ООН предвижда глобална социална криза

Причина са безработицата, високите цени на храните и горивата
Обновена: 22 юни 2011 17:49 | 22 юни 2011 17:48, Елка Василева
68
ООН предвижда глобална социална криза
Снимка: Reuters

Светът е изправен пред глобална социална криза заради ширещата се безработица, високите цени на храните и горивата и други последици от икономическата криза 2008-2009 година, се посочва в доклад на ООН, цитиран от Асошиейтед прес.

Заместник генералният секретар на ООН по въпросите на икономическото развитие Йомо Кваме Сундарам посочи днес, че правителствата изостават в подпомагането на над 200 милиона безработни през 2010 година и на гладуващите заради високите цени на храните.

Той отбеляза, че резкият скок на цените на храните и горивата, който предшестваше световната финансова криза, е повишил броя на гладуващите по света до един милиард през 2009 година, което е най-големият им брой досега.

По думите му този факт поставя въпроса за достоверността на икономическите данни, които сочат, че бедността в световен мащаб намалява.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все повече си мисля да отида да живея в някой по-селски район около София (то не, че София не е село, но знаете за какво говоря). Въздухът е по-чист, а контактът с природата е важен.Даже според мен контактът с природата е най-важното нещо, което модерният човек няма.
47
0
 
6
 
! Отговори
жени преди 12 години
При глобалното планетарно управление на другарите ротшилд и &, само това ни чака!
46
0
 
4
 
! Отговори
S. преди 12 години
Pishat si niakoi za GMO, vredno ili ne bilo... Haresva Vi ili ne, nikoga bogat chovek niama da si i pomisli da vkusi ot podobni hrani!Tova GMO e prednaznacheno za horata s malki finansovi vazmojnosti, te ne mogat da si pozvoliat da kupiat ekologichno chisti hrani. Monsanto imat goliam griah kam horata s tova, koeto praviat! No.. na koi mu puka, vsichko za tiah e samo pari.
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД ЧОВЕК ЩЕ ЯДЕ КОЛКОТО МУ ОТПУСНАТ ЕЛИТА ЩЕ ПИЕ ВОДА КОЛКОТО МУ ДАДАТ И ЩЕ БЪДЕ СЛЕДЕН ДЕНОНОЩТНО ,АКО НЕ ЗНАЕТЕ СОФИЙСКИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДНЕС ГЛАСУВА НОВИ ПРАВИЛА ЗА ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ И СПОРЕД НОВИЯ ЗАКОН ЖИВОТНИТЕ ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА БЪДАТ ИНПЛАНТИРАНИ С МИКРОЧИП ,ПЪРВО НА КУЧЕТАТА ПОСЛЕ И НА НАС ,ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКАТА ЦИОНИСКА (ДЕМОКРАЦИЯ) ТОТАЛЕН КОНТРОЛ И ЗОБЕБЕ НА ГМО И ПОСЛЕ ДА МИ РАЗПРАВЯТ ,ЧЕ ХОРАТА КОИТО МИСЛЯТ СА ЛЮБИТЕКИ НА КОНСПИРАЦИИ
44
1
 
9
 
! Отговори
революцията...идва преди 12 години
Проблема има решение,но то няма да се осъществи,защото хората от които зависи същото няма в никакъв случай да го подкрепят!1.Премахване на всички полит.партии в световен мащаб.2.Премахване на паразитните структури при управление на държавите.3.Елиминиране на всички "прекупвачески" търговски дружества!4.Ограничаване на печалбата до нормални граници!5.Нулева толерантност към всякакъв вид престъпност,включително и лобирането!6.Задължително образование!7.Задължително право на труд.Мислете...
43
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не защото е сложно,ами защото е плашещо.Аз обичам да живея в сигурност ,а не в съмнения за конспирация ,в лъжа. За това ме плашат и искам да ги отбягвам.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
41-ви, това че ти мразиш конспиративни теории ( а защо ли ?!? Може би щото е сложно...?!?), не означава че някой не крои планове как да ти го набие...
41
1
 
0
 
! Отговори
ДО 39 преди 12 години
Не ми се ще да вярвам в нов световен ред и конспирация,това е по-плашещо и от гладът и инфлацията.Защото е невидимо,мразя конспиративните теории,тръпки ме побиват,ужасявам се от възможността и съмнението да се окажат истина.
40
1
 
6
 
! Отговори
Victor преди 12 години
"do 26" затова сме хора, а не животни . Да сме убивали слабите и болните. Ти защо не се самоубиеш,че да не пречиш на света и да не му изчерпваш ресурсите ? Не сме спартанци, в 21 век живеем и има начини да подобрим стандарта на живот в световен мащаб. Това ще стане, когато хората започнат да мислят един за друг,а не само за себе си.
39
0
 
