Целта на НАТО не е да убие Муамар Кадафи

Не може да става дума за затъване в либийското блато, заяви Ален Жупе
4 май 2011 14:17, Елка Василева
28
Целта на НАТО не е да убие Муамар Кадафи
Либиец сред разрушенията, причинени според либийското правителство от въздушен удар на коалицията в дома на сина на Кадафи Сейф ал Араб, 1 май 2011 г. Снимка: Reuters

Целта на международната военна намеса в Либия не е да бъде убит Кадафи, а да бъде отслабен репресивният му апарат и въздушните удари на НАТО да спрат възможно най-бързо.

Това заяви френският външен министър Ален Жупе, цитиран от Франс прес.

"Целта ни не е да убием Кадафи", подчерта Жупе пред телевизия Франс 24. Той призна, че е имало "случайни жертви", имайки предвид неотдавнашната смърт на един от синовете на Кадафи при натовски въздушен удар.

"В Триполи целите ни са военни", увери френският външен министър. "Не може и дума да става за "затъване в либийското блато".

След седем седмици не може да се говори за затъване. Надявам се това да не продължи повече от няколко седмици, най-много няколко месеца, но е твърде рано да се говори за затъване, подчерта Жупе.

Той отхвърли идеята за "бутафорно прекратяване на огъня", което би замразило сегашните позиции в Либия и би довело до разделяне на страната, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
koko преди 13 години
Целта на международната военна намеса в Либия не е да бъде убит Кадафи,а да му бият 100 тояги на голо дупе, за да го направят за резил пред целия свят
27
0
 
4
 
! Отговори
ulver преди 13 години
Отговорът на всичко е - New World Order - постепенно и вече съвсем явно
26
2
 
1
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 13 години
Ако бяхме в една нормална държава , този сайт щеше да е затворен отпреди половин час . ДО СПЯЩИЯ *** --- ТОВА "HEIL ***" , В 6-ти коментар , май не му е мястото тук . Не мислиш ли така ??? Или DNES.BG са симпатизанти на НАЦИЗМА ???
25
1
 
7
 
! Отговори
123456789 преди 13 години
те че искат да го убият , искат . Защото ако си отвори голямата си уста за всичките му двойни игички с така наречените демократични държави от ЕС и САЩ , свят ще им се завие на "демократите" . А съдейки по бомбардировките в Сърбия , Нато хич не ги интересуват ни цивилни жертви , ни нищо .
24
2
 
5
 
! Отговори
Georgi преди 13 години
Значи целта е да умират обикновените хора, а не тези заради които е предизвикана войната. Играят си на шах- умират пешките ... Каква организация е и НАТО. Обикновените хора нищо не струват, важното е да се продава оръжие и т.н. А по-безкръвно и по-евтино щеше да е да убият "царя". Но не би
23
1
 
9
 
! Отговори
нато преди 13 години
Целта ни не е да убием Кадафи , А КОЙТО УЦЕЛИМ
22
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
хм...гледа човек и се чуди само как се повтарят нещата през години...на времето по време на Варшавския договор и блок..обслужваше интересите най вече на Москва.сега тази терористична организация наречена НАТО в която толкова се натискахме и сме вече неин член..обслужва интересите на Америка.къде ли не се намеси.и бог знае колко мирни и не мирни граждани по света уби...хвърляйки умни и не чак толкова умни бомби къде ли не..за да съществува оръжейната и индустрия.дано света не я търпи още дълго
21
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дали ще го убият или махнат в случая е без значение, важното е, че това скоро ще свърши и в бъдеще Либия ще бъде под западно влияние ще я направят рай, каквато тя е, но поддържан и там ще ходят западните богаташи, а ние пак супата ще духаме. Как не ви стана ясно досега, тогова защитниците на Кадафи и старите режими ням къде да ходят, ще им се спре кранчето за вода. Знаете ли навремето как се заминаваше в Либия, а? Хайде, питайте ДС.
20
2
 
10
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 13 години
ОСАМА БИН ЛАДЕН беше символ на борбата против Американския Империализъм. Подобно на Че Гевара смъртта му ще го героизира и ще вдъхновява нови и нови борци навсякъде по света, където Западната империалистическа неоколониална политика се стреми да зароби свободни страни за да ги експлоатира и ограбва техните природни богатства.
19
0
 
5
 
! Отговори
www преди 13 години
а ако беше загинал когато бяха убити сина и внуците му какво щеше да стане тогава -- ИЗВИНЯВАЙ КАДАФИ НЕ ИСКАХМЕ ДА ТЕ УБИВАМЕ (::
18
0
 
7
 
! Отговори
Георги Петров преди 13 години
Приказки за наивници!Не искали да го убиват но за всеки случай ударили къщата на сина му след като имали информация,че е там.
17
0
 
7
 
! Отговори
Ибн Масуди преди 13 години
Тя Либия е една такава блатясала, жабунясала...ЖОпе, двойка по география!
16
1
 
14
 
! Отговори
kismit преди 13 години
Ама, разбира се, че не е това целта на НАТО. На никого не му е и хрумвало, че когато стрелят по някой или мятат бомби по сградите, в които се намира, целта е да го убият. Просто това е рутинна операция за насърчаване бдителността на Кадафи. Профилактика, нищо повече.
15
2
 
4
 
! Отговори
NEMA DA GO TEPAT преди 13 години
TOGAVA DA PRATIM NASIA IBRIKCIA DA GO PODMIE
14
1
 
21
 
! Отговори
123 преди 13 години
Ако може сами да го убият - още по-добре:)ето срещу това се 'бунтуват' в Либия:обезщетение за безработица ~700$ и $7000 за всяко новородено;На маладоженците се изплащат $64000 за покупка на имот;Бензин - по-евтин от водата!Образование и Здравеопазване - безплатни.Разбира се с придобивките вървят и абсурди като забраната за консумация на алкохол и други ограничения, но няма пълно щастие:)Сега след демократизирането националните им богатства ще потекат към големите Shell и другите...
13
3
 
11
 
! Отговори
божейй преди 13 години
каквот и да правим все с *** се събираме, що не станахме една руска република поне славянството и православието щяхме си опазим, някой можеше да стане и цар в русия
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Не може и дума да става за "затъване в либийското блато".Ха-хаааааааа!Драги ми Жупе, дори това, че се налага да коментираш такъв ракурс на случващото се говри, че каруцата дори да не е баш у блатото, то в очите на хората е. Което е достатъчно.:))))))))))))))))))))))))))))
11
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знам дали ще затънат в либийското блато, но е видно, че затънаха в собствените си лъжи. Франция(люлката на демокрацията), Италия и Англия все по-вече заприличват на по-големия брат, световния жандарм САЩ
10
2
 
23
 
! Отговори
Вещ преди 13 години
Цвлта на НАТО въобще не е да убие кадафито, а само да го отрепе!
9
1
 
14
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
*** колкото ти душа иска. :)