Н. Младенов представи българския пратеник в Бенгази

Външният ни министър разговаря с председателя на Преходния национален съвет
28 юни 2011 18:34, Елка Василева
6
Н. Младенов представи българския пратеник в Бенгази
Снимка: Булфото

Ако не се беше случила мирната революция в България преди 20 години, днес нямаше да сме тук. Точно затова знаем колко ви е  трудно в момента, заяви българският външен министър Николай Младенов на срещата си с председателя на Преходния национален съвет на Либия Махмуд Джибрил, съобщиха от външното ни министерство. 

Задачата, която сте си поставили от името на либийския народ, е огромна и затова ние ви приемаме като легитимен представител, каза още Николай Младенов.

Вярваме, че е
дошъл моментът за истински демократичен процес в Либия.
Mинистърът на външните връзки Абдел Ати ал Обейди от своя страна благодари на ЕС и България като част от него, че са предотвратили касапницата в Бенгази, като са започнали въздушните удари.


Възприемаме връзките с България като приятелски, заявиха представителите на ПНС. България има опит в прехода и Либия може да се възползва от него, допълниха те.

Още по темата

На срещата бе коментиран и случаят с българските медицински сестри. Според представителите на ПНС по него ще излизат нови факти, които ще покажат, че той е бил инсценировка на режима на Кадафи.


Николай Младенов представи и специалния пратеник на България в Бенгази - Делян Даков. Неговата задача е да поддържа интензивни и регулярни контактите между Съвета и България.


Българският външен министър занесе в Бенгази и малка хуманитарна помощ - лекарства и превързочни материали.


Представителите на Съвета благодариха и заявиха, че в Бенгази има огромна нужда от медикаменти. Освен това те са готови да приемат и още лекари от България.

Николай Младенов заяви, че като член на Контактната група за Либия България ще работи за
решаването на конфликта и демократичното развитие на Либия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поздравления за Младенов, бърза и адекватна реакция.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много непрофесионално е посещението на м-р Младенов в Бенгази. Но ние бързаме да сме първи. Първи признахме Македония, а те ни мразят. Сега се месим в Либия без това да ни е работата. С новите демократични министри загубихме сума ти влияние и пазари
3
3
 
0
 
! Отговори
фантом преди 12 години
Дъ Бойс ънд дъ Гърлс - спукана ни е работата! не чухте ли какво питат в Бенгази - лекари търсят? тия дето не са избягали досега, като нищо ще духнат? Петрола прави чудеса, а парите от него - още по-големи! да се спасяваме поединично, докато има и аптеки - купувам си утре Аналгин, Аспирин, памук и каквото намеря, щото не се знае ако умра или се разборлея дали кще има доктор тука? да се радваме, че не вземат и поповете, че няма да има, кой да ни опее!
2
1
 
2
 
! Отговори
Умен преди 12 години
Да не е доктор Здравко Василев?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ц ц ц ц чуека димукрат знай как стаат нещата и сега сее ум, мъдрост и разпространява димукрацията из изостаналите недимукратични такиви држави....Па недимукратичния, но преобразувал се такъви министър на външните връзки благодари яе предотвратили касапница с друга такава, но там жертвите са недимукрати и нса броят