10
 
! Отговори
ДО 23 преди 12 години
ТИ В МОНСАНТО ЛИ РАБОТИШ ***???????? ТОВА ВСИЧКОТО Е ДЕЛО НА ОРГАНИЗАЦИЙКАТА ,КОЯТО НАЛАГА НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД - ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО ЗЛО ПО -ЗЕМЯТА.........А ГМО Е ЕДНА ОТ ЗЛИНИТЕ
38
0
 
6
 
! Отговори
г преди 12 години
36-ти, ще ти кажа какво ще стане. Тези които се множат и са задружни, ще изземат и ще изтрепят тези които имат слаб или никакъв инстинкт за оцеляване. Сети се сам кои са застаряващи народи, кои са млади, къде сме ние...за съжаление.Природата е търпи слабите, разбирай го както искаш. Щракайте си по йФоните, кво ви пука.
37
1
 
12
 
! Отговори
0 преди 12 години
Западът който повечето млади така Боготворят е тотално деморализиран, няма ресурси и системата му е тотално срината. Гогато поживеете години ще го раберете, само дето ще си загубите времето. Непрекъснато се увеличава липсата на лекари и инжинери засметка на юристи и икономисти...А сетете се какво творят, градят и създават последните. То да е само това...като добавим и изчерпаните ресурси...Сега сетихте ли се защо ви нарязаха заводите за желязо...елемантарно, в Рур вече няма руда както преди...
36
1
 
7
 
! Отговори
ii преди 12 години
В момента даваме към 65% от парите си за храна ... какво ли ще стане като се удвои цената на храната ...
35
0
 
25
 
! Отговори
an преди 12 години
АМИ ПОГЛЕДНЕТЕ В МУТРЕСТАНИЯ КОЛКО МНОГО ЗЕМЯ ПУСТЕ Е. ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ИЗНОСИТЕЛИ МУТРЕСТАНИЯ СЕ ПРЕВЪРНА ВЪВ ВНОСИТЕЛ НА ЕВРОПЕИСКИ ***. И ТОВА СЕ СЛУЧИ ЗАЩОТО НАШИТЕ *** ДЕТО ГИ КАЧВАТЕ НА ВЛАСТ ИСПЪЛНЯВАТ ЗАПОВЕДИТЕ НА ЕС ***. ОЩЕ ПРИ БРАДАТИЯ КОЗЕЛ Ф.ДИМИТРОВ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ГО УНИЩОЖИХА СЪС ЛИКВИДАЦИОННИТЕ КОМИСЙИ. СЛЕД ТОВА *** ЛОСТОВ ИЗВЪРШИ АЙДУШКАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ СЪС КОЯТО УНИЩОЖИ ВСИЧКИ ЗАВОДИ И БАЛКАН. А ОВЦЕТЕ ГЛАСУВАТ И КАЧВАТ НА ВЛАСТ УНИЩОЖИТЕЛИТЕСИ.
34
0
 
20
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Земята може да изхрани 20 милиарда, но само ако някой се навие да сади картофизасега няма желаещи за такава дейност, предпочитат да работят на бюрокато огладнеят достатъчно ще се сетят - не се притеснявайте
33
2
 
10
 
! Отговори
Томас Малтус преди 12 години
От Запад досега ни успокояваха, че земята би могла да изхрани почти 20 милиарда.Сега се оказва, че при 7 милиарда, положението вече е натопорчено...Е, и? Ми намалете производството на китайци, индийци, *** и всякакви *** и храните ще стигат!
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някакъв агент на Монсандо само спами с реклами. ГМО семената са точно начина да се ускори процеса за намаляване на населението на земята. Тази компания направи склад в северните зони и вкара в него семената на 65 000 растения. Защо ли? Нищо по-гадно няма от ГМО, скоро и въздух ще ни продават американците.Заслепени от своята алчност ТЕ УБИВАТ ЖИВОТА НА ЗЕМЯТА.
31
10
 
1
 
! Отговори
do 26 преди 12 години
Na vsiakyde v prirodata silnite ubivat slabite i bolnite osven pri choveka. za tova imame problemi kato hodim sreshtu prirodata:)
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Африка земеделието е екстензивно,което значи без никакви торове и пестициди.Трябва да стане интензивно,за да се повиши производството.Решението е инвестиране в Африканското земеделие.
29
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГМО Е СПАСЕНИЕТО!