters

Терорист № 1 Осама бен Ладен, който беше убит на 1 май в Пакистан, вече е погребан в морето.

Това съобщиха американските телевизии CNN и NBC, позовавайки се на анонимни американски чиновници.

Представителите на властите в САЩ подчертаха, че лидерът на „Ал Кайда“ е бил погребан в рамките на едно денонощие съгласно мюсюлманските традиции.

Според американските чиновници тялото е било погребано в морето, така че гробът на Бен Ладен да не се превърне в място за поклонение за ислямистите.

По данни на медиите Осама бен Ладен е бил убит с изстрел в главата при спецоперация на американски и пакистански военни в предградие на пакистанската столица Исламабад.

Следите на лидера на „Ал Кайда“ са били открити преди около седмица. Организаторът на терористичния акт от 11 септември 2001 г. е бил предварително разпознат.

Още по темата

Резултатите от ДНК теста се очаква да бъдат готови до дни, макар че според някои американски медии ДНК анализът вече е извършен и е потвърдил самоличността на убития.

Бен Ладен е роден в Саудитска Арабия. По данни на CBS американците са предложили на Рияд да предадат останките на терориста за погребение, но властите в Саудитска Арабия са отказали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: Осама бен Ладен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
6
 
5
 
! Отговори
Discovery преди 13 години
До 74:А бе ти в кой свят живееш... направо ти се чудя!? Кажи ми, когато Русия и САЩ водят ожестожена война за космически постижения. Русия първа праща човек в космоса... единствения начин САЩ да ги надминат е да пратят човек на Луната... е как така има лигльовци, като тебе дето казват, че стъпването на Луната е измислица, ама Руснаците дето по това време са най-върлите опоненти на САЩ им признават това тяхно постижение... нали те най-внимателно са следили, какво се случва... вземи помисли малко
83
2
 
11
 
! Отговори
Що така бе Боби преди 13 години
Ти защо мислиш,че искам да ходя в САЩ?Това първо.Второ видяхме колко са кадърни американците и как с хирургическа точност целнаха една къща в кв.Горна баня и няколко къщи в селата в раиона на Белограчик.Видяхме и как сръбски селяни играят хоро върху "невидимия"стелт.Понятието"приятелски огън"с което оправдават некадърноста си когато обезумяли от страх убиват своите си войници и съюзниците.Ако се сражаваш заедно с американци трябва да се пазиш и от свои и от чужди.Ама ти си вервай.Нема лошо.
82
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
xa xa xa xa ейй съвсем вземате хората вече за *** :))) Обама откри президентската кампания 2012 ахахахаа
81
2
 
17
 
! Отговори
K.U.R.state преди 13 години
Смешници !!!!!! Ако някой вярва на глупустите на *** американци ......е най-големият наивник и *** !!!!!
80
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по-голям абсурд няма!! ама на милиони ще преглътнат с облекчение и ще се зарадват на справедливоста!!
79
1
 
4
 
! Отговори
МВР преди 13 години
Сега разбрахте ли кой са гръмнали в акцията "Джамбазите"у джипа.Ами да не падне рейтинга на Обамата наш Цвъцко си мълчи.
78
0
 
15
 
! Отговори
????? преди 13 години
Как се погребва човек във морето ???????????? Как се копа гроб във морето ??????????
77
3
 
21
 
! Отговори
теодор преди 13 години
колко удобнол убит и погребан в морето. малеее, повярвахмае им на американците.Просто трябва да отклоним вниманието от убития син на кадафи и внуците му
76
3
 
4
 
! Отговори
Боб преди 13 години
До 74,Че кой си ти да решаваш кои са умни и кои не? Или нашите са умни противниците ***? Много *** били хамериканците а ти искаш да идеш там да им чистиш ланата, щото в БГ било лошо.
75
1
 
2
 
! Отговори
osama преди 13 години
virtualna li4nost.sami si go sazdadoha,sami si go uni6tojiha:))))))))))))))
74
3
 
4
 
! Отговори
PROMIVKA преди 13 години
GOLEM ZIRK...ZELTA E 3TA SWEOVNA VOINA
73
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само да не са го погребали в Мъртво море, че е много солено и нищо не потъва.
72
4
 
12
 
! Отговори
До Discovery преди 13 години
Бе ти що си мислиш,че само ние не се връзваме на глупостите на САЩ?По света,а даже и в САЩ има много разумни хора,които не вярват.Почти всички кадри от войната в залива по дезинформационната агенция СНН бяха записани в студио.Танковете на Милошевич бяха макети.За атентатите вече е доказано на 100%но никога няма да си признаят официално.Съвременните анализи на кадрите от така нареченото стъпване на луната показват,че са правени в студио.Пък ти чакай от дядо коледа подарък.
71
3
 
18
 
! Отговори
чък преди 13 години
Американците пуснали Чък Норис да приключи с тая операция, че се проточо много време, и междо другото не е убит с изтрел в главата, а с ритник със завартане във въздуха.
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
О така ли ?!! УАУ!!!
69
1
 
13
 
! Отговори
ГЕОДЕЗИЯ преди 13 години
"Според американските чиновници тялото е било погребано в морето, така че гробът на Бен Ладен да не се превърне в място за поклонение за ислямистите." Сега цялото море ще се превърне в място за поклонение - умници такива!
68
3
 
16
 
! Отговори
до 58 преди 13 години
То даже не е конспирация, то това е пълна хамериканска пародия направена в студио ЦРУ. Днес сутринта ги гледам хамериканчетат ка крещят радостно, плакати наизкарали по улиците. Баси промитите мозъци.
67
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В България човешкият живот не се цени и здравната културата нямат никакво значение за хората,дори и за бившите спортистти! Бедните се разболяват млади и умират рано от недоимък и отчаяние,а по богатите от охолство, пренасищане и лакомо освинване по навик, още за да не изпуснат нещо до последно..
66
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отново родните тъпанарчета подкрепят един признат дори от Москва терорист..........Бедни, бедни, Македонски....
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре,че имаме дюнери на всеки ъгъл....