ООН предвижда глобална социална криза

Причина са безработицата, високите цени на храните и горивата
Обновена: 22 юни 2011 17:49 | 22 юни 2011 17:48, Елка Василева
68
ООН предвижда глобална социална криза
Снимка: Reuters

Светът е изправен пред глобална социална криза заради ширещата се безработица, високите цени на храните и горивата и други последици от икономическата криза 2008-2009 година, се посочва в доклад на ООН, цитиран от Асошиейтед прес.

Заместник генералният секретар на ООН по въпросите на икономическото развитие Йомо Кваме Сундарам посочи днес, че правителствата изостават в подпомагането на над 200 милиона безработни през 2010 година и на гладуващите заради високите цени на храните.

Той отбеляза, че резкият скок на цените на храните и горивата, който предшестваше световната финансова криза, е повишил броя на гладуващите по света до един милиард през 2009 година, което е най-големият им брой досега.

По думите му този факт поставя въпроса за достоверността на икономическите данни, които сочат, че бедността в световен мащаб намалява.


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
29
 
! Отговори
do 4 преди 12 години
Кой ще издържи 50 години бе ? В най скоро време не очаквам социална криза, а КЪРВАВИ РЕВОЛЮЦИИ ! Френската такава ще ни се види като детска игра. Ще има и обесени политици по цял свят. Помни ми думите. До 5 години държавите ще се "взривят" !
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
2012 !!!!!!!!!
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как може да повярва на данни,че бедността намалява!Че те точно най-бедните и безработните се плодят като зайци....Защо не е дошъл нас да пита,по-вярна информация щеше да получи....Ще стават все повече мизерните,неграмотните...абе *** от цял свят дето не ги мързи само бебета да правят....
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Криза има, но тя е другаде.Вътре в хората.Хората от ден на ден стават по неморални, по лоши, по злобни.Уж имало еволюция.Има деволюция.Светът върви на зле.
4
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това няма да бъде криза. Ще бъде колапс.Процесът ще продължи около петдесет години, като в края му ще останат около милиард жители - колкото сме били през цялата история до 1900г. Предстои рухване на илюзорната система на електронните пари и електронните активи. Всяка банка по същество е пирамида, затова повечето от тях също си заминават. Не ми вярвате? Огледайте се. До десетина годинки ще се убедите.
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина, на ви пазарна икономика. Апнете, пийнете, к'вот ви остане, и него изежте.Да вий сладко. Затъкнете се. Ваш'та мама.
2
4
 
31
 
! Отговори
Apis преди 12 години
Китай - 1.25 млрд, Индия - 1.25 млрд. САЩ - 300 млн, но консумират за 3 млрд. Малко да се спрат!
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На ви пазаренкапитализъм!