Мишена на "Ал Кайда" стават 40 известни американци

Призовава се те да бъдат нападани "в собствения им дом"
Обновена: 17 юни 2011 18:43 | 17 юни 2011 18:43, Елка Василева
7
Мишена на "Ал Кайда" стават 40 известни американци
Айман ал Зауахири. Снимка: Reuters

Международната терористична мержа „Ал Кайда“ разпространи в интернет списък с имената на 40 високопоставени американци, като призова поддръжниците си „да нападат тези хора в собствения им дом“, съобщи пакистанската телевизия „Аадж-ТВ“.

По данни на телевизията в списъка, съставен от лидерите на терористите, са американски политици, високопоставени чиновници, представители на министерството на отбраната на САЩ, бизнесмени. Списъкът съдържа и снимки на включените в него лица.

Терористични сайтове призовават поддръжниците си към „индивидуален джихад“ и предлагат на онези, които смятат себе си за съюзници на „Ал Кайда“, да организират самостоятелни акции срещу хората от списъка, съобщават пакистанските медии.

Още по темата

Появата на този списък в интернет според наблюдатели може да бъде оценено като отговор на ликвидирането в началото на май на лидера на „Ал Кайда“ Осама бен Ладен, посочва РИА Новости.

Терорист № 1 беше убит от американска спецчаст през нощта срещу 2 май близо до пакистанския град Аботабад. Тялото му беше погребано в морето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
усещам как от камъни се произвежда пясък. и то много ситен.
6
1
 
5
 
! Отговори
С.М. преди 12 години
Смешничко... не схванахте ли още, че такова нещо като Ал-Кайда няма... а всичко е американски измислици, да си оправдаят 130 млрд долара годишен бюджет за борба с тероризма... :-) Блажени са вярващите... и по-скоро тея дето вярват на всичко което чуят по новините :-)
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
При алкайда играят много , преразпределени авуари .
4
2
 
1
 
! Отговори
тези от Ал Кайда преди 12 години
трябва да си открият сайт , и да имат преводачи на доста езици ! Напр. когато някои някъде вилнеят и преследват мюсулмани , да им пращаме адресите и по възможност снимките на посочения сайт , а от там нататък те да си решат дали ще ги накажат или не !
3
4
 
8
 
! Отговори
boiko преди 12 години
SIDEROV V SPISAKA LI E AKO NE DOBAVETE I NEGO ...
2
2
 
5
 
! Отговори
ами на Воленчо преди 12 години
кога ще му вдигнат мерника ? Крайно време е ! Ама да не го убиват , достатъчно е куршум в топките или коленете !
1
0
 
3
 
! Отговори
Я да се разкара брад преди 12 години
Този *** искал ли е разрешение от пентагона и ЦРУ да прай списъци?В Уикилеакс ли го е качил този списък?Добре ли са позирали на снимките тези в списъка